Tak konfiguraci PEAQu bych měl, tak uvidíme, ale řeším jinou věc - třeba někdo poradí...
Dělám v takové "rodinné" firmě. Zrovna teď mám opravdu hodně práce a nechytnul jsem vedení v dobré náladě. Takže jestli prý chci elektro, mám ho mít (to je ta dobrá část), ale o nabíjení doma a jakékoli formě toho, že budu nějak evidovat a posílat spotřebu nikdo nechce slyšet. Nejde o peníze. Klidně budou platit veřejné nabíječky, kdy prostě nabiju a přijde faktura a je jim jedno za kolik (naftu mi taky platili). Ale nikdo nemá ani čas ani náladu se starat o nějaké domácí nabíjení zaměstnanců, takže jestli chci nabíjet doma (což by bylo 90% nabíjení) tak za svoje....
Logicky se mi to úplně nelíbí, ale spoustu věcí máme domluveno per huba, požíváme výhody nad rámec běžných zákonných norem, tak se začít odvolávat na tohle je pro mě NO GO.
Ale hledám službu, kde bych připojil nějaký Wallbox (ideálně přenosný se SIMkou) u sebe doma a na základě spotřebované energie by posílali fakturu zaměstnavateli a mě by pak vraceli spotřebované peníze.
Nehledám způsob jak to ochcat nebo na tom vydělávat. Ani firmě nejde o prachy. Že prý mám nabíjet u kanclu (cca 7 Kč/kWh) nebo na veřejných nabíječkách (ještě dražší) a v klidu tu budou proplácet, ale prostě chtějí 0 další administrativy. A je mi jasný, že firma, která by to dělala by chtěla generovat zisk, takže by fakturovaná cena firmě byla vyšší, než to, co by propláceli zpátky mně.
Tamáte někdo nápad nebo zkušenost, jak by se tohle dalo vyřešit?