• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BOBASH: U BMW to nastartuje jen když to detekuje dotek, což typicky nedetekuje, s tím autem to musí zacloumat, aby to chytil akcelerometr.

Já u toho nebyl, ale nepřekvapilo by mě, kdyby to bylo zaple i na tom autě níže, ale na kameře nic, tak PR pán hodil výmluvu.

TLDR, narozdíl od níže uvedených to u BMW v praxi bohužel nefunguje, dle reálných majitelů.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    W_NOICE78: Jo, když ty auta nechají vyvíjet Evropany a ideálně je budou vyrábět v Evropě a nejlépe si na to koupí evropskou značku, tak to nejspíš bude fungovat.

Ale za prvé se to ještě nestalo a za druhé je otázka, jak moc to potom ještě bude čínské auto.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    COMODOR_FALKON: Sealion 7, což je prima konkurence Enyaqu.

A není to jen na papíře, skutečně to tak strašně žere i v reálu.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    LAUNCHER: Zapomněl jsem dodat obvyklý disclaimer, že s Xiaomi jsem nejel.

Podle všeho je to dobrý, otázka je, jak je to vyrobený a jestli to vydrží delší dobu než pět let.

Jinak ekvivalent Sentry má minimálně BMW, u dalších nevím, ale mám pocit že jich je víc. U bmw jsme to řešili když mi na parkovišti odrbali karbonový výfuky na XM a PR byl smutnej, že to bylo auto z marketingového a ne novinářského fleetu, protože jeho auta mají tohle aktivní.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    W_NOICE78: V tom EU týmu je, zdá se, mix použitelných lidí a k tomu pár superstars. Jak padlo níže, ty popisky na infografice jsou většinou úplně mimo to, co ti lidé reálně dělali. Obecně bych se o jejich schopnosti akvizice talentu nebál - Nejen tyto CV, ale i vzhledem k tomu, co jejich první auto předvedlo.

https://www.linkedin.com/in/simon-schmitt-4a290433b/

W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    CEEFA: Tak evidentně platí dost dobře na to, aby jim tam lidi z evropských automobilek chodili 😄
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    W_NOICE78: Me to proste prijde jen prehnane bombasticky, tech clanku o tom jejich eu R&D jsem cet posledni dobou par a vsechny jsou jak pres kopirak podle jedny vydany tiskovy zpravy xiaomi. o tomhle typkovi vsude (krome ty grafiky) pisou jak mel na starosti cullinam, ale podle jeho LI byl jen radovej projektak... Ale tak buzz udelali peknej, to zas jo, otisknul to temer kazdej ,)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    CEEFA: někdo udělal chybu. Tady je to správně:
    Xiaomi opens European R&D center in Munich, poaching BMW, Porsche, and Lamborghini veterans
    https://carnewschina.com/2026/04/26/xiaomi-opens-european-rd-center-in-munich-poaching-bmw-porsche-and-lamborghini-veterans/
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    W_NOICE78: Prave proto nechapu tu infografiku....
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    W_NOICE78: pokial maju head of interior design typka z mercedesu, tak to budu dobre kolotocarske maringotky :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    CEEFA: Dusan Sarac has joined Xiaomi's European operations center after several years at BMW and Rolls-Royce.
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    W_NOICE78: Asi vcetne textu protoze v cv VAG ani skodovku ten sarac nema - tak otazka, jak je to s tim zbytkem ,)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    CEEFA: asi spatný prompt
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    W_NOICE78: Ta divne bachrata skodovka je presne co? ,)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    BOBASH:
    Čínský auta jsou jen TikTok gimmick… mezitím Xiaomi EV Europe R&D tým 😄
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    BOBASH: A který BYD vůz konkrétně disponuje větší baterkou a menším nájezdem než Enyaq…?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LAUNCHER: zkusil jsem schválně lehkou němčinu v podobě songů legend Klaus & Klaus.

Note to self: pokud nemáš po předcích německý geny, songy o tom, že se pokazilo dojicí zařízení, nejspíš manželka ani nikdo další na palubě nedocení.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Prosím vás, neřešme ten ukrutný a nesmyslný titulek, bohužel docela častý u Carwow. Ale myslím, že pán má naježděno a ví, co povídá. Zajímavá je ta chvála zrovna od něj - on má Evropskou prémiovou třídu upřímně rád a ve vlastní garáži má drahé kousky.

The Xiaomi SU7 Ultra will END European cars forever
    https://www.youtube.com/watch?v=IJA8UiZW7lk&t=2s
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BOBASH: Nemam to v garazi, ale opravdu tezko prehlednout, jak pozitivni ohlasy jsou napr. na Xiaomi SU7. A to vcetne Evropy (musel bych se podivat, jak sestricka Xiaomi YU7, muze nemusi byt ze podobne). Prijde mi to i sympaticke v tom, ze na to sli jinak nez ostatni. Je to jedno z malo aut mimo produkci Tesly, ktere by me opravdu lakalo.

Mimo obvious u tohodle auta bych vypichl, ze je to jedno z mala aut, ktere ma system na zpusob Tesla sentry, ktery funguje nejen na papire. Interwebz rika (muze a nemusi mit pravdu), ze tenhle system ma funkcni jen Tesla, Xpeng, Nio, Xiaomi. Kazdpadne prenecham tem, co maji s timhle vic zkusenosti, teda mimo tu Teslu, tam to mam doma a jsem v obraze :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam