• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA: musis jezdit bez AP/tempomatu, pak se to nedeje.
    Jasny, kazdy ma svoje mouchy.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DZODZO: jo, ale mně se to děje pokaždé, když jedu po D1 a D11 Teslou
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JYRKA: stalo sa kamaratovi ze mu na dialnici ID3 vyplo palubny pocitac a musel nudzovo zastavit :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78: co je horší: když jednou za čas odklikneš notifikaci nebo že ti auto začne zničeho nic brzdit na dálnici?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA: Celou dobu tu mluvim o best value for money, ze neco jezdi spatne jsem nerek. Ale ano, nez se trapit pri odklikavani notifilaci a nefunkcnim sw, tak bych volil jinde.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    KUTAS: Tak samozrejme to riziko tam je, ale to mas i u auta z Ciny nebo VW.
    Samozrejme jsem to myslel ironicky.
    Ja bych si koupil ID.7 nebo ID.BUZZ, protoze jsou to kvalitni auta i pres ten jejich Diselgate. Stejne tak bych si koupil Teslu, protoze vim ze je to kvalitni auto, ale nekoupil bych si toustak z Penamu nebo Kodtelecky parky, protoze nejsou dobry a jel bych spis do Rakouska na lyze, protoze si za podobnou cenu lip zalyzujes nez na Slovensku.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    W_NOICE78: Omlouvam se predem, ze na to naskakuju, ale podle tehle teorie, bych si nekoupil nic nemeckeho, protoze Hitler.
    Jako kdyz nekdo nevidi rozdil mezi Muskem a cernou minulosti automobilek, tak je to tezke. Ja naopak jak vidim dalsi chovani Muska, tak bych auto od nej nechtel i s pragmatickych duvodu - to jeho vypinani Starlinku podle toho, jak rusove potrebovali je taky desive. Obaval bych se, ze jak bude senilnet, tak mi vypne auto.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78: ano, ale MEB <> kvalita celého auta. Přináší parciální problémy typu složité updaty, chybějící některé funkcionality. Ale to proboha neznamená, že cokoliv, co jezdí na MEB je špatné.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA: tak promin, mozna jsem to spatne pochopil, ale o problemech MEB jsme se bavili.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78: to jsem skutečně nepsal.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA: vzdyt jsi sam psal ze vsechno co je na MEB platforme je spatny. Jedine to BMW by mohlo ohrozit Teslu, ale nevim jestli bych chtel jezdit v aute kterou zalozil clen NSDAP. 🤷🏻‍♂️
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KUTAS: veřejně nic ohlášené není, pokud vím. To, co si můžu přečíst na intranetu Škodovky a Cariadu, tak jednak zveřejnit nesmím a jednak se to ještě může 100x změnit.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    JYRKA: Kdy? Asi nejsou jeste ohlasene modely, ze?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78: Elroq, ID4, ID7 z koncernu, jen namátkou, k tomu Ford Explorer a Capri. Pak BMW iX1, 4 a i4, Mercedes EQA a EQB, Renault Scenic - to jsou všechno velmi konkurenční auta.
    Všechna z nich mají páčky na blinkry, fungují jim stěrače a adaptivní tempomaty. Mají k tomu síť servisů a nemusíš čekat měsíce na opravu. Že mají některé parametry horší než Tesly, nejsou zjevně pro všechny rozhodující.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    STETKINS:
    ale to můj problém není, ze ty argumenty pro tebe nemají žádnou váhu a jak jsem zmínil kup si co chceš.
    Chtěl jsem jen vedet jaký jsou ty alternativy a jaká je přímá konkutence TMY. Zatím jsem se to nedozvěděl.
    Hodně lidí hejtuje Teslu a nikdy v ni nesedela a nebo ani nikdy na ní mít nebude a ten lynč se ještě umocňuje tím jak se Musk sere do politiky přitom jsou tu jiný automobilky, který maji dost pohnutou minulost.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KUTAS: Rivian bude. Pak taky bude nová platforma SSP, která by měla být fakt moderní. Jestli to bude znamenat jednu společnou platformu, nebo dvě, fakt nevím. K tomu něco dělá Audi, něco čínský VW, něco další země...
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    W_NOICE78: jasny. Nehazim to sem jako hate na Testlu. Ale spis pro zajimavost. A jak pise HERR_FLICK - udavaji 700km dojezd a ujede 536.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    HERR_FLICK: jasne, jen v headlinu maji Tesla a ze ID.7 skoncil s horsim vysledkem uz neresi.
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    W_NOICE78: Já bych si teslu nekoupil a ano, jeden z důvodů je, abych tím zprostředkovaně nepodpořil Muska. Nicméně rozhodně není jediný.
    Ale hlavně důvod prostě je, že pro mě prostě Tesla není - je spousta parametrů, podle kterých vybírám auto a evidentně to dělá opravdu hodně lidí. Páč jinak bychom asi všichni jezdili v dacia duster? :-D
    Ano, utratím více peněz za auto s menším dojezdem a spotřebou, ale vzhledem k tomu, že to auto má dojezd více než dostatečný a rozdíl v efektivitě je pod moji rozlišovací schopnost, tak ty argumenty/parametry nemají žádnou váhu...
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    W_NOICE78: ten test nebyl na vzdálenost dojezdu, ale na rozdíl mezi udávanými a reálnými hodnotami
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam