• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    A tím se dostáváme k elekrromobilům, která má pan babiš určitě také, ale bez švindlu by na něj nedosáhl, akorát máme masu zájemců být jako on a nic, kromě hyperinflace, z toho.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY: Jedinej rozdíl je, že nemá užitek z kolchozu národ a levný potraviny, ale paní monika taštičku versace.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY: Proc kolchos? Nasilne sdruzeni podniku do oligopolu. A tim, jak vstupuje do politiky se z toho vlastne stavaj hybridni statem podporovane oligopoly.
    Babiši, vraťte mi firmu, požaduje podnikatel Rada. Vzal mu ji prý násilně a protiprávně | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Babisi-vratte-mi-firmu-pozaduje-podnikatel-Rada-Vzal-mu-ji-pry-nasilne-a-protipravne-407143
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CEEFA: No kdyz pocitam babisovi kolchozy po revoluji jako realizaci hlavni myslenky marxismu leninismu, tak s tema 30 let postkomunismu ve vychodni evrope je to mozna vic.
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    GIOMIKY: 60?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    RSZ: Nejsem labilni, jsem nasranej, jak je rozkradena a jakym stavu je nase vlast po 20. stoleti a 60 ti letech komunismu. Vetsinu lidi to nesere. Me jo.
    RSZ
    RSZ --- ---
    GIOMIKY: ty jsi teď ostentativne psychicky labilní v každém auditku?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    A nejelepsi jsou cesky zbohatlici, ktery za tri dekady nahrabali nejaky kapital a nosej ghodinky, jak miliardari a tasisticky, jak manzelka Billa Gatese... a proste delaj do luxusu, na kterej jsem si jistej, ze nemaj.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    BLOWUP: Tesla je prima, ale the faster you rise and grow the faster and deeper you fall.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    BLOWUP: Ja myslel, ze se bavime celou dobu o osobacich.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    GIOMIKY: to ted mas na mysli Teslu, ne? :-)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY: Proste je krasne zacinat na nepopsanem papiru, jak nam radi vnucujou, ale je to proste zasadni chyba, ze to takhle probehlo. Nam, te slavne generaci, po tehle mamlasech zbyly oci pro plac (bez podniku s historii 30+ let), nizka moralka (bez armady) a inflace srovnatelna s weymarskou republikou (kvuli babisove kolchoizacnim dluhum, kvuli kterym ted zdrazuje potraviny o 300%).
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    JYRKA: Je rozil, kdyz mas firmicku, ktera podnika 10, 20, 30 let. A kdyz mas firmu, ktera vyrabi auto od roku 1925. 100 let zkusenosti neni to same jako 30. I kdyby si ta firmicka za tri dekady vyrostla, tak nikdy nebude mit dalsich 70 let zkusenosti a praxe.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BLOWUP: Určitě je, ale to ten poměr tady je enormní.

    GIOMIKY: Od té doby nevznikly žádné nové podniky? Celá odvětví jsou nové
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    JYRKA: Ale hovno. Babis rozkradl kolchozy, Zeman zrusil armadu, Klaus rozprodal posledni funkci podnik. Jestli neni prostor k rustu, tak podekujme temto za komunismu vystudovanym elitam.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KUTAS: Abych rekl pravdu, tak o tom nemam poneti a vicemene me to ani nezajima, ale urcite se to da nekde najit. V mym okoli vidim obcas na busech napisy ze jezdej na vodik, ale vic o tom nevim.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    RSZ: Autoforum miluju. Vzdy najdou nekde nejakej tweet o 10 let starym elektroaute, kterymu je treba vymenit baterku nebo precalounit sedacku a oni z toho udelaj clanek kde se placaj po zadech, ze elektro je mrtvy, protoze to nevydrzi a kvalita je na nic.
    Miluju. Kazdej elektrofanda by to mel cist, at vidi, jak se tonouci stebla chyba.
    Uz sem napsal, ze ten web miluju?.)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    JYRKA: jj, na zapade boomerska mentalita neni, tam jsou vsichni mladi a pokrokovi.

    Akorat teda za vsechno to na cem dnes denne fungujeme vdecime vicemene tem boomerum, tjo ;-)

    Jestli jsem se neco za svuj zivot naucil, tak je to neduverovat nikomu, kdo pouziva slova jako "pokrok" a "zastaraly".
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    GIOMIKY: jen to nesváděj na mocné - jsme to my, kteří přizdisráčsky myslíme. Oni jsou jen naše reflexe.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    JYRKA: Kdyby chyby, pak se ale nesmime divit, ze jsme celkove (koorupce, prumysl, hdp) tak na urovni chude africke zeme... vsechny zisky tecou do zahranici... a vlastne ti, kteri si nadelali penize jsou ted velci, mocni, bohati, maji vlastni noviny, manipulujou verejnym minenim, privatizujou a kolchoizujou slova jako vyjadreni souhlasu... jsme takova chuda, zaseknuta, rozvojova zemicka, ktera nema prostor k rustu, protoze kapital nebude mit, kdyz vsechno rozprodala a lokalni politicka kultura je zalozena na tom, kterej kaspar politickej si necha dat vetsi obalku od lobisty do kapsicky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam