• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Hlavne je teda uzasny, ze skoro vsechno se da pujcit a obcas i na tyden.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    COMODOR_FALKON: Nevim co Bobash, drive jsem preferoval EN, ted z pracovnich duvodu DE a kvuli nedostatku casu spis YouTube v DE.

V obecne rovine: Jednak to co pises. Druhak je tam treba zkratka, o ktere novinar nevi, ale technicky zdatny majitel to zna. Pripadne dneska i prumerne zdatny se zepta AI a dozvi se. Kdyz to jde, tak pak preferuji spis video od fanouska znacky, nez o plosne zamereneho autora.

V pripade nakupu noveho auta pak predpokladam vsichni delame, ze dorazime na sraz a vse si nechame ukazat (pripadne poprosime zkuseneho majitele o Q&A session).
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    BOBASH: Naopak — velká část Tvých recenzí je psána z pohledu někoho, kdo má auto půjčené na týden.
    Hlavně ty pravidelné lamenty na to, že se Ti nedaří z hloubi menu vytáhnout nastavení "jednorázovek", co běžný řidič nastaví ještě před odjezdem z autosalonu a 10 let na to nehrábne…🤷🏽‍♂️
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Škoda Epiq odhaluje ceny - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/auto-skoda-epiq-odhaluje-ceny-nejlevnejsi-miri-pod-620-000-korun-40578947

ako ma Skoda tie vybavy? da sa to customizovat alebo je to napevno?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    dnes som videl nazivo VW ID.5 ale teda v tej kontrastnej farebnej kombinacii to vyzera divne ako kabriolet, na ktory pricapili strechu
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Nakonec klasika 😄
    „Férovost pro všechny“ vydržela asi tři měsíce.
    Elektromobilisté o slevu na dálnice nepřijdou - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-ministr-bednarik-couvl-elektromobiliste-o-slevu-na-dalnice-neprijdou-40578926
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    W_NOICE78: Nepodceňuju, a zatím mi moje odhady dost vycházejí napříč celou Evropou. Jsou totiž o dost blíž realitě než představy různých snílků o tom, jak budou všichni nadšeně jezdit v městských mikroautech, protože reálně nic víc nepotřebujou.

Což oni jako nepotřebujou, ale SUV taky téměř nikdo nepotřebuje a přesto to jsou nejprodávanější auta vůbec.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    MISO: heh u tej najnizsej verzie 50kW nabijanie, to je true mestske vozitko :)
    MISO
    MISO --- ---
    JIMIQ: nastastie je dobrym zvykom v poslednom case premiery koordinovat s influencermi, takze tu je trochu hodnotnejsich 22 minut: https://www.youtube.com/watch?v=EPZMkgx4Evw
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    W_NOICE78: Nehodnotím jestli je to pravda, ale je to problém u česky píšícího novináře?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    BOBASH: Možná jen podceňuješ, jak moc je tvoje představa běžnýho zákazníka ovlivněná dost specifickou českou realitou 😄
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    no tak to byl dobrej vošul, 25 minut omáčky aby na dvě minuty ukázali tři auta, malinko zevnitř a čau :D
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    koukám na představení Epiqu, Jahn říkal že ve Švýcarsku je Škoda číslo tři celkově a číslo jedna v elektroautech
    World Premiere: Škoda Epiq
    https://www.youtube.com/watch?v=vRKn9bsFozQ
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    NIKDAS: asi tam nemaju dobre spojenie MHD, my jazdime do prace denne obaja, aj decka na kruzky a davame to v poho s 1 autom, lebo bus nam tu jazdi kazdu pol hodinu
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JYRKA: jasne, ale cerstve dospely clovek tezko bude kupovat novejsi auto, bude rad, kdyz zbyte par desitek tisic na nejlevnejsi rachotinu. Samozrejme cest vyjimkam.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NIKDAS: přesně. U nás na vsi 2 km od hranic Prahy jsou dvě auta standard. Jakmile dospějí děti, počet aut v rodině se úměrně tomu zvyšuje :)
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DZODZO: jeden jezdi denne do prace, druhej s detma na krouzky a nekdy jim to proste nevyjde se prostridat
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    W_NOICE78: Není to MŮJ mindset. Ty furt nějak zapomínáš na fakt, že já se na nový auta nedívám primárně očima toho, co potřebuju já, ale co chtějí zákazníci – pro mě je tohle práce, ne hledání mých osobních preferencí.

Já sám jsem vážně přemejšlel o kombinaci R4 jako primární auto, plus starej Jaguar na pokrytí potřeb jezdit dál, což je za mě mnohem lepší a dokonce ekologičtější kombinace než Enyaq nebo TMY na všechno.

Ale většina lidí takhle neuvažuje a chce jedno auto, který pokryje všechny potřeby. A pro ně ještě elektromobil řešení.

Pro lidi, co můžou mít víc aut, je R5 a její ekvivalenty (nebo možná i Twingo, i když tam se obávám, že ten dojezd už bude fakt problém) skvělý řešení.

Trochu paradoxní je, že tyhle "auta do města" nefungujou zejména pro obyvatele měst, protože ti obvykle nemají kde parkovat víc aut a kde je nabíjet. Je to řešení pro obyvatele okrajů a okolí velkých měst. A vlastně i pro vesničany jako takový.
    CAL
    CAL --- ---
    DZODZO: Za mě je to druhé auto k Sharanovi, jehož kufr plně využijem minimálně tak ve čtvrtině jízd, jak jsem psal, ne jen do Chorvatska.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    NIKDAS: nie je to pak zbytocne mat 2 auta? jako aby som mohol raz za rok ist bez obav do chorvatska a kvoli tomu kazdy rok platit povinne ruceni a kazde 2 roky technicku kontrolu mi pride trochu luxus :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam