Před objednáním auta zvažuju ještě pár věcí.
Nabíjení:
Nabíjení doma asi řešit nebudu - novostavba 2007, SVJ, složité vztahy. Elektroauta prý při nabíjení často hoří, správce se bojí požáru, přetížení sítě, že by pak chtěl nabíjet každý atd atd. Bez komentáře :))
Jezdím 2-3x týdně pracovat do 90ties vily kde je v garáží stará 3-fázová zásuvka (16A, 4pin). Tuto zásuvku nikdo nepoužil asi 20 let a není problém jí dát pryč a namontovat Tesla Wall Connector. Mám ho tedy objednat rovnou s autem? Našel jsem toto schéma, ale nevím, jestli platí i pro tu starou 16A zásuvku co tam je. Nebo by na to stačil Tesla Mobile Connector a nějaká redukce na 4pin zásuvku? Rád bych z toho dostal maximum, ale většinou tam stojím cca 6-8 hodin, takže nepotřebuji mít auto nabité nějak extra rychle.
Někdy asi nezaparkuju přímo u zásuvky (když tam bude stát jiné auto), ale až za ním, cca 5m. To nebude problém že?
Nabíjení na veřejných nabíječkách.
100m od domu mám PRE nabíječky. Pak je tu Lidl, Kaufland atd. Občas budu nabíjet na ulici a zvažuji jaké řešení zvolit. Na nějakém foru jsem četl o Shell kartě, která v sobě intergruje několik společností včetně PRE a prý se tam jde dostat na super ceny (na IČO, můj případ). Máte s tím někdo zkušenosti?
Krásné svátky všem a moc díky za rady.