• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    CRAZY_IVAN: BTW: teď jsem narazil v jedné knize na zmínku, že Audi už v roce 2016 oznámilo, že plánuje přejít na 48V rozvody... ale asi jí do toho vedení koncernu hodilo vidle, když to ještě teď pořádně není.
    Ona to asi není taková sranda být v něčem první, když jsi pak závislý s výrobou náhradních dílů na jediné firmě. A kupovat originál 48V žárovky do směrovek od audi by se asi trochu prodražilo =D
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    NIKDAS: Tak já zkusím zprudit PR Jaguaru ať mi konečně něco půjčí :)
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    BOBASH: Tak to byl starej system. Cca 2 roky už mají Pivi pro a ten je skvělej, asi nejrychlejší response, co jsem kdy v autě viděl (i když teda oproti normálnímu tabletu je to pořád pomalý, ale když jsem přesedlal do enyaqu, tak jsem málem umřel, jak je oproti jaguáru pomalej).
    Navíc jedou filosofii, že všude se dostaneš nejvíce dvěma kliky.

Takže já bych na ten infotainment neřek křivý slovo (teda kromě toho, že se k určitým informacím důležitým pro EV prostě nedostaneš, což už jsem tady vypisoval...ale to se snad změní časem)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    SEJDA: No to auto zjevně nedobíjí proto, že to není elektromobil. Ale jinej elektromobil už brzo bude moct dobíjet i v Evropě, jestli už to dokonce nejede.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    BOBASH: v USA? Navic to auto zjevne nedobiji.
    Navic ta regulace nezni "kdo neumozni nabijet ostatnim zaplati pokutu", ale "kdo neumozni nabijet verejnosti, neziska dotaci".
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    SEJDA: Superchargery už by brzo měly být i pro ostatní značky, ne? Někde už jsou...
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    NIKDAS: Nevim jak se to jmenovalo, ale předfaceliftovej F-type a F-pace. To bylo fakt monumentálně špatný.

BLOWUP: XJ-S mě nikdy moc nebralo, já mám XJ8 z 2000, poslední placatej čtyřsvětlovej sedan.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SEJDA: holt je to v brne, tak nemozes cakat top dokonalost :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DZODZO: ona je chyba i na te cedulce .. ma tam byt
    "vyhrazeno
    pro elektro-
    mobily Tesla"
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    hehe, ten watermark sedi :)

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LA_PIOVRA: jj. My to taky mame v rodine, svagrova jezdi audi uz leta. A tesne pred tim nez mi manzelka sdelila ze se chce rozvest jsem mel v planu ji jedno audi koupit, k tomu nastesti uz nedoslo ;) Ale treba syn ted hleda jako studentsky auto jedno volvo 240, so far ;)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    BLOWUP: souhlasim, je to auto pro dentistu z Bavorska, ano "vylizany do nanicovata" je presny. Ale pohodlny, funkcni, nijaky, idealni pro mne, co si s autem nepoji temer zadny emoce.

PEPAZZ: souhlas, tak proc za prakticky stejny penize mit horsi komfort.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BOBASH: heh, xjs je muj quilty pleasure :)
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    BOBASH: U toho novyho Jaga mluvíš o Pivi Pro? Nebo o nejakym jinym infotainmentu?
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Já se přidám trochu k OT - ve 150km/h jsem usnul v BMW Gran Tourer, vyletěl z dálnice + si dal přes 20m let (takovej plot se svodidly na mostku u dálnice vás solidně vykopne), přišel o obě přední kola, udělal 1,5x "frontflip" a skončil na střeše... zároveň z auta vyletěl motor. Seděl jsem tam já a 8 letá dcera vzadu na straně spolujezdce.
    Kromě debilního střešního okna a střepů, který mi přesekly jednu šlachu na ruce se mě ani dceři v podstatě vůbec nic nestalo. Bylo to firemní BMW, mám k téhle značce velkou slabost a jednou bych se k ní zase rád vrátil.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BLOWUP: Hele já třeba Jaguara vlastním, byť teda starýho. A naprosto souzním s tím, co o německých prémiovkách říkáš.

Akorát si potom sednu do novýho BMW nebo Audi, který nesnáším, a všechno tam precizně funguje. A pak si sednu do novýho Jaguaru a byl bych si připlatil 100 tisíc, kdyby z toho vyrvali jejich infotainment a dali tam ten z Fabie.

Mýho 20 let starýho Jaguara bych nikdy nevyměnil za stejně starý BMW. Ani jakýkoliv jiný. Akorát objektivně musím říct, že je to asi o šest tříd horší auto.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Všichni asi v elektromobilu máte frunk, ale i tak prosím podpořte moje skromné video o frunku z Irska.
    Mají v e-shopu další zajímavé příslušenství do kufru.
    Frunk - přední zavazadlový prostor pro elektromobil
    https://youtu.be/NpxFGZtdjT4
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PEPAZZ: MG jsem měl a je to zoufalé, vše kolem infotainmentu a přístrojovky. A cena nebyla až tak dobrá.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Cínsky znacky skoro nulové prodeje (kdyz pominu polestar a MG) v EU

Europeans are saying NO to Chinese electric cars
    https://www.youtube.com/watch?v=eYk1P0UPvmU
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LA_PIOVRA: covece, ja ti to i verim, ale me ty audi prijdou takovy.. takovy vylizany do nanicovata, ja nevim, cokoli ted reknu bude znit blbe. Ten obrovskej trapnej chladic vepredu, treba :-) Nekdy je neuveritelny, jak image nejaky znacky funguje, ja bych si to auto mel fakt problem koupit kvuli tomu jak bych si v nem pripadal. S BMW je to to samy v bledemodrym, obcas s nim musim nekam jet a jakoze OK, ale proste se skoro stydim do nej nastupovat. Me vyhovuje range rover, Volvo, Grenadier, Jaguar - co tam je presne jinak ti neumim rict, ale treba to Audi je pro me autem pro nejaky nedomrly nudny ucetni nebo advokaty, proste nee. Clovek by nikdy nemel rikat ne, ale ten design mi proste aktivuje nejaky centra mentalniho odporu (i kdyz ve srovnani s Teslou to skoro nestoji za zminku, kdyby ty auta udelali trochu syrovejsi a hranatejsi tak bych se na ne i podival, z Tesly proste jenom bliju obloukem, tam to je absolutne bez sanci :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam