• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    ABS: Přesně tak. Já takhle jednou poslouchal Turka a v tom jsem si řekl dost, jdu si koupit elektromobil. A jel jsem si pro skladovou R4.

Na co nadává Filip Turek, nemůže být špatná věc. :-)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ABS: soused pred cca rikem souhlasne pokyvoval jinemu sousedovi na takove ty obvykle kecy “nizky dojezd” “dlouho cekas na dobiti” “nabijecky jsou drahe” a ted ma ojetou Kia Niro. Zatim jako druhe auto ke Kodiaqu, ale myslim ze brzo prijdou na to ze 95% cest zvladne Kia a Kodiaq zustane na 700+ km vzdalenosti
    ABS
    ABS --- ---
    Explore - Google Trends
    https://trends.google.com/explore?q=Enyaq&date=today%205-y&geo=CZ

Skoro 2x zájem o Enyaq meziročně. Tak nakonec vláda motoristů zástupce poslední hřebík do rakve spalovacím motorům.

Osobně mohu potvrdit že dealeři nyní nechtějí dávat rozumné slevy.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KORKMAZ: Tak to je princip Audi, že v základu to sice není zas o tolik dražší než VW nebo Škodovka, ale když do toho naklikáš výbavu, tak je to najednou drahý.

I když u těch novejch mi to nepřijde tak zlý, třeba právě ta A6 už snad ani moc nejde naklikat bez základních funkčních věcí.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    MISO: A právě proto na to dávaj slevy hodně přes 30%, aby se to vůbec prodávalo.

Jako kombíkovej fotřík jsem byl teď projet A6 avant etron skoro v plný a líbí, za 1,6mio. Ale ty jejich konfigurátory, to je na blití. Hlavně u spalováku si klikáš několik hodin a rozmýšlíš co a jak a pak ti to vyplivne auto bez ACC nebo výhřevu a to má i pitomá oktávka snad v základu.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    TAk jsem si právě vyzvednul další Leapmotor, tentokrát C10 REEV. A už jsem pochopil, proč mají jako claim značky "A Leap Forward".

On je to opravdu Velký skok vpřed. Přesně jako za Maa. Dokonce i to řízení je jako připravené pro Velkého kormidelníka.

Se divím, že to neobsahuje malou vysokou pec.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    tohle je proste úlet
    I Didn't Believe BYD's Flash Charging Claims So I Went To China To Verify - This Is World Changing
    https://www.youtube.com/watch?v=ajim7KF30jE
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KURE: no ale ak tam nieco po 95k vrzga v interieri tak to je vec spracovania nie vzhledu
    KURE
    KURE --- ---
    MISO: To je divnej rant. Subjektivni nazor na vzhled je..subjektivni. auto žere zejmena podle toho jak se s tim jede. Tvuj syn je neprekvapive ozvena tvych nazoru a pocit z toho jak to jede celkem zalezi na tom s cim to srovnavas.

A jestli jsi zvykly na ev, tak zadny normalni ice ti tu dynamiku neda no :)
    LELI
    LELI --- ---
    MISO: audi je obecne pro lidi co v korporaci vyrostli ze skodovky/vw "vejs" a ty se skodovkama a vw jim to nekdy zavidej a povazujou za neco uzasnyho, protoze nic jinyho neznaj a maj omezenej rozhled. Slusnej clovek si koupi Mercedes. :-)
    MISO
    MISO --- ---
    Ahojte, mam tu jeden anti-ICE rant: dostal na 2 dni pozicane Audi Q5 Sportback 2.0 TDI S-Line, kedze Porsche Ostrava ma trvale zhorsenu organizaciu prace. Cenikovka cca 1,8-2M CZK a kladiem si otazku, kto toto kupuje?? Zvonku hnusne (nemam rad SUV), interier z prdele, interierove madlo dveri u ridice rozvrzane jak svina po 95 000 km, kastlik u spolujazdca z tvrdeho plastu, sedadla makke jak Fatboy, dekory z prdele (syn sa do toho posadil a vravi "je, to vyzera jak nas Rapid"), infotainment nic moc, 4-valec vibruje a moc nejede napriek tomu, ze ma 150 kW; zere to 7+ l/100 km. Toto ma byt vlhky sen ceskych mamin a polky tatikov? Wow. Uz som si fakt odvykol asi :)

No nic, zajtra som dohodnuty na testovaciu jizdu na elektrickom Porsche Cayenne Turbo s 1150 HP, tak aspon jedno SUV budem mat rad :) Dam report
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    NIKDAS: Jo, ale furt by to nepoužívali všichni, protože si to každej chce dělat po svým a mít svoje vlastní chytrý kliky s blackjackem a děvkama.

JYRKA: No ono celý to řešení u Mustangu je jedno z nejhorších, vzhledem k tomu, že potřebuje tlačítko a elektriku i na samotný otevření dveří, abys za ně následně mohl jen zatáhnout.

DIM_: Pro Čínu dostalo ty klasický s dírou, jako má třeba i4.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    Zapusteny kliky (ala Tesla S) ma i to novy BMW iX3.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    JYRKA: Tak to uz je spis otazka rozsireni. Kdyby to volvo poskytlo volně všem, jako to udelalo se 3bodovym pasem, tak by nikdo nepanikařil
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BOBASH: právě že by se odemykat měly a nedělají. Příklad můj Mustang - teď byla svolávačka, že když se ti vybije 12V baterka, tak nejdou otevřít dveře a to ani zevnitř. Jediné řešení je dírou pro lano připojit novou 12V baterku. Uvíznout takhle na sluníčku s plným autem je věc, kterou nechci zažít.
    A to samé nastane, když se ti při nárazu odpojí ta 12V baterka.
    Jestli chcete důvod, proč nekupovat Mustanga, tak tohle je důvod dost pádnej, řekl bych.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DOCKINEZ: Vymýšleli to Američani, pro který je větší riziko, že tě týpek vytáhne z auta a okrade/zabije, než že uhoříš.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    AXTHEB: Já vím, že některý Fordy (včetně toho mýho) jedním krátkým zmáčknutím tlačítka na klíčku odemkneš jenom u řidiče, zbytek zůstane zamknutej. Když chceš odemknout všechno, musíš tlačítko podržet.

Při bouračce nic moc zachraňování, když se dovnitř potřebuje někdo dostat ze strany spolujezdce.

Kdo tohle vymejšlel a čím myslel, to už se nedozvíme. Ale je to dost pitomý.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DOCKINEZ: Spousta aut se zamyká automaticky, ale taky by se pokud vím měly odemknout při havárii.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DOCKINEZ: Spousta aut se zamkne automaticky (Renaulty, Pežoti)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    NIKDAS: Jednak viz JYRKA: a sekundárně si moc nedokážu představit, jak k tomuhle to mechanické otevírání udělat, protože ta packa za kterou se to otevírá nemůže bejt hejbací.

Nejlepší řešení je to, co je v obrázku popsaný jako "semi-hidden" a mají to tuším BMW a Audi. Aerodynamicky to není o tolik horší a je to pochopitelný pro každýho.

BTW podobnej problém jako ty úplně schovaný budou podle mě i kliky zadních dveří v C-sloupku, který spousta lidí nenajde ani když jsou čistě mechanický.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam