• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NIKDAS: Přední mlhovky vidím v garáži v zrcadle, poslušně se to vypínalo a zapínalo. Zadní jsem si nahrál mobilem na video, zapnutí jsem v nem pak našel, detail jestli fungovaly všechny různé pokusy jsem nezkoumal a ani mě to nezajímá.

V mlze jedu typicky v koloně. Zadními mlhovkami neoslnuji auta, která už už jedou za mnou. A ze zákona, když mě už vidí, ani nesmím. Ty zadní jsou na TMY dost vysoko, jako na spoustě aut. Přední svítí dolů, opět jako jinde, tam budiž. Takže zadni pls jen než vás někdo dojede, thx.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    NIKDAS: LAUNCHER: A zkontroloval jsi fyzicky, jestli se ti zaply?
    Já to totiž při předávce zkoušel vynutit a i když ikonka zmodrala (jakože jsou zaply), tak nesvítily. Muselo se vyjet z automodu.

Jelikož jsem Teslu nikdy nevlastnil, ani za boha se mi nepovedlo je zapnout, až kdyz jsem zavolal slečnu, dozvěděl jsem se, ze i když na displeji klikneš na zapnutí mlhovek (a jejich ikona změní barvu) nezapnou se, pokud je zapnuty automaticky sviceni (coz teda v tom pripade nechapu, na co tam to tlacitko je, ale budiž).
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Přes hlasové mi to taky jde...

ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    RATTKIN:

Kdyz jsem to zkousel naposledy, tak hlasovy prikaz nefungoval. Schavlne to zkusim zitra znovu.
    Mlhovky NELZE zapnout za svetla s automatickym svicenim. To auto ti to proste nedovoli!
    Ikonky svetel se zobrazuji pouze pokud svitis nebo mas zaple automaticke dalkace (tzn bud bliknes dalkovejma abys mohl kliknout na ikonku, ktera se ti na par vterin obevi nebo to smrdlas ve velkem menu).
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER:

Should Audi, Mercedes and BMW be afraid of this luxury sedan? Nio ET9 REVIEW
    https://www.youtube.com/watch?v=0iDJiLBlrPU
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DAN_F: dneska jsme tu měli trošku mlhu celý den, no :)

(Mlhovky jsem měl v permanenci a většina ostatních řidičů naštěstí taky.)

DAN_F
    DAN_F --- ---
    DOCKINEZ: Dnes na té samé trase taky a po pravdě bych to užívání mlhovek v těchhle podmínkách celkem ocenil, protože řada aut byla vidět až když už jsem u nich byl zbytečně blízko.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ELIJEN: co ti dělá problémy? Hlasový příkaz nebo 2x kliknout na displeji?
    BASIK
    BASIK --- ---
    R_U_SIRIOUS: jen doplnim nejaky info

lithium ceramic

LFP z Wiki pro porovnani

Specific energy 90–160 Wh/kg (320–580 J/g or kJ/kg)[1]
    Next gen: 180–205 Wh/kg[2]
    Energy density 325 Wh/L (1200 kJ/L)[1]

Li-Ion

Specific energy 1–270 W⋅h/kg (3.6–972.0 kJ/kg)[1]
    Energy density 250–693 W⋅h/L (900–2,490 J/cm3)[2][3]
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOCKINEZ: Tahle je drat i bezdrat. Nadseny z ni nejsem, ale to ja z zadne. Ted Ti z ni pisu, pripojena dratem, ten pribaleny by mohl byt delsi 😊
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    LAUNCHER: jj, mam je vypnute, protoze automatika funguje tak z 50% (bud se nezapne, kdyz chci, nebo naopak sviti ostatnim ridicum do xichtu)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LAUNCHER: Cool, dělaj i drátovou? :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Pozitivní zpráva: Když už mě teda Elijen vyhnal vyjet s autem, tak jsem si dojel do Alzaboxu.

Negativní zpráva: Venku je 3 C a já jsem si zapomněl bundu doma / vyzvedl jsem si to jen ve tričku 😃

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELIJEN: LAUNCHER: IMHO máš vynuceně vypnuté dálkové.

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELIJEN: Teď chci svých 10 minut zpátky 🙂🙂🙂

R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    Na 300 kilometrů nabito za pět minut: super baterie bude brzy skutečností | CHIP.cz
    https://www.chip.cz/na-300-kilometru-nabito-za-pet-minut-super-baterie-bude-brzy-skutecnosti
    Energetická hustota této polovodičové baterie je totiž téměř o 80 % vyšší než u běžných lithium-železo-fosfátových baterií (LFP). To znamená nejen výrazné snížení hmotnosti při stejném dojezdu, ale také skokové zkrácení doby nabíjení. Ta se zkrátila o více než 83 procent. Zatímco špičkové modely elektrických aut jako Porsche Taycan nebo Kia EV6 dokázaly nedávno nabít baterii na 300 kilometrů za 20 minut, s novou polovodičovou baterií to bude možné za pět minut. Zastávka s elektrickým vozem u dobíjecí stanice by tak v budoucnu neměla trvat o nic déle než s autem se spalovacím motorem u benzínky. Navíc další zastávka na dobíjení bude až po ujetí více než 1 000 kilometrů, a to i při svižné jízdě.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOCKINEZ: Hlavně bezpečně. Nikoho neproblikavam, netlacim se, neohrožuji. Nestojí mi to za to a jen chci živý a zdravý dojet do cíle. To samé přeji i ostatním.

Pan ráno v dodávce mi nedal přednost na kruhaci, já to zadupl, on taky, asi čekal co bude. Usmál jsem se, mavnul rukou na pozdrav a jedeme dále, hlavně že se nic nestalo. Jednou třeba takhle někdo zahlchrani mě.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    GOR: mám Mustang Mach, ale asi nerozumím. Co se týká pálení do zrcátek, tak to nedělají - je vidět, jak se segmenty patřící k autu přede mnou ztlumí.
    GOR
    GOR --- ---
    JYRKA: Zatim jsem vypozoroval, ze matrixy maj tu chybu, ze sice vystinej siluetu auta, ale do zpetnejch zrcatek dal palej. Je to na palici, kdyz je takovej provoz, ze se clovek ani nemuze nechat predjet.

JYRKA: mas na mysli ty modry problesky, co delaly levnejsi Renaulty s LEDkama nebo neco jinyho?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DOCKINEZ: upřímně bych hrozně rád někdy v noci potkal někoho se stejným autem v protisměru. Já vůbec nevím, jak moje matrix LED fungují a jestli nezpůsobují ta barevná kolečka. Zatím na mě nikdo neblikal, ale to nemusí nic znamenat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam