• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    FEDAJKIN: jo to je 100% odradi
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FEDAJKIN: Jednak je to smutný, že si musíš nápisy obhajovat koupi auta, aby ti ho nezničili a jednak to tam manželka nechce vozit :)
    Musk a jeho banda mě iritují, ale tohle přece nejde přenášet na zákazníky, notabene 5 let starých aut.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    JYRKA: Dej si tam ten sticker I bought it before he went crazy, nebudeš ve stresu když zapomeneš sentry mod zapnout
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NIKDAS: Vozidlo
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    JYRKA: Teslu jako obchod, nebo vozidlo?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Takže podle nepotvrzené informace (říkal mi to kamarád, jehož kamarádovi se to prý stalo) už i v Brně pomalovali nějací kreténi Teslu hákáčema.
    Plyne mi z toho, že ojeté Tesly budou levnější :)
    A taky to, že u naší Tesly zapneme sentry mode.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    W_NOICE78: Btw podle definice tesly je FSD Supervised na úrovni 3 autonomniho řízení. Odkazuje na to tato věta - viz obr.

Zajímavosti je, že kamerové systémy na sledování řidiče budou muset mít od pristiho roku všechna nová auta v EU.

W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    ELIJEN: To netusim.
    🚨 Tesla’s FSD Supervised: Closer Than You Think in Europe? 🚨

Tesla is making moves to bring FSD Supervised to Europe but it won’t happen the way many expect. Instead of waiting for UNECE regulations to catch up, Tesla is using a regulatory loophole—the Article 39 exemption under EU law.

If approved in May 2025, the first rollouts won’t start in Germany, France, or the UK. Instead I believe The Netherlands will be first since the approval is done by the RDW, the Dutch type-approval authority. Other EU countries can choose to accept the Dutch approval before full EU-wide clearance later in the year.

So what does this mean?
    ✅ Dutch Tesla owners could be the first in Europe to get FSD Supervised.
    ✅ A phased rollout across Europe could start as early as Q3 2025.
    ✅ UNECE will eventually update its rules, but Tesla isn’t waiting.

🚗 If Tesla pulls this off, it will be the first automaker to introduce this level of autonomy in the EU. But will regulators allow it?

I break down everything you need to know in my first X article ever. Did I do this right @elonmusk ?
    https://x.com/kroelandschap/status/1901637508267413549?s=46
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    W_NOICE78: Díky, konečně nějaký pořádný odkaz na dohodu z roku 58 a vlastně důvod proč vzniklo GSR 2 (což také příprava na level 3).. Ještě najít link na Gtr-evs..
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    W_NOICE78: Vime jestli to znamena i update autopilota, cteni znacek, lane assist apod. pro lidi bez FSD? Celkem bych ocenil, kdyby na me auto nervalo za to, ze prejedu zaplatu na silnici, ktera podle nej vypada jako pruh :D
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    🔥🇪🇺 Tesla may launch FSD (Supervised) in Europe as early as May!

The Netherlands would be the first country to receive it, with a rollout to other European nations later this year.

The company plans to use the Article 39 exemption under Regulation (EU) 2018/858 to temporarily allow FSD as an innovative technology.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    TRANCEWARP: ...ze ridim tank...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    No tak sem se projel 200km novou i4 eDrive40 RWD.
    A necham si Teslu.
    BMW ma lepsi zvuk (v kabine), na dalnici je to o tridu vejs, je tam ticho, vonavy to je, mega pohodlny sedacky (Mkovy). Ale hlavni pocit z jizdy byl, ze ridim tabk.
    Trojka je znatelne agilnejsi, je z ni brutalne lip videt a proste me to bavi mnohem vic ridit. Dilensky se to samozrejme neda srovnavat. Ale treba v Tesle se vzadu da sedet, do ty i4 jsem se za sebe skoro nevesel a hlavu sem musel mit na stranu, abych tam mohl sedet.
    Ale pocitove je fakt ctyri roky stala trojka mnohem zabavnejsi svezeni nez uplne nova konkurence od BMW.
    Tak si dozadu napisu, ze MUSK JE KRETEN a necham si ji :))).
    A uvidime jaka bude nojekláse, na to se tesim. Tohle bmw je pocitove furt normalni bmw ctyrka. Coz je super kara, byl jsem tim s bejvalou v zari v Italii a parada. A kdyz uz, tak do ni ale patri sestivalec :D
    HERR_FLICK: Asi to špatně vyznělo. Vim co to je a vim, že si to tu cenu obhájí. Má to 1400kg a skoro 5000nm 😁 za ty prachy bych si uměl představit jiný auta, a rozhodně spalovací 😊. Teď asi budeme měnit Mercedes, už má 4 roky a půjdeme do Juniperu. 2 elektro mi stačí a za ty peníze bych si pořídil spalovací blbost ve který nemusím vozit děti
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    HERR_FLICK: Njn, zajímavá autíčka.. I ta technika je zajímavá. Každopádně moje oblíbené auto bude asi R4, v které jsem seděl už minulý rok v červnu a úplně nej pro městskou dopravu je nástupce twizzi. Jen škoda, že se zatím bude podávat je Fleetum. Btw, fotky sem dávat nemůžu 😉
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    AVATAREK: limitka alpine A110R FA v roce 2022 vydali za 3.63mio
    Motor zůstal na 300k btw.

Limitka MeganeRS Trophy-R na Ohlinsech, s keramikama a karbon kolama byla přes 2 míče před 6 lety

Asi v Rencku věděj, co se jak prodává
    Hlavně si dneska u podobnejch aut už trochu hlídaj, aby marži nesežrali překupníci

LAUNCHER: Přes 4 miliony Kč 😅
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    540 HP RWD 😀 Produkce ♥️

FIRST LOOK: Renault 5 Turbo 3E – Mad 540hp, RWD ‘Mini-Supercar’
    https://youtu.be/hvIeTDrEXo0?si=9HZ1ZBYhImpmqEn0
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NANUQ: Ted uz jo, diky Nemcovi, kterej vyhral Evropsky soud. 🙂
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    MISO: Stejná pokuta nám došla v pátek, zrovna to řešíme, tak snad to i u nás dopadne dobře!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam