• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    CRAZY_IVAN: No, kdyz si to slovo prelozis… :)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    BOBASH: jasný, takže když vyměníš prakticky skoro všechno, kromě jednoho tvaru kastle, tak je to facelift. Rozumím, díky za vysvětlení :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    CRAZY_IVAN: Ano. Facelift/nový model se týká kastle, ne motoru.

Furt je to menší rozdíl než už zmiňovaná E200 v. E63.

DZODZO: změna z benzinu na diesel nebo hybrid je ještě větší a taky nikdo neříká, že hybridni Superb je novej model.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CRAZY_IVAN: podla mna zmena z 12V na 48V je docela zasadna a ma vliv na celkove fungovanie vozidla
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    BOBASH: takže když bude mít novej M3 1000V a 48V elektriku, tak je to facelift? A taková změna fakt nebude jenom o výměně motoru. :))
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    CRAZY_IVAN: Ani Golf pětka a šestka nemá stejnej skelet, jen použili stejnou platformu.

Ta inovovaná trojka má podle všeho jen trochu jinej čumák a zadek a možá pozměněnej tvar vnějších plechů a bocích, ale jak jsi sám komentoval u tý siluety, ta silueta je identická.

Jinej motor není známka novýho modelu, stejně jako jiná baterka. Normální auta mají výrazně větší odlišnosti i v rámci aktuální generace. E200 CDI a E63 AMG je pořád stejnej model.

U Tesly je zajímavý to, že změnili technologii výroby skeletu a přitom zachovali auto zvenku stejný, to se moc nestává. Nejvíc by to bylo podobný asi faceliftu Town Caru v roce 2003, kterej byl vizuálně skoro stejněj jako ten před ním, ale podvozkově nový auto.

Jinak F30 => G20 je blbost, to je fakt dost výrazně nový auto.
    Mustang 2014 => 2015 si není podobnej snad v žádným ohledu.
    Accord nevím, tam jsem línej se dívat na generace.

Jinak Charger a 300C v roce 2012 nebo kdy to přišla "druhá generace" podle mě skutečně byl takovej velkej FL.

Obvykle bývá hranice FL/novej model v tom, jestli jsi zachoval stejnej skelet a takový ty věci jako siluetu a tvary oken, protože to je na vývoji to nejdražší. Ta silueta trojky co jsi ukazoval vypadá úplně identicky, takže je to facelift, byť možná s významně modernizovanou technikou.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    STETKINS: a mi právě přijde u ccs dobře, že je to tak bytelné. Ten teslovskej jsem v ruce nedržel, ale ccs mi přijde méně náchylnej k poškození, ať už úmyslnému nebo ne
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    CRAZY_IVAN: Ford začal chápat co musí udělat aby přežil
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    Dají jim dokonce přístup k API, vypadá to na hlubší spolupráci....
    https://twitter.com/petr_ludvik/status/1662026795988795392?s=20
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    hahaha :-)

Tesla Files: Der Autopilot von Elon Musk soll für zahlreiche Crashs verantwortlich sein | Basler Zeitung
    https://www.bazonline.ch/der-autopilot-von-tesla-soll-fuer-zahlreiche-crashs-verantwortlich-sein-166089029882
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    takhle se šetří měď
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    a tady k tomu video
    Ask Munro E1: Tesla Opens the North American Charging Standard
    https://www.youtube.com/watch?v=gmjofPpThWU
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    RSZ:

RSZ
    RSZ --- ---
    CRAZY_IVAN: v čem je tesla plug lepší?
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    TEAPACK: jj, jsem si jist, že i Rivianu by prospělo přejít na Tesla konektor, ta nabíjecí síť je ohromná výhoda.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    CRAZY_IVAN: O důvod víc koupit F-150 Lightning ^.^
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    NIKDAS: spíš by měli všichni přejít na Tesla konektor, kterej je lepší než CCS :) díky fordu bych tipoval, že se to stane
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    CRAZY_IVAN: bože, to se té unifikace konektorů fakt nedočkáme...
    Já myslel, že tesla se skřípěním zubů přejde na ccs ale s tímto krokem to tak nevypadá :(
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    nejprodávanější auto celosvětově v prvním kvartálu 23 je Tesla Model Y

pozor - ne nejprodávanější elektromobil, nejprodávanější auto obecně

Tesla Model Y Was The World's Best-Selling Car In Q1 2023
    https://insideevs.com/news/669145/tesla-model-y-worlds-best-selling-car-q1-2023/
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Jinak tohle dám ještě sem, to je dost velká věc. Ford přechází na Tesla nabíjecí konektor a Tesla Fordu otevírá svoje nabíječky:

Ford is set to gain access to 12,000 Tesla Supercharger locations across the United States and Canada and a new partnership announced on Thursday.

Ford will also adopt Tesla’s charging port beginning in 2025, eliminating the need for a charging adapter in the future.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam