• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    GOR: dobrej point chademo mi nedošlo. Mel jsem za to ze 2020+ uz maj ccs .. oj chapu proc je to tak levný
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN: Myslim 4-7 kWh za den, kdyz cely den bude -10 °C.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ABS: Odhade. Ldyz je -10 °C (LFP), odhadem na predehrev baterie pred jizdou a ztraty behem dne aby baterie nedosla pod nulu bude kolem 4-7 kWh, podle toho co je to za auto. Kdyz budes jezdit vickrat a vickrat predehrivat, tak vic.
    ABS
    ABS --- ---
    Máte někde EV s LFP? Jaká je reálná ztráta akumulace při cca -10C?
    Na kalkulačce mi už vychází lépe v mrazu Na baterie a to asi i proti MNC.
    GOR
    GOR --- ---
    GOR: S otaznikem je taky Chademo, ktery se na nove instalovanejch nabijeckach prilis nevyskytuje a CCS mezikus stoji nesmysl a vykazuje obcas potize s kompatibilitou.
    GOR
    GOR --- ---
    PEPAZZ: Ja mam Leaf 2. gen tretim rokem. Ale z moji kusovy zkusenosti ti toho o baterce moc nereknu. Najezdili jsme zatim 25k km. A zatim nejvetsi problem je madlo podelnyho posuvu sedacky ridice.

Na Fcbku je celkem schopna skupina, kde jsou borci, co maj na Leafu najezdy typu 200k. Z ty vyplyva, ze problemy umi delat treba zamek AC nabijeni, za kterej chce autorizak nesmysl.

Baterka bez tepelnyho managementu je spasa a prokleti v jednom.
    Prokleti v tom, ze kdyz budes jezdit po dalnici a nabijet ma DC, snadno ji oddelas.
    Spasa je to v tom, ze vymena modulu je primitivni, protoze neresis trubky s chladivem v packu - v podstate je to jen obycejna kisna s proklemovanejma clankama prisroubovana na spodku kastle.

Appka je neprilis privetiva (minimalne u rocniku 2018), ale nejak funguje.
    CUKI
    CUKI --- ---
    FINSON: Teď stojím pře supermarketem v F a už po několikáté vidím frontu na ty stojany. Tady to nikdy neřeší, protože je u toho fronta jak na ONU. To je jich tu tak málo?

BTW mě dost překvapilo, že se to čekání vždy zvrhne na kuřáckej kroužek. Ta nějak jsem měl pocit že BEV láká spíše ty uvědomělejší občany a občanky a to jsou zpravidla nekuřáci.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    SCHWA: Potřebujou to kupovat hned teď? Za půl milionu bude ještě letos snad v létě novej Renault Twingo, kterej bude téměř s jistotou velmi výrazně příjemnější než Dolphin Surf. Nejezdil jsem teda (zatím) Dolphinem a Attem, ale všema většíma BYD jo a i ty mě neuvěřitelně serou ovládáním, důchodce budou imho srát víc. Naopak Renaulty jsou pro člověka zvyklýho na normální auta strašně příjemný.

Kdyby mohli mírně navýšit rozpočet, tak je tu pak ještě Renault 5 E-tech:
    Renault R5 Evolution 120 urban range | Sauto.cz
    https://www.sauto.cz/osobni/detail/renault/r5/208517378

Ale Twingo už by mělo za chvíli jít objednat taky, a to se má vejít do 500.

O něco později budou malý elektrický VW, tedy ID.Polo, Cupra Rakval a Škoda Epiq. Všechno opět téměř s jistotou mnohem příjemnější auta než ten Číňan. Ale taky ceny od 600. Ceny od 500 se dají čekat u ID.every1, ale to přijde až příští rok.

A cítím povinnost zmínit i to, že existuje tady ta věc, nicméně tam už, s výjimkou vnitřního prostoru, úplně nevím, jestli bych to doporučil oproti tomu BYD. Protože jakkoliv mě zatím Číňani nepřesvědčili, že dokáží překonat evropský automobilky, tak Stellantisu se to netýká. Stellantis by dokázala překonat i banda křováků, stavějících auta v rámci cargo kultu. Mám tenhle týden doma Opel Frontera, což je vlastně prodloužená verze tohohle, a zase mi to připomnělo, že NENÍ PRAVDA, že už se nedělají špatná auta.

Citroën C3 ELEKTRO PLUS 113k Baterie 44 k | Sauto.cz
    https://www.sauto.cz/osobni/detail/citroen/c3/208229921
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    má tu nekdo zkusenost s LEafem 2 gen . Jsou dost levné i s tou 62kwh baterkou. Jak degradují bez tepelneho managentu baterky? 40 vs 62 kWh? díky
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    W_NOICE78: Novej ID3 s tou slabší baterkou ale zase celkem pěknou výbavou se dá sehnat třeba za 700k

TOMBRIDER: Má to 8 modulů s cenou 2626 euro za jeden anebo 12 modulů s cenou 2323. Kompletuje se to např v Boleslavi, takže servis by asi neměl být problém.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PEPAZZ: tady je random inzerát 107kw,62kWh,Dph za 465K, to je jeste v záruce 4.roky nebo 130 tisic km.
    Volkswagen ID.3 107kw,62kWh,Dph | Sauto.cz
    https://www.sauto.cz/osobni/detail/volkswagen/id3/209295882
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    příklad lehce opoužívaná Max verze : Volkswagen ID.3 58 kWh 1st Plus
    Najetých kilometrů: 168.029 km
    První registrace: 10/10/2020
    cena 320tis s dph

PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    TOMBRIDER: me to odradilo od id3 kterou jsem původne chtěl. Ted jsou ty auta z ROKU 2020/2021 za o neco méne nez Tesly kdyz porovnavam long Range a pro S verzi .. obyc 58kwh verze uz jsou za 10tis EUR bez dph
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    TOMBRIDER: resilo se to dost na FB v ev skupine. Nekdo mel štestí a moduly mu vymenili na zaruku i po zaruce, nekdo uz takove stestí nemel a musel menit v autorizaku 2x moduly a stalo ho to 170 tis s DPH

VW ty moduly snad s LG dorešili v roce 2024 tj od te doby by snad melo byt ok. Nicmene jejich ceny za moduly jsou porad super vysoké. To zustava nehlede na ročník.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    SCHWA: Co Hyundai Inster, to za tyhle peníze je taky nové. Jen teda není to hezký auto. (Samo, záleží na vkusu)
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    RATTKIN: to ja samozrejme vim. mam TM3 Highland. I proto jsou rodice presvedceni, ze elektroauto uz dava smysl (otec byl odpurce, protoze o tom nic nevedel).
    Fakt nechteji ojetou Teslu. Chteji male auto (nakupni tasku) na cesty v ramci Prahy a do 50km.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    W_NOICE78: Díky
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    TOMBRIDER: Opravy jsou v tomhle ohledu jednodušší, protože se mění jen vadný modul. Ideální jsou prý ID.3 z mid nebo late 2023, ale už modely od roku 2022 by měly být výrazně spolehlivější. Vaculda by se toho prý taky nebál. Ve videu se nebaví o problémech s baterkami, spíš říká, že mu ID.3 přijde jako kvalitní ojetý vůz.
    Evropský comeback. Proč kung-pao ještě nevyhrálo nad řízkem ft. Martin Vaculík a Michal Dokoupil
    https://youtu.be/PO8wtqdZq9s?si=vMd8NVABCJ8pyKyW
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    W_NOICE78: Jak to má VW s bateriemi?
    Dost na mě vyskakuje jak lidem odchází moduly baterie. A řeší to reklamací. (Záruka je 160k km, 8let)
    Kdyby byla už bez záruky, netuší tu někdo kolik stojí oprava?
    Koukal jsem po vw/škoda, a tohle mě dost odradilo..
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SCHWA: zrovna parkování je vyřešená věc, velmi komfortní
    podelné parkování automaticky #tesla
    https://www.youtube.com/shorts/48mFoRoFJjk

automaticky parkují v Českých Budějovicích a nabízím zkušební jízdu v Tesle
    https://www.youtube.com/shorts/k-pfmaqdo2g
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam