ROXTYDY_A_BIBOB: Cena/výkon je Y nejlepší auto dneška, pro poměrně velké spektrum různých use cases. Ne nadarmo je to už spoustu let nejprodávanější EV (některé roky i auto obecně).
Kromě vyřčeného bych připsal SW updates, nej appku jaká kde k autu je a ještě s náskokem, Supercharger network, friendly komunitu, spoustu koní za pár peněz, nulový opruz s handlením slev a konfiguratory běžných značek (kde A nesmí B ale musi W které nesmí O). A úžasné lidi v CZ, kteří Tesly znají do posledního šroubku a drátku.
Kvůli rozšíření Y v CZ mi mmch měnili čelní sklo druhý den v Budějovicích (kámen od náklaďáku).
Za mě plus i interiér, který se dá snadno vyčistit 😊
Nicméně, doporučil bych se ve všem projet a rozhodovat se podle šířky úsměvu 🥐. Auta nejsou, alespoň pro mě, úplně levné věci a mělo by nám to myslím hodně let dělat radost (což se mojí TMYP se mnou snadno daří).
Mínusy, což je ještě důležitější než plusy - ať víš co tě čeká:
- Nemá to bird eyes view cam / 360. Pozor na obrubníky. Ne úplně blbě to kreslí na display jak jsi daleko od čeho, ale není to totéž.
- Velikost baterie. Budu spoko až to bude mít 150kWh, ne dříve.
- Nedobrý stav rychlosti v DB pro silnice v ČR. Leckde 70km/h místo 90 a následně je problém používat autopilot na takovém úseku. Nejméně u nás v Jižních Čechách.
- Na display auta není Waze. Všechno co není Waze je špatně. Naštěstí na mobil v bezdrátové nabíječce je dobře vidět.