• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Nemam uplne prijemny pocit, kdyz jsou k sobe takhle blizko :-) Ale jsou to paradni stroje.

Jetson ONE - Let the Jetson Air Games begin!
    https://www.youtube.com/watch?v=ysE8FMhAPH0
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Největší elektromobilní akce v Česku: ElektroFest 2026
    https://www.youtube.com/watch?v=SV3tyV8si-s
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BOBASH: za mě se moc pěkně v zimě prasí i s prckem jako eUp, sic FWD ale je to malý a celkem lehký 🙂
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    SCHWA: xDrive jde taky poslat bokem, pokud to teda má nějaký výkon. 320d moc ne, M340i velmi dobře, iX3 50 VELMI dobře. Na novinářských jízdách s iX3 jsem byl ve dvojici s Ondrou Chamillou, kterej je poněkud odvážnější (a větší hovado) než já, takže test "umí to uklouznout na rybě?" nastal asi ve druhý zatáčce. Umí.
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    SCHWA: Jen pro doplneni: v zime jsem jezdil na pneu co prodava tesla na jejich eshopu (zimni sada).
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    LAUNCHER: To jsem byl ja. Mam TM3 RWD Highland a vyjel jsem s tim tuto zimu silene prasarny. Dokonce jsem poridil Sexy Buttons hlavne kvuli prepinani prokluzu a offroad modu komfortne za jizdy. Ponozky jsem vyuzil jednou ve snehove kalamite, kdy jsem jel na bezky na hrebeny Krusnych hor. Predjizdel jsem osobaky ve skarpe :) predtim jsem mel xdrive. S tou zadokolkou se mi jezdi lip a jde to i hezky utrhnout, kdyz vis jak. Xdrive byl rozhodne mene zabavny pohon.

NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    W_NOICE78: Mercedes jede kolotočářskou linku už delší dobu a z toho důvodu u pro mě nekoupitelné auto, ačkoliv ho žena pořád vytahuje...

LAUNCHER: Potvrzuji, loni na podzim jsem při vyjíždění ze zahrady s naloženým vozíkem najel na podblácenou cestu a zapadl. Co já bych za ten AWD tenkrát dal (kterej máme na druhym autě, ale tam zase není koule...).

Musela mě přijet vysvobodit mamka a jeji 1,2 citroen.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Též by mě zajímalo to nandavání těch sněhových ponožek, na co tu někdo dával tip.

Ale to jsem byl zatím líný i koupit 🙄 Já to zatím nepotřeboval, ale mám rád vybavení pro strýčka příhodu.

Myslím že kdo má RWD a tohle si přihodí na frunku, tak mu nic nehrozí leckde. (Kopec v městě objet, na hory vyjet s ponožkami, ač opruz no).
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BOBASH: Už jsme jednu Teslu RWD tahali, ono je to na zadek těžší jen o fous a prostě pořád jen RWD, ten limit je o dost dřív.

K tomu mě známé Tesly nerady tlačí sníh, SW brzdí, bojí se. Takže je problém se rozjet a protlačit se sněhem.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    LAUNCHER: Good point s tím sněhem a SW. Některý auta to právě řeší tak, že v nějakým "sněžným režimu" dovolí určitý prokluz kol, takže se to "prohrabe".

Každopádně jsem jen chtěl poukázat na to, že pokud někde neprojedeš s naftovým BMW v zadokolce, ještě to neznamená, že tam neprojedeš s Teslou, která je na tom o kus líp. Že je na tom AWD Tesla líp je jasný.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    LAUNCHER: Tesla (nebo jakýkoliv EV) v RWD bude v kopcích o dost schopnější než spalovák s RWD, nebo i než spalovák s FWD. Funguje trochu podobně jako škodovka stodvacítka – ta měla zatíženej zadek, EV má zatíženej prostředek a v kopci jsou tak víc zatížený zadní kola než přední a jede to do kopce dobře, na dobrých zimních gumách to fakt bude problém až někde cestou k chalupě na horách.
    KASPAREK
    KASPAREK --- ---
    W_NOICE78: a zkusil jsis pustit to video?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DZODZO: 😃 akorát tohle je fwd 😉
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    nielen na horach, AWD sa ti moze hodit aj na Ibize :)))

Spája čínu a EU - Nový Renault Twingo E-Tech electric Techno - prvá jazda - GARÁŽ.TV - Rasťo Chvála
    https://www.youtube.com/watch?v=ivt_IzrMAhE&t=104s
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Nikdo nechce obří tablety, všichni chtějí klasické budíky a tlačítka…
    a pak Mercedes 😄
    Mercedes-Benz GLC review — more than a Hyperscreen?
    https://www.thetimes.com/life-style/driving/article/mercedes-benz-glc-review-times-driving-mxb8pv6sz?#Echobox=1774570831
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    LAUNCHER:Já jsem to jen zjednodušil, ve finále je to samozřejmě individuální.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    W_NOICE78: V mnoha městech v CZ je pár ulic do prudších kopců. Lidé bez AWD je několik dnů, možná týdnu v roce objíždí. Ale jasně, Ti kterých se to zejména týká, o tom snad ví - a podle toho se zařídí.

Jen že ten pohled je širší než "hory", stačit bude i pár zimních návštěv u kamaráda ve vesničce, bez precizně udržovaných silnic okolo.

Ze bude spousta lidí kteří tu AWD opravdu nikdy nepotřebuji, nebo budou mít vždy snadnou možnost, jak takovou silnici objet - jasně, na tom se shodneme.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    KURE: Z vlastní zkušenosti jako majitel Tesly by mi u Standard Y chyběl akorát HEPA filtr a komfortnější podvozek, jinak je to spíš nice to have. Na 80 % jízd po městě je standard range a základ úplně v pohodě.
    I Bought the Cheapest Tesla. Here is Why it’s the Best.
    https://www.youtube.com/watch?v=DnHa65k6BFA
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam