• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity.
    2) Toto je SFW board.
    3) Bez ICE prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DIM_: kona special aktive na model Y udelaj hodně komfortní podvozek...
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    CRAZY_IVAN: staci jen tlumiče pruziny budou v pohodě
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Postřehy z e salonu. Alpine verze Renaultu 5 naprosto nejhezčí auto na výstavě (subjektivně), elroq pěkný a překvapilo me jak velly auto to je, široký jak kráva dlouhy taky dost. když jsem si sednul sam za sebe mel jsem pred kolenama určitě 30cm. Mista jako kráva. Prisivana textil palubka moc pěkná.
    Renault 5 nádhera vevnitř je to fak moc pěkný.
    Ev3 se mi nelíbilo. Byd seagul za 600k je uplnej nesmysl. Kiu incest a dacii špring jsem ani nezkoumal.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    W_NOICE78: Co říkali lidi a co se řeší po netu, tak Tesla upravy údajně neřeší. Leda by bylo zrejmé, že závada byla na základě úpravy.

Zrovna ty tlumiče si nechala vyměnit spousta lidí a ještě jsem neslyšel, že by měl někdo kvůli tomu problémy se zárukou.
    --
    Zaměstnanců Tesla CZ bych se na nic složitějšího neptal, stacilo mi předání s nima.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    W_NOICE78: Dneska mi typek na eSalonu z Tesly rikal, ze jo..
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    HERR_FLICK: Nevis jestli ma ta uprava vliv na zaruku?
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    DIM_: neprošel no
    B6+Eibach v budget verzi je sázka na jistotu
    A Öhlins v pod světě rozšířenym factory podvozku jsou univerzál recept, co pomůže téměř každýmu autu, tuplem pokud maj nekvalitní podvozek (klasicky VW)
    Na Teslu specificky sou ve střednim pásmu prej dobrý MPP
    Ty levnější bez možnosti nastavení tuhosti jsou vyladěný na maximální pohodlí
    Comfort Coilovers for Tesla Model Y | MPP
    https://www.mountainpassperformance.com/product/comfort-coilovers-for-tesla-model-y/

10,000 Mile Review Comfort Coilover Suspension for Model Y and 3 - adjustable!
    https://youtu.be/wzEsOjROoV0?si=Gx00xBSAedpeunl5

A teda recenze na Öhlins vidím dost jiný
    Za mě v porovnání z jinýho auta se jízdní komfort zlepšil skokově
    Žehlej nerovnosti jak z pohádky

ZEVSPEC'D REDEMPTION FOR OHLINS: COMFORT TUNED COILOVERS FOR THE 3 AND Y.
    https://youtu.be/3maemBGRZZA?si=b5Mup6EZyunOMtvB

14min

DIM_
    DIM_ --- ---
    HERR_FLICK: Timhle "jsem si prosel". Prozkoumal jsem vsechny (myslim) moznosti a treba zrovna tyhle co linkujes to prej delaj jen horsi, i kdyz je to trochu luxusni produkt (Ohlins).
    Jediny, ktery udelaj jizdu pohodlnejsi jsou paradoxne "levny" Tein, ktery ale v Evrope nejsou k dostani.
    Y je odsouzeny k drncani.
    MINER
    MINER --- ---
    A jak pro daný auto určíte správný parametry?

Profil pružení jde samozřejmě změnit, ale nejenom zlepšit, ale i zhoršit.

Je to vždycky balanc mezi komfortem a jízdníma vlastnostma.

Hodit tam něco od boku bez znalostí a zkušeností předpokládám bude spíš to zhoršení...
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    DIM_: cokoliv od trochu použitelnejch tlumičů (bilstein B6) s kvalitnïma pružinama (komfortní Eibach pro-kit), přes vzduchovej podvozek až po Öhlinse
    TM3/Y je nejprodávanější model, takže aftermarket je relativně pestrej

Road & Track Coilover Suspension Tesla Model 3, Model Y (TES MX00S1) Street Tuned - Öhlins Onlineshop
    https://www.ohlins.eu/en/products/automotive/tesla-model-3-model-y--7533/

CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    DIM_: vyměníš tlumiče a pružiny
    DIM_
    DIM_ --- ---
    HERR_FLICK: Tak to me pouc, jak je to "resitelny podvozkem". Moje Y drnca jak debil :D Chvili sem premejslel, ze ji vymenim za M3P jen kvuli podvozku.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DIM_: U Y je rozptýlíš zrychlením a je to :D
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    DIM_: ani ne
    Plus to je řešitelný podvozkem a velikostí pneu
    DIM_
    DIM_ --- ---
    NIKDAS: Kamarad je taxikar a prej si lidi casto stezujou, ze je jizda moc drncava (VW Caddy). Kdyby mel Y, tak je uplne v prdeli :D
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    W_NOICE78: Nebo Olomouci :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    NIKDAS: Ok, tak ten tvuj napad by sel zrealizovat v zapadni EU kde je husta sit SC. V CR pouze v Brne
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    W_NOICE78: Nebudeš tomu věřit, ale jsem jeden z tuctu lidí, kteří nebydlí v Praze :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    NIKDAS: Jako taxikar v Praze ches nabijet kde na SC, ve Vestci? 😉
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam