Jen tak aby řeč nestála. Už pár let se těším, že si koupím elektroauto (protože mi to z několika důvodů přijde jako správná věc a navíc cool). Taky jsem ale odjakživa záviděl kamarádovi starého busíka, se kterým občas vyrazíme na nějakou exotickou jízdu. Nadšeně jsem proto hltal všechno o ID BUZZ, který se ale nakonec ukázal jako hrozné zklamání (čtěte _pro mě_, nechci se s Bobashem hádat jak je to objektivně skvělé auto a je moje chyba, že jsem od něj čekal něco jiného). Na Buzzu jsem si asi poprvé plně připustil, že elektromobilní technologii prostě vládne fyzika a poměr velikosti, hmotnosti, dojezdu a dobíjení ještě dlouho nebude přát větším MPV. Když se teď objevila celkem dostupná Staria a já zvažuju za stejnou cenu Starii nebo Ioniq, musel jsem si přiznat, že si prostě ještě chci užít svobodné výlety s rodinou na divoko. Asi tedy kupuju dvoulitrový, 10 let starý dieselový motor ve Starii a abych se necítil jako zrádce vlastních mladických ideálů, říkám si, že jí za pár let prodám (protože jako jeden z posledních modelů aut ze staré školy by si jí mohli petrolheadi cenit na hodně) a koupím elektromobil až pak. Trošku ale tuším, že až si zvyknu na van, podvolit se diktátu fyziky se mi chtít fakt nebude, protože jestli nepřijde nějaká totální revoluce, je nemilosrdná.