LAUNCHER: A ad co si kdo koupil – ono to funguje spíš naopak. Já tím, že si nepotřebuju kupovat nový auta za mega a můžu jako svoje vlastní auta provozovat starý plečky, který mám pro zábavu, nemám v debatě o nových autech "svýho koně".
Nepotřebuju si dokazovat, že já jsem si vybral správně, když jsem si koupil X nebo Y.
Takže mi nedělá problém přejít z pozice "Tesla je nejlepší elektormobil, nikdo jinej nemá nic, co by se jí mohlo rovnat", kterou jsem měl do roku 2020, plynule do "Tesla BYLA nejlepší, v něčem stále je, ale taky jí roste spousta konkurence" a i když třeba teď tvrdím, že CLA je absolutní špička elektromobility, je klidně možný, že za tři měsíce se projedu s BMW Neue Klasse a změním názor. Nebo přijde Tesla s nástupcem Modelu 3 a bude to zase nejlepší. Nebo konečně přijde to opravdu dobrý čínský auto a uznám to jemu.
Výhoda mojí práce je v tom, že jsem k novým autům naprosto cynickej, neosobní a nemám tam už žádný "trvalý favority". Roky jsem třeba říkal, že nikdo neumí naladit podvozek jako Ford, pak přišlo poslední Mondeo a neměl jsem problém říct, že je to krám.
Plus nemám potřebu lidem radit to, co si sám kupuju – naopak bych u většiny věcí, který si já chci koupit, řekl normálním lidem, ať si proboha takovou píčovinu nekupujou, protože já si kupuju auta pro radost a tudíž naprosto iracionálně.