• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🚗🔋
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    Lol, Alfa Romeo musí přejmenovat Milano. Ukázalo se, že auto vyrobený v Polsku nemůže mít italskou ochranou známku. Jako mohl si to Stellantis zjistit dopředu.

    Controversy makes Alfa Romeo change Milano EV name to Junior | CAR Magazine
    https://www.carmagazine.co.uk/car-news/first-official-pictures/alfa-romeo/milano/
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Tesla představí Robotaxi. Musk argumentuje miliardou kilometrů bez mrtvého řidiče – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/clanky/tesla-predstavi-robotaxi-musk-argumentuje-miliardou-kilometru-bez-mrtveho-ridice/sc-870-a-227502/default.aspx

    „Všichni ostatní zjistili, že to, co považovali za dvouletý nebo tříletý projekt, se nakonec ukázalo jako projekt na 10 nebo 20 let,“ řekl profesor Philip Koopman z Carnegie Mellon University, který se zabývá bezpečností autonomních vozidel. „Tesla to zjistila také.“
    MINER
    MINER --- ---
    Těch 270k za nabíječku mi právě nepřijde moc. Zajímalo by mě, kde za to koupíte a nainstalujte stanici odolnou počasí i vandalům, s veřejným interface s monetizací, ve 2/3 zakázky stavební práce a v 1/3 adaptaci do různých typů lamp.
    Nevím, jestli jste dělali nějaké stavební úpravy, ale je to trošku něco jiného než vrazit wall box na stěnu.
    Klidně odkažte na někoho, kdo to dělá nebo za kolik to pořizují PRE a spol.
    Udělat jeden takový kus rozhodně stojí výrazně víc. Jaká je úspora z rozsahu nevím.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CERBERUS: to testovanie ci je niekto za volantom maju imo vsecky tieto systemy, aby ich nemohli zalovat idioti co sa posadia na zadne sedadlo a natacaju si video ako sa autopilot zblazni a navali to do nejakeho betonu :)
    CERBERUS
    CERBERUS --- ---
    ADAM: US. Zkousel jsem to jen do 85mph - mam rad svoje ridicaky a jsem radsi kdyz kontakt s policii iniciuji ja v ramci volnocasovych aktivit, nez oni v ramci jejich sluzebnich povinnosti.

    Jeste jedna vec co me pobavila - pokud zakryjete vnitrni kameru co snima ridice, autopilot se zacne rozcilovat ze na vas musi videt a odmitne pokracovat v rizeni dokud na vas zase nevidi.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    ELIJEN: Jo, ja mel napsanej dlouhej post a pak ho smazal... je to klasicka "statni zakazka". Ale kdyz budou stojany, tak tomu fandim :)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    MINER: AC stojanek za 270k? Rad bych takovou zakazku dostal :D
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    MINER: mozno tieto pomalsie nabijacky nepotrebuju tolko hardwaru a chladenie a kdeco jako rychlonabijacky, najdrahsie tam bude asi to kopanie do zeme, ak budu musiet niekde tahat tlustejsie kabely
    MINER
    MINER --- ---
    DZODZO: Zajímavá je cena 407 mega za 1500. To zní docela levně. Žeby úspory z rozsahu a částečné využití infrastruktury (600 na sloupech)?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Praha plánuje vybudovat 1500 nabíječek pro elektromobily, požádá o dotaci
    https://oenergetice.cz/cista-mobilita/praha-planuje-vybudovat-1500-nabijecek-pro-elektromobily-pozada-o-dotaci
    ADAM
    ADAM --- ---
    CERBERUS: V Evropě nebo USA?
    A do jaké rychlosti na dalnici to funguje?
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    SPEEDY: to není obrubník ale perón :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Já dnes potkal Waymo na malé křižovatce v protisměru a je to fakt divný, když za volantem nikdo nesedí (několik jsem jich viděl už dřív, ale takhle aby to jelo proti mě jsem ještě neměl tu možnost). A tuhle mi někdo říkal, že mají docela problém, protože si je lidé půjčijí na sex a prý po poslední aktualizaci auto začne upozorňovat, že tam není sex dovolen - tak nevím jestli je to urban legend nebo jak to sakra to auto pozná :)))
    CERBERUS
    CERBERUS --- ---
    Tak po cca 800km jizdy s FSD (650 dalnice, 150 mesto) v TM3LR (posledni aktualizace FSD) - Obecne je to jako nechat ridit hodne vystraseneho cerstveho drzitele ridicaku:
    - kdykoliv se na dalnici nekdo pripojoval, tak Tesla mela (i na jinak prazdne dalnici) tendenci si trochu pribrzdit
    - neplanuje dopredu - kdyz jede po relativne plne dalnici a ma za cca 3km sjizdet, tak misto aby zacala postupne menit pruh, nechava to na posledni chvilku a pak zbytecne brzdi plynulost dopravy tim, ze musi zpomalovat aby se vlezla do mezery
    - nekolikrat se mi stalo, ze najednou zacala na uplne prazdne dalnici brzdit (o cca 20km/h zpomalila). Docela neprijemne, zvlast kdyz vezete rodinu a dcerka se snazi nakreslit nejaky masterpiece na tabletu ...
    - pri projizdeni nekterych krizovatek to bere hodne kolem obrubniku
    - hodila by se funkce ktera by, cca 1 sekundu pred tim nez zacne sama predjizdet, dala moznost nepredjet. Vim o moznosti jak to zapnout trvale - ale obcas by se to hodilo mit moznost potlacit jen docasne - kdyz napriklad vidite nekoho se ritit mnohem vetsi rychlosti v rychlem pruhu, tak Tesla da smerovku a pak muzete manevr zrusit vypnutim smerovky, ale to uz je pozde, pokud jde o vnejsi vnimani ridice a jeho jizdy ...
    - pri slozitejsi situaci nevedela co ma delat a vypadalo to, ze si vybira jestli naboura auto co vybocilo z protismeru, nebo auto co jelo vedle me (kdyz idealni zpusob bylo proste zpomalit a zaradit se)

    Nebal jsem se ji nechat na ridit na dalnici, ale ve meste muze ridit jen kdyz je skoro nulova doprava (6 rano apod).
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    Kdyz jsem sel s decky rano do skoly, vzpomnel jsem si na diskuzui ohledne obrubniku. U te nasi ani SUV nemaji sanci. Mozna by to bylo bezpecnejsi s traktorem? :-)

    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Ani v ČR už se auta nijak dramaticky nekradou a zánovní ani nestáčej. Bál bych se spíš leda o keramický brzdy a některé světlomety.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Je to neozdrojovany clanek, takze brat s rezervou. Nicmene v evrope se pry (?) nekradou EV obecne:

    O elektromobily zatím nemají zájem ani zloději. Vysvětlení je celkem prosté
    https://autosalon.tv/novinky/ridicuv-chleba/o-elektromobily-zatim-nemaji-zajem-ani-zlodeji-vysvetleni-je-celkem-proste
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    THERIDANE: IIHS rika ze nekradou, budeme jim s dovolenim verit: LAUNCHER:.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    LAUNCHER: Bylo to "in" někdy ve zlaté éře MS, 2016-2018 se to hodně kradlo po EU a díly jezdily na západ a na sever, protože měly SC backlog v měsících, čekalo se na kdejakou kravinu. Tehdy se hodně na redditu sháněly díly z druhé ruky a SC je použili. Door handles, světlomety atd. A díly se prodávají úplně normálně..? Tesla je nemá nijak serializovaný, koukni na nabídku libovolnýho online chop shopu, třeba totalparts.eu nebo podobný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam