• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    LEJN: Ty funkce jsou spíš vylepšení než krádež placených funkcí. Tak snad to Tesla řešit nebude.
    LEJN
    LEJN --- ---
    a co takovej S3XY Commander? Funguje na stejnym principu jako ten FSD hack (CAN-BUS interceptor). Nepřijde mi, že by to doteď Tesla nějak řešila. Nebo jsou s Enhance nějak domluvený?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    HOUMLES: Jasný, dokud je to offline, Tesla na to nesáhne. Ale na Superchargeru jsi v jejich síti a stačí server-side check VINu proti kamerám a končíš. Myslím, že je to otázka času, kdy to Tesla ošéfuje. Zajímalo by mě, kolik procent aut ten hack může mít.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PEPAZZ: Bože to je ale bullshit.

Jen jsem to teda prolít, nemám čas věnovat bullshitu půl hodiny, ale proč v roce 2026 bere jako příklad elektromobilů od tradičních automobilek pět let starej Mach E?

Kromě toho samozřejmě ani samotná premisa ("Tesla a čínský automobilky drtí tradiční automobilky") objektivně není pravda.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    W_NOICE78: vubec nic, protoze ty MCU jsou rootnuty a jsou offline z pohledu Tesly. stejne to lze udelat i aktualne u tech FSD krabicek - porad fungujou ale je potreba odpojit LTE antenu nebo vyndat SIMku a nepripojovat wifi
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    RATTKIN: Mě by zajímalo, co udělá Tesla s těmi, kteří mají hacknuté nabíjení a na Superchargerech neplatí.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Zitra je ten den ze?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    FSD v Evropě přestalo fungovat dřív, než vůbec začalo.
    FSD v Evropě přestalo fungovat dřív, než vůbec začalo.
    https://youtu.be/-72yL5T8b-Q

Fňuk.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    : )
    Proč tradiční automobilky PROHRÁVAJÍ EV válku? | BACINA.TV
    https://www.youtube.com/watch?v=Pj2Tfyq8rAU
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Electric vehicles have surpassed petrol cars in monthly new car registrations in Germany, driven by a new government subsidy program and sharply higher oil prices due to the war in Iran.

Pure electric car registrations jumped 66% year-over-year in March 2026 to nearly 71,000 units, according to the country’s Federal Motor Transport Authority (KBA).
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KULA: mimochodem, to je zřejmě důvod, proč jsou ID4 nejlevnější relevantní SUV na trhu. Až po nich je Mustang Mache-E s menší baterkou.
    KULA
    KULA --- ---
    PEPAZZ: krom toho, že VW vypadá jako ocumlaný bonbon, má dotykové plochy na volantu. Já mám hrozně nízkou frustrační toleranci, to nepůjde :D
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    KULA: 2023 id 4s 70 tis km je do 600 s dph když tak ale jAk bylo napsano níže lepší je refreshs novym motorem a sw. Ty vidim v nabídce ale jen v rocnicich 2025 tedy vlastně funglovky kolem 33 tis eur bez dph
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    KULA: jj od 2024 uz by meli být nové verze s novym motorem a 5.x softwarem. Paradoxně podle me bude id4levnejsi .. kouknu se ti na oboje
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    FYI, v HR prý už funguje robotaxi, jako první v Evropě.

First commercial robotaxi service in Europe launches in Croatia | Croatia Week
    https://www.croatiaweek.com/europe-first-robotaxi-service-zagreb-verne/#google_vignette
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    LELI: 3. Píšu, že to mám na míchačku.

TOMBRIDER: Díky. No to máš pravdu, že tu 3f zásuvku jsem mohl nechat volnou a WB zapojit rovnou do krabice. Ale nehřeje se nic. Vodiče jsou tlustý dost, jsou měděný, utažený s citem, ale silně, a občas tyhle svoje instalace kontroluju pod zátěží termokamerou v telefonu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    DZODZO: Taky mám na chatě omezeno na 7A a na dobití přes noc to stačí.... (auto to dle GPS lokace umí omezit samo automaticky btw)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CAL: ja nabijam zo zasuvky na 7A a to sa nezahrieva, ale denne najazdim iba 50km, takze to dobijem vzdy cez noc
    LELI
    LELI --- ---
    IKSIK: v tom petikoliku mas osazeny 3 faze nebo jen 1?
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    IKSIK: Pěkný a jednoduchý. Jen teda není lepší když už to máš přidělané pevně na zdi. Přívod od nabíječky rovnou napojit do té krabice? Já jen že by jsi měl o jeden spoj/přechod méně. A nemusíš se bát že by se někdy něco hřálo v zásuvce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam