• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    LAUNCHER: Ten frunk je ted dobrej, ze si tam muzes treba vyprat spinavy pradlo 😉
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOMI982
    DOMI982 --- ---
    ELIJEN: Ano. A jsou to bud kola, nebo pneumatiky. Jeste jsem to definitivne nedoresil.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    ELIJEN: nech si zkontrolovat jestli nemas sisaty kola z nejakych der a porste provozu, resil jsem to na jinem aute a bylo to tim. Vetsi pneuservisy na to maji stroj ‘roadforce’
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Joe Rogan's New UP S-APEX Plaid Uncovered!
    https://www.youtube.com/watch?v=rJZbREW9qfg
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    STETKINS: prijde ti ID.Buzz jako konkurence TMY?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Introducing the Audi Q6 e-tron offroad concept
    https://www.youtube.com/watch?v=KnmnNIsy3Bo
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Kdo tu mate Tesla Model 3? Pozorujete pri jizde na dalnici pri urcitych rychlostech vibrace (celkove auto, volant, mozna pedaly)? Nevim jestli mam blbe sjete pneu, geometrii nebo nevo jineho.
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    W_NOICE78: momentálně ID.Buzz
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Ještě k tomu zimnímu testu odchylky vůči wltp

Polestar 3 - 537 km
    Tesla Model 3 - 536 km

Tesla o 1 km těsně druhá za Polestarem, který ale má o polovinu větší baterku (111 kWh vs 75 kWh) a je dvakrát tak drahý (2,2 mil. vs 1,1 mil. Kč)

x.com
    https://x.com/honza_thorovsky/status/1888127582203482354?s=46
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Drahý 7místný autí, který sice daleko nedojede, ale zas už nemá v druhý řadě 3 isofixy.

Peugeot e-5008: Stylový, ale pohon ještě potřebuje doladit | Recenze & testy | Autíčkář.cz
    https://www.autickar.cz/clanek/peugeot-e-5008/
    MESTREY_
    MESTREY_ --- ---
    JOHNIEZ: Ano, Enyaq je schopen zadupnout na dalnici ze 130 na 80 jen proto, ze ma v mape rychlost z doby, kdy tam bylo omezeni. Pritom umi hezky cist znacky, takze vi, ze zadna s omezenim rychlosti tam nebyla. Ale stejne da prednost mape pred svoji kamerou.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    STETKINS: A muzes tedy prozradit, co je pro tebe best value for money?
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    W_NOICE78:
    W_NOICE78:
    V pohodě, já jsem tím chtěl právě poukázat na to, že best value for money to může být pro tebe a možná pro hodně jiných lidí, ale nelze to říct obecně. Pro mě to prostě best value for money není...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JOHNIEZ: Dostává mě srovnání jízda v AT a v CZ.

1) CZ řidiči, jak píšeš.

2) V AT mi ty silnice přijdou rovnější, širší, méně nebezpečných stromů okolo. Může být že dané tím kde jezdím, nehadam se.

3) Průjezdnost a počet parkovišť na okraji i v centru, Praha vs Vídeň.

To není CZ hejt, spousta věcí mi fakt vyhovuje v CZ víc než v AT, ale prostě tohle ne.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    LAUNCHER: Kodiaq úplně v pohodě... jako asi bych si to představoval plynulejší, ale občas tomu trochu pomůžu a je to v klidu. Nestalo se mi, že by to začalo nějak zásadněji prudčeji a nečekaně brzdit, jezdím max 144 tempomatových.
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    Enyaq tím taky trpí. Spousta míst má z mapy neaktuální data a kde bylo nějaký dočasný omezení, shodí tempomat rychlost. Případně naopak mi to občas v nějakym zúžení s omezenou rychlostí z tý 80 začne prudce akcelerovat na 130.

To brždění je blbý hlavně kvůli tomu, že tu jezdí spousta lidí jak idioti bez dodržení bezpečný vzdálenosti. Jinak by to bylo jen otravný...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JYRKA: Jezdím na TMYP autopilot např Vídeň - Písek komplet mimo vesnice/města. Pomůžu tomu na předjíždění atp.

Moc se omlouvám, ale buď jsem to měl ve Oktavce rozbitý já a půlka ŠkodaHome, nebo si to hodně idealizujes.

Phantom braking na Tesle je idilka proto tomu, jak random to ty Škodovky uměli zadupnout. Jestli je to teď lepší nevím, jen doufám.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA: z nejaky random diskuze na redditu
    I have 2 Teslas. One with autopilot and one with full self driving (or whatever the hell it's called). Full self driving does not phantom break in the places autopilot does. This means there is a solution to this incredibly dangerous problem, but you need to pay thousands for it. I do think both are amazing, but I also think it's bullshit that they can call it "full self driving".
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NIKDAS: nechci pokračovat ve flame. Nicméně, snad se shodneme, že to nesmí dělat vůbec, je to velké bezpečnostní riziko.
    A nepoužívat to je na delších cestách utrpení, protože díky one pedal drivingu a silné rekuperaci musíš pořád mačkat pedál plynu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam