• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity. Zadne drama.
    2) Toto je SFW board.
    3) Bez ICE prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.
    8) Při vkládání linků je nutné vždy přidat vlastní input (shrnutí, komentář, oponentura/souhlas apod.), stačí v pár větách zdůvodnit proč je sem odkaz umístěn.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ADAM: na tohle tem Portugalsko hlasilo včera ze maji 80% spotreby z OZE , což je v unoru slušný výkon!!
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAM: Tak jsem se u španělského lidlu zkusil zapojit a nabíjení bylo kupodivu zdarma, bez aplikace. Asi proto tam je u těch nabíječe pořád tak narváno :-)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    mrkni sa ci nemaju aukci rakuski chlpati, vyzera ze sa budu zbavovat nejakych ID4 :)))

Uprostřed honičky elektroauto zastaví. Rakouská policie s nimi definitivně končí - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-uprostred-honicky-elektroauto-zastavi-rakouska-policie-s-nimi-definitivne-konci-40564335
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    KORKMAZ: ty auta jsou fakt spolehlivé az na to ložisko a to neni takovej výdaj vyměnit.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    PEPAZZ: To jsou ty jak tam houfně odchází ta ložiska nebo už je to vyřešený?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Celkem levny uz jsou e-kony a e-nira, tam jsou ceny uz kolem 12 tis eur bez dph.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Největší úlet za mě jsou ale bazar ceny highlandu, vychazej skoro stejne draho jako nova standard verze ;)
    Dneska jedu do Čestlic tak rovnou okouknu ty standard verze trojky , Yka
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    W_NOICE78: dneska jsem koukal a pekna trojika je porad 600tis, rv 2021/2022 s najezdem do kila , jedna za cca 650 byla 2022 s 9tis km najeto ..
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    W_NOICE78: pouze lehce , moc to neklesá kupodivu
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PEPAZZ: Vidíš už pokles cen u ojetých Tesel, když se TMY standart dá pořídit v Německu za 31 k€ včetně dotací?
    Tesla: Up to €9,000 in savings and 0% interest for the Model Y - Promotion,Electromobility (e-mobility),Vehicle procurement (leasing, rental, purchase) | Elektroauto-News | VISION mobility - Electromo...
    https://vision-mobility.de/en/news/tesla-up-to-eu9-000-in-savings-and-0-interest-for-the-model-y-389896.html
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    TOMBRIDER: díky a rozhodně :)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    PEPAZZ: Super, přeji ti ať ti to jede..
    Jo a kdybych náhodou něco od tebe nasál. Uděláš mi s tim autem hezkou fotku?? :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ: za přidání na nastěnku, budu rád
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Tak je to oficiální. Nový web je v běhu!

VoltNaPřání ⚡
    https://voltnaprani.cz/

Nakonfigurujte si v konfigurátoru(Dovoz z EU na míru) vaše požadované ⚡ auto(vyberte model, nájezd, barvu, cenový rozsah, výbavu etc.), pošlete poptávku a najdeme vámi hledaný vůz za co nejpříznivější cenu. Případně vyberte ze skladových vozů.
    Nebo jen využijte kontaktní formulář na konzultaci.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    W_NOICE78: Jediné co mě na tom mrzí - kvůli RU, které se v DE bohužel úspěšně povedlo dezinfo pro zakázání jaderek - tak to máme bez AI datacentra Mercedesu v EU.

Držím palce novému kancléři, ať si to v DE vyčistí a příští kolo ještě lépe.

(55%+ Němců si přeje návrat k jádru, 36% proti; připomínám, že osobně fandím všemu, jádru i OZE)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    LAUNCHER: Možná už jsem to sem dával, ale MB má společný projekt s Uberem a Nvidií na robotaxi postavené na S-Class.
    Future robotaxi ecosystem | Mercedes-Benz Group > Technology > Autonomous Driving > Driving
    https://group.mercedes-benz.com/technology/autonomous-driving/driving/robotaxi-ecosystem.html
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Bude se líbit ID Bobash:

nVidia/Mercedes Benz se prý nevzdali snu o R157/ALKS (automat), ač prioritu má samozřejmě R171/DCAS (řidič hlídá auto).

Pripominam, že ty normy se nevylučují, takže s top SW a relaxed právním oddělením muzete postavit a v EU certifikovat auto, které:

1) Vás nechá číst noviny na dálnici do 130km/h
    2) Teprve až z té dálnice sjede, tak vás na běžné silnici zacne hlídat, zda dáváte pozor
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    W_NOICE78: Jsem hodně zvědavý na Mercedes s nVidia, já tam ten potenciál vidím - ale bude jim to trvat. První ohlasy z DE jsou opatrně optimistické.

K tomu samozřejmě na FSD v Evropě: V Tesle už mají nachystaný web, tak teď jen doufat že to jde v NL s certifikaci dobře. Též opatrný optimismus 😊 Líbí se mi, že v té NL hodně řeší bezpečnost kolem jízdních kol na silnici vs self driving auta... lepší řešit u certifikace než pak průšvihy, které nikdo nechceme.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PEPAZZ: Bylo to drahý a skoro nepoužitelný, ale ani to nový L2, co jsem si zjišťoval, nebude v praxi žádná hitparáda.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PEPAZZ: Já se na to za dva tejdny na prvních jízdách s iX3 zeptám.

Zatím to teda začíná vypadat, že to bude L5 or bust, a ještě dost dlouho to bude asi spíš bust :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    NIKDAS: hallelujah!!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam