• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    ABS
    ABS --- ---
    https://www.autoblog.com/news/tesla-sues-customers-reporters-to-silence-negative-press
    Koupit si Tesla je nyní zcela zbytečné uživatelské riziko. I když je to možná tendenční článek, i z okolí vím, že nespokojený zákazník je pro něj více nepřítel než cokoliv jiného. V Číně pak lze již poměrně snadno o krok dále.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    JYRKA: Ok, díky za opravu. Já to zatím jinde neviděl. Vyžaduje to ale nějakou autorizace, tuším přes appku a na to se podle mě většina lidí vykašle. Nabízí to zatím jen jeden benefit - funkci upozornění na konec dopravní zácpy a předpokládám, že ten benefit je hlavně pro ostatní a ne pro to konkrétní auto, leda do tovární navi a tu skoro nikdo nepoužívá
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KORKMAZ: To neni VW funkce, ale chystana EU funkce. Jmenuje se Car2X
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LAUNCHER: to dalkove rizeni moc nefunguje a preference MHD jsou toho dukazem....takze autobus trci v kolone, a dlouho nic... a teprve tesne pred krizovatkou se rozsviti prislusna indikace, ze o tom autobuse ta krizovatka "vi"...a az pak se neco zacne dit, jakoze se popozene ten smer s autobusem... :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DZODZO: Ty semafory jsou dálkové řízené už teď. To ale na tom co píšeš samozrejme nic nemění.

Mmch all-green hack semaforu je bohužel starší, než to vůbec bylo remote.

Pak se přesouváme jednak k pasivní bezpečnosti a druhak že řidič i auto by měl ideálně umět zastavit i když on jede na zelenou, ale někdo mu tam vjede, vběhne ve městě atd.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    hlavne aby to bolo dobre zabezpecene, lebo staci aby sa niekto nabural do tych semaforov alebo znaciek a zacal tam posielat nejake nesmysly a galiba je na svete :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KORKMAZ: Každá tahle snaha se mi líbí. Doufám že na to časem bude nějaký standard mezi automobilkami. Ale někde se začít musí a každý tenhle začátek chválím.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    LAUNCHER: Když mluvíš o té komunikaci mezi autama...co ta VW funkce Car X nebo jak se to jmenuje, to se ti nelíbí? Pokud se nepletu, tak třeba euro auto typu golf to má v základu snad už 5 let a moc se o tom nemluví
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    Aptera - World's First Solar Electric Car at CES 2025
    https://youtu.be/_LWFk6W5EYQ?si=tNJj0t2VVUlNNOfc
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NE7RA: Na ujeté km právěže vůbec.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    LAUNCHER: tak ale je potreba rici i to B, ze s tim jde ruku v ruce daleko vyssi umrtnost pri dopravnich nehodach, ktera je cca dvakrat vyssi per capita nez v Evrope.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOCKINEZ: Open source SW a HW ❤️.

Mrzí mě ta auto-nesvoboda tady proti USA btw. Na značkách a proč ne:

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LAUNCHER: Nebo kit na snížení barevný teploty reflektorů.

Nenávidím ostrý bílý světlomety, ničí mě to, oslepuje, vytáčí do vrtule. Je mi protivná představa, že tyhle nepříjemnosti způsobuju já ostatním. Jsem ohleduplný a opatrný řidič, oslepovat protijedoucí vozidla (nebo řidiče auta přede mnou), chodce, cyklisty... to je prostě špatně.

Ale tohle téma jsme řešili před časem, není potřeba se do toho zase zabrušovat.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOCKINEZ: Nejlepší řešení tohodle by MHO byl opensource. Pak bych si to já i ty mohl nastavit jak potřebujeme / nebo do toho nahrát nám sympatický fanouškovský SW nebo profil.

Ač z druhé strany (chtěl bych to Waze like, at moje auto reaguje na průzkum aut co to jeli před 10min a poskytne data dále), tak chápu. Naše požadavky jsou IMHO to samé, jen z druhé strany.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ale vidím i světlý stránky: než koupit nový ICE, kde ty buzerace jsou taky, ale navíc mají zhovadilosti typu Start-stop, to už fakt radši zatnout zuby, koupit BEV a modlit se za nějakej custom fw, kterej ten tempomat přidá.

Ale ruku na srdce: nebylo by lepší, kdybych zuby vůbec zatínat nemusel?

DIM_: Ano, přesně tak. Řídím já, takže o případnou překážku se starám já. A naprosto respektuju, že to máš jinak.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    DOCKINEZ: Promin, nevim jestli rozumim. Ze chces tempomat, co drzi rychlost nehlede na auto/prekazku pred tebou?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já osobně neřeším pohon (naopak pro moje používání bude EV ideální), ale moderní auta obecně. Jak bylo zmíněno ve videu: moderní auta jsou „policejní“ ve smyslu „buzerující“. Nejsem si jistej, zda bych to dobře snášel. Přeci jen koupit si tichý auto, ve kterým mi pak furt něco pípá, hrabe do řízení atd. atd., to by mi taky mohlo hrábnout.

Uznávám, že jsem už poněkud zablokovanej a vždycky při pomyšlení na koupi BEV začínám znovu a znovu propadat tzv. trabantímu komplexu „dobře už bylo“, ale tvl. proč nemůžu mít např. hloupej tempomat a cpe se mi jen ACC?

Vždyť to nedává smysl. Každej máme to používání jiný, a naprosto respektuju, že někdo ACC potřebuje nebo chce. Já akorát mezi takový lidi nepatřím.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RATTKIN: Děcka: Tesla, 500HP, weeeee.

Příčetní dospělí s penezma na EV: Racionální diskuze o dojezdu, servisu, 360 cam, Autopilot, prosba u předváděčku ovládání Tesly, appky. Dobrý otázky, prostě přínosná diskuze o autě. Lidi co mají hezky auto a jsou nároční.

Někteří chudí lidi: Vezl jsem pana, který mi říkal, že u auta vyžaduje líbivý zvuk motoru. Pán jezdí s kvetoucím 1.9TDI MPV, chro chro 🐷 Cope, neřešil bych.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam