• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    JYRKA: Navíc mají i růžovou!
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenosti s nabíječkama značky Tera?
    Koukám na Amazon, ty ceny jsou dost neodolatelný, vzhledem k tomu, že je to 22 kW nabíječka s možností připojení mobilní aplikace. A ty recenze vypadají taky dobře...
    https://www.amazon.de/-/en/dp/B0C8H7YR6V?ref=emc_p_m_5_i_atc&th=1
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    pokial berieme, ze elektromobily su co sa tyka ucinnosti pred fosilmi, tak co take elektromobily, ktore su vdaka roznym inovaciam este ucinnejsie ako ine elektromobily? (800 km dojazd uz je on-par s benzinmi :)

I Bought A Lucid Air - The Engineer's Dream Car!
    https://www.youtube.com/watch?v=bV5IHOrurKc
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    CUKI: Tak jestli nechces o neco horsi Maxus eDeliver 3, pak o tridu lepsi Opel Vivaro-e / Citroën ë-Jumpy. Obecne bude ale vsechno drazsi.

Zajimal by me teda use-case pro tebe? Na dorucovani, nebo na nejaky lokalni rozvoz, jezdeni pro remeslniky v uzke lokalite apod. ano, ale plnohodnotne auto to neni. To je az Fiat E-Ducato, ktery ma 110kWh baterku a je to dospela zalezitost, ale drazsi.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    PEPAZZ: Podle me vypadaj skvele. Gj
    CUKI
    CUKI --- ---
    Jaké jsou na trhu alternativy k ELBLESK EV48 Van? Případně jeho klonů, pokud se dají u nás sehnat?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Nova TMY Performance
    The New Model Y Performance | Now in Europe
    https://www.youtube.com/watch?v=_XvHhFjrbn0
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    NTR23: predstav si že ne
    JYRKA: jo to by mohl byt ten problém ... netuším zda jsem nějak dodatečně ještě pároval, je to rok + zpět co jsem ho objednával.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Příští týden (4.9.) děláme v Ostravě společně s pop-up storem už druhý den, kdy si může kdokoliv přijít prohlédnout Tesly a sám si je vyzkoušet. K vidění bude i nabíjecí infrastruktura, možnosti řešení nabíjení od nejjednodušších až po komplexní. Bude i káva, občerstvení.
    Pokud máte Ostravu v dosahu, přijďte se podívat. Registrace jízd v linku https://eshop.sectron.cz/tesla-amp-sectron-experience-day/a-7662/
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    PEPAZZ: to by snad nemel byt problem. ja treba cip od PRE pouzil za 2 roky snad jednou, akorat mi chodi kazdej mesic fakturea na 0,-
    NTR23
    NTR23 --- ---
    PEPAZZ: Píšeš svítila na displeji. Nepřikládal jsi jo na displej, ale na to místo, kde se má pípat, že?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PEPAZZ: Mas ten čip spárovanej s účtem a aktivovanej?
    Matně si pamatuju, že někdo to vyžadoval.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    HOUMLES: v to same jsem doufal taky... On ten. Čip uz je určitě rok starej a nikdy jsem ho nepouzil ale to by snad vadit nemělo.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Jako machal jsem tam s tim cipem urcite 2-3 minuty nez jsem to vzdal ;)) rfid karta svitila naa displayi a bohuzel nic. Takže jsem musel tahat a instalovat appku scenovat qr stanice aby se to sparovalo.pak uz ok. Zkusim ten cip schvalne nekde jinde.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    PEPAZZ: tak to jsi neco delal spatne.. ja mam cip od CZEu, PRE i EON a vzdycky staci prilozit cip... zadny apku od nich nemam
    NTR23
    NTR23 --- ---
    PEPAZZ: Nikdy jsem appku na cezu nepouzíl. Vždy čip. Appkou maximálně kontroluju kolik mě nabíjení stálo.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Tak jsem dnes poprvé nabijel a sice na 50tce na ČEZu. Jako umel bych si predstavit lepší user experience, ale zas takova traga to nebyla. Naivně jsem myslel ze tam prijedu s rfid cipe prilozim k nabíječce vyberu kabel a pojede to. Ani hovno! Bez naistalovany appky a prihlasenyho usera to nevyda ani kwh.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Tak som to fikol nuzkami na plech a uz to tam sedi
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    W_NOICE78: ano ano
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam