LAUNCHER: Já chápu, že tě třeba Autopilot baví (já jezdil naposledy s pre-Juniper verzí a byla ve většině ohledů mizerná), ale debata byla původně o tom, jestli FSD má šanci zachránit tržní valuaci Tesly.
Dokud to bude "hračka", tak nemá.
Pokud se jim povede to certifikovat na L5 autonomii, a opakuju CERTIFIKOVAT, pak nejspíš má.
Pokud se jim to nepovede, nebo se totéž povede někomu jinému dřív delší cestou, tak zase nemá.
Celá moje pointa je v tom, že fakt, že Tesla dneska zdánlivě "umí víc", mnohem víc ilustruje rozdíl v přístupu toho, co různé automobilky dají do aut pro zákazníky.
Tesla ti umožní přístup k betaverzi něčeho, co umí hrozně zajímavý věci, ale ještě to nefunguje na 100%.
Mercedes nebo BMW ti to umožní zapnout jen to, co opravdu na 100% funguje.
Z porovnání aktuálních sériových aut tak nejde úplně hodnotit, kdo je v tomhle "závodě" napřed a o kolik.
Může se stát, že se FSD za dva roky zlepší tak, že bude L5, budou jezdit Cybercaby a Modely Y budou dělat robotaxíky, a pak Tesla ovládne autoprůmysl, protože i když nebude vyrábět všechny auta (viz předchozí debata), bude do nich dodávat tu nejdražší technologii.
Ale může se taky stát, že zvýšit spolehlivost tak, aby to šlo certifikovat, bude trvat 10 let a do té doby bude Mercedes nebo Cadillac mít L5 postupným vývojem.