Tady nějakej nerd co nemá rád auta jezdil s ledničkou ve Vysokém Mýtě 😄
🔋S Teslou Perfkou na okruhu v Mýtě🔋 S klukama jsme zas na okruhu trápili náš upravený závodní speciál se spalovacím motorem a na slickách, ale přijel jsem do areálu Teslou Model 3 Performance... a když už tam byla, byl by hřích nezkusit, jak to pojede na tomto malém okruhu. Do Vysokého Mýta mi přijde, že tahat příliš silná auta nemá smysl. V silné elektrice (cca 500 koní) jsem tam jel ale prvně.
Byla to extrémní prča. Lidi, kteří se svezli, to hodnotili spíše jako teleport. Když jsem si někoho nechal trochu ujet, stačilo pár sekund na přesun těsně za jeho zadek. Nicméně to překvapení nebylo ani tolik v tom, že tesla umí hodně akcelerovat. Spíše v její neskutečné ochotě během toho i měnit směr, takže dohánění aut se nemuselo odehrávat nutně na rovinkách - mnohem větší zábava to bylo právě v šikanách. Myslím, že se od teď na tuhle Teslu budu dívat úplně jiným způsobem.
Druhé překvapení bylo, že Tesla na okruhu nikoho vyloženě nedráždila. Kecy o vysavačích, které člověk schytá online od majitelů postarších TDI, se tu nevyskytovaly vůbec. Od ostatních jsme už na začátku spíš slyšeli, že Tesla určitě bude fungovat dobře a že se rádi svezou s námi.
Jinak spotřeba při ostré jízdě vyšla na 85,2 kWh/100 km, takže kdyby se tam mělo jezdit regulérně během dne, muselo by se to hodit třeba přes oběd na blízkou 50kW nabíječku na hodinu (myslím, že v okolí nic lepšího není). Takhle jsem tam odjezdil pár desítek minut a v pohodě pak zase autem odfrčel 140 km domů bez nabíjení.
Jiří Zima - 🔋S Teslou Perfkou na okruhu v Mýtě🔋 S klukama...https://www.facebook.com/share/1KTXU5vq4s/?mibextid=wwXIfr