• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    MINER
    MINER --- ---
    W_NOICE78: Ve kterých budeš muset obrok měnit baterku:)

PS: nevim, kdo jste zkoušel hlasové ovládání při poslouchání podcastu, ale zatím jsem neviděl systém, který by s tím fungoval spolehlivě.
    Hlasové ovládání i podcasty v autě jsou moje oblíbené life-hacks, ale nejde to moc dohromady.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    KASPAREK: Mas tam ovladani hlasem, nebo jestli potrebujes fyzicky tlacitka tak si poridis s3xy buttons nebo s3xy knob
    KASPAREK
    KASPAREK --- ---
    Me teda z debaty o mlhovkach vyplyva ze jsou pripady kdy se maji pouzivat a pak pripady kdy ne a tyhle situace se muzou pomerne casto stridat, takze pokud nemam tlacitko jak je rychle vypnout a zapnout aniz bych ho hledal je to auto na hovno. A ted nevim jestli to ta Tesla umi, protoze jsem z vasich diskuze a vyletu do garaze nepochopil jak to funguje, jestli skvele automaticky tak je to cool, jestli pri kazdym rozjezdu kolony v mlze musim v podmenu hledat jak je zapnout, tak not cool. Ale je mi pres 40 a absence tlacitek me obecne dost nebavi.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    JYRKA: Odjakziva :)
    MINER
    MINER --- ---
    Nezaznělo už k mlhovkám vše?

Zákon přikazuje, kdy použít mlhovky, a zakazuje, kdy použít přední mlhovky.

V případech nedefinovaných zákonem může použití mlhovek v některých případech některým řidičům vadit. Zamysleme se, jestli je pak nechávat zapnuté.

Chápu koníčky jednotlivců, sám jsem např. vášnivým milovníkem tlačítek:), ale přijde mi, že v této diskuzi už nic nového nezaznívá.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    btw byl k tomu svícení zajímavej podcast

Hynek Medřický (expert na světlo) - V MODERNÍCH AUTECH JSOU NEVHODNÁ SVĚTLA... [Shrnutí BROCAST #51]
    https://www.youtube.com/watch?v=SOKklG17yes&ab_channel=Brocast
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOCKINEZ: LOPIK: This. Mě to vadí, ale prostě poodjedu. Možná že mi to nevadí / nemám oči zas tak citlivé jako někteří jiní, netuším. Astigmatismus mám, ale minimální, co můžu soudit proti jiným (chodím střílet, astigmatismus je časté téma kolem mě při výběru optiky).

Asi ještě horší než tohle jsou pak u mě uspechanci, kteří mě předjíždí do mlhy. Pokud možno s motůrkem že stěračů, takže celý proces dlouho trvá.

Prosím vás, nechte je co nejrychleji předjet, ty následky když je pak někdo potká v protismeru... A připomínám, že ty auta po nárazu nejedou rovně, smete to dost možná i vás, jestli tyhle blázny nepoustite.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LOPIK: Jak píšu níže, mně zas vadí moderní bílý světlomety. Je to pro mě horší než kdyby mi dřív někdo pálil do ksichtu dálkovejma reflektorama.

Neumím si představit, že si koupím moderní auto a budu svítit tímhle. Šílená představa.

Ale to už jsme těžce off topic.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DOCKINEZ: Je to na férovku oční vada, ty lidi pak vidí rozmazaný světla, je to dost rozšířený, ale ty lidi by prostě neměli řidit, nebo si mají pořídit brejle, když s tím mají až takovej problém..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    LAUNCHER: Tos mi úplně připoměl asi největší bizár, co jsem kdy na silnici viděl, kdy jsem potkal přesně nějakýho takovýho extrémního antimlhovkáře. Fakt v mlze, asi chvátal, OK, debil.. mně vyblikal, tak jsem ho radši pustil, ale auto přede mnou hned ne, tak toho mu stálo za to předjet, vybrzdit a pak se s ním jít ještě bít někde na pumpě..

Jako chápu že má někdo astigmatismus, tak mu to pak vadí, ale takovej člověk by měl spíš vrátit noty, než se kvůli vztekat na silnici nebo internetech.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jak jsme včera měli celej den mlhu, tak jsem se schválně zaměřil na to, zda mi budou vadit mlhovky, když za někým pojedu. A vůbec, prostě červená jako červená.

Ale to jsou moje oči. Věřím, že podobně jako mně vadí a oslepují bílý světlomety, může zas někomu nesnesitelně vadit jet za mlhovkama.

Tak hlavně ohleduplně, v klidu a bezpečně <3
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: ELIJEN: Jinak me to je fakt uplne jedno, mlhovkare v kolone necham odjet dale. Ale v klidu rikam Jaromire, ze to s tema sirkama nedelas dobre a ze driv nebo pozdeji narazis na prudase, ktery Ti to dojde vysvetlit.

V nas v JC videni v mlze napr. pri stani pred zeleznicnim prejzedem. I jako nezucastnemu mi neprislo hezky na to koukat.

Vic k tomu nemam, kazdy at dela jak uvazi.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELIJEN: "snížená viditelnost je situace, kdy účastníci provozu na pozemních komunikacích dostatečně zřetelně nerozeznají jiná vozidla, osoby, zvířata nebo předměty na pozemní komunikaci, například od soumraku do svítání, za mlhy, sněžení, hustého deště nebo v tunelu,"

e-Sbírka
    https://www.e-sbirka.cz/sb/2000/361/2003-01-01?zalozka=text

Bylo toho popsano tuny, ale porad se, koukam, svitici jeste najdou:

Mlhovky mohou i oslňovat. Správné použití není věda - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/auto-mlhovky-mohou-i-oslnovat-spravne-pouziti-neni-veda-40341640

Jak a kdy správně používat mlhovky? | Top-Pojištění.cz (R)
    https://www.top-pojisteni.cz/pojisteni-vozidel/jak-a-kdy-spravne-pouzivat-mlhovky

Kdy nepoužívat mlhovky?

- při lehkém oparu mlhy
    - při mírném dešti
    - při poletování sněhových vloček
    - ve městě či obci
    - v koloně
    - jen tak
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    LAUNCHER: Zakon o vypinani mlhevek, kdyz te nekdo dojede, nic nerika. Naopak rika, ze za mlhy, husteho deste a snezeni je musis pouzit vzdy. Nemam nic proti vypinani mlhovek v kolonach, ale o tom se tu nebavime a zakon to take nenarizuje. Kdybych takhle porad chtel blikat mlhovkama, tak bych tuplem ocenil lepsi UI/UX na jejich ovladani.

Existence a uspesnost S3XY tlacitek jen potvrzuje, jak debilni nejake veci v Tesle jsou.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Co tak vidím (na Facebooku), tak bere elektrická auta jako útok na jeho způsob života. V podstatě jako další woke agitku.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOCKINEZ: Díky za vysvětlení 👍
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LAUNCHER: Nevím jak u Motoristů obecně, ale co jsem někde zahlédl úryvek rozhovoru s Turkem, tak tam říkal (a teď velmi volně parafrázuju), že mu EV jako pohon nijak nevadí, akorát má trabl s tlačením shora, dotacema atd. a že kdyby se to nechalo na trhu, tak by se vidělo, jak a zda se EV prosadí.

S čímž by šlo do jistý míry souhlasit (dotace pro soukromý subjekty jsou zlo), akorát co se pamatuju, a v tomhle klubu to bylo před časem zmíněno, tak např. rozmach diesel sazometů pro osobní auta taky neproběhl úplně volnotržně :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JYRKA: Známý si koupil ICE Mercedes E-Class a následně byl vypoklonkován z projektu.

Jiný známý má doma Porsche 911 a do práce jezdí z těchto důvodu pouze a jen v Octavii 2 a o té 911 ví minimum lidí.

Pana souseda neznám, ale je otázkou, jestli:
    1) Bylo problém EV, nebo prostě že máte 2 nová auta, nehledě na jejich pohon.
    2) Jestli není problém ještě úplně jinde, třeba nemoc v rodině, takže mu obecně moc do řeči není.

Motoristé: Nejsem si jistý, jestli je obecně u Motoristů problém s EV. Jednoho fanouška znám, z mé Tesly má radost, protože prostě další auto, čemuž fandí nehledě na pohon. Vadí mu dotace, restrikce atp. Plést se můžu, do hlavy mu nevidím a CZ partaje moc nesleduji, stačí mi pravidelné zklamání z té jedné, co volím od mých 18 let do teď.

Když se k tomu vyjádří nějaký Motorista podporovatel, bude to lepší, klidně posta, jestli se stydite.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    JYRKA: značky byly vždycky modla, třeba Nokia vs Siemens, pozůstatky vidíme v iPhone vs Android. Sociální sítě tohle vyhrocují a mohou z toho tvořit politické téma. Což je zase potrava pro ruskou propagandu, která hledá témata na dělení společnosti. Nepochopím, proč lidem vadí třeba manželství pro všechny – to nikoho neovlivní, ale pořád to nemáme. Pak máš daleko závažnější Green Deal a k tomu už přilepíš elektromobil a vzniká Ti: "Mám drahou elektřinu, protože soused má EV". Ostatně podobné konstrukce se objevují i v debatách o energetice tady na nyxu.

Nějaká vyhraněnost je vidět trochu občas i tady, viz příznivci Tesly nebo zbytečné používání mlhovek, ale díky tomu, že je tu diskuze kultivovaná a lidi nejsou nějak zásadně zmagoření, tak Tě nikdo "nepřestane zdravit", ale tam "venku" si to dokážu v dnešní době reálně představit.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KUTAS: v zimě, velká kráva plná vzduchu, který vytápíš. K tomu velký odpor vzduchu v zimě, bo velká kráva a dálnice k tomu. Za mě je to ok.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam