• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    COMODOR_FALKON: Pravděpodobně to bude podobné. Jako když ti dojde AdBlue.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JYRKA: Teoreticky ano, ale co když třeba do 3/4 synthoil dotankuju "přírodní" a hned najedu na dálnici…?

Po 100 km se mi v 180 km/h vypne motor…?
    RSZ
    RSZ --- ---
    taky by to mohlo fungovat ala červená nafta, namátkové kontroly (i na stk) a obří pokuty
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    JYRKA: Stejne jako detekce rezimu prace katalyzatoru
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    COMODOR_FALKON: Detekce v nadrzi ti ziska casu dost.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KEB: To si moc nedovedu představit, jak by mělo fungovat…

Jako v laboratoři s dostatkem času to jde v pohodě, ale v reálném čase v hadičce, kterou protéká třeba 10-20L za hodinu…?

Dost těžko…
    KEB
    KEB --- ---
    BOBASH: to neříkali :⁠-⁠), ale dovedu si představit nějakou detekovatelnou sracku a čidlo v motoru. Což všechno akorát prodraží
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KEB: To chci vidět jak to plánujou udělat.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    FEDAJKIN: Jenomže to je výrobní cena. Výrobní cena benzínu je třeba 15 korun.
    KEB
    KEB --- ---
    BOBASH: ve hře má být opatření na úrovni EU, že v tom motoru nemá jít spálit jiný než epalivo
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    BOBASH: Tak 50 Kč/l je v Německu normální cena za benzin, to mi nepřijde nijak for Lambo only
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    FEDAJKIN: Porsche tvrdí, že se chtějí dostat na 50 korun za litr...

A ještě v tom může bejt to, že díky tomu můžou zůstat u vyrábění spalovacích motorů a co do nich nakonec naleješ už je trochu jedno....
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    BOBASH: fakt to bude takhle dráhy? Přijde mi divný že by na to tak tlačili, když to bude úplně okrajová záležitost pro pár fandů.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KEB: Tak pokud to bude na začátku z čistý energie, tak to bude "v pohodě".

Ale podle mě je to pro automobilky spíš berlička, aby lidem zavřeli hubu, že spalováky budou dál. Že to reálně nebude dávat smysl v ničem jiným než v Lambu nebo Porsche je teď jedno.
    KEB
    KEB --- ---
    Spotify
    https://open.spotify.com/episode/6EbZdPn8ulm2aLTTqQhtxd?si=he1C_nKQQkqQRn8EKEIsbg

Tady povídání o e palivech s docentem palivarem
    KEB
    KEB --- ---
    BOBASH: neefektivně vyrobíme vodík, pak ho neefektivně smícháme s co2, vzniklé palivo distribuujeme jako klasický benzín a nakonec ho neefektivně spálíme v motoru

Říkám si, že z hlediska emisní stopy není ten normální fosilní benzín zase tak špatný
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    FEDAJKIN: Je důvod, proč to vyvíjí automobilky jako Porsche. Protože jejich zákazníkům bude u prdele, že to i za 15 let vývoje bude stát třeba osum pětek za litr, protože budou chtít spalovací 911.

Do práce budou stejně jezdit Taycanem nebo elektrickým Macanem.
    KEB
    KEB --- ---
    FEDAJKIN: za mě v pohodě, akorát nemám to Lamborghini do kterého bych to mohl tankovat :⁠-⁠D
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    FEDAJKIN:
    No, Synthetic Fuels Won't Replace Electric Cars
    https://www.youtube.com/watch?v=0d0MPg7DxbY
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam