BOBASH: Dohledal jsem inzerát, kde jsem si poprvé řekl, že ceny ojetých vanů jsou tak nesmyslné, že je možná výhodnější si koupit nový
https://www.sauto.cz/osobni/detail/citroen/spacetourer/195416530. 6 let, 80k najeto za cenu o 350k nižší než mi teď nabízejí Starii o trochu lepší snad v každém ohledu (a 4x4, což je dneska u vanů skoro vzácnost), to bych označil za drastické zachování ceny, ne propad. A máš pravdu, že ceny ojetých Multivanů jsou ještě nesmyslnější, ale to odpovídá tomu, jak nesmyslné jsou i ty nové. Když chce někdo platit půl nebo tři čtvrtě mega i u ojetého auta jenom za to, že na tom má napsáno VW, jeho věc, ale na takovou sentimentálnost jsem já moc chudej a takových nás v nejbližších letech bude spíš víc než míň :-).
STETKINS: Já jsem od BUZZ naivně čekal, že jako velký auto bude moct mít velkou baterku a tedy větší dojezd. Fyzika ale říká, že jako velký auto bude předně mít menší dojezd a tou velkou baterkou může běžný dojezd leda tak horko těžko dohnat. Jenomže to taky znamená, že se bude déle dobíjet. Do téhle soustavy můžeš zkoušet něco natlačit z jakékoli strany, ale vždycky tím jen něco vytlačíš na straně druhé, to je ta nemilosrdnost fyziky, o které mluvím. BUZZ dožene smysluplný dojezd ve chvíli, kdy Tesla začne nabízet o třetinu větší a k tomu ještě ta cenová nesmyslnost VW placky.