• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78: Navic je vsechno, protoze to neni v Tesla aplikaci :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA: Kniha jízd u Tesly není nativně, ale díky API ji zdarma řeší Teslamate/Hediemate. Jen si to musíš postavit, takže řešení od Škody je určitě pohodlnější. Historii nabíjení na Superchargerech má Tesla v aplikaci taky, ostatní nabíjení mám v Teslamate. Jediné, co mi přijde navíc, je digitální certifikát a servisní historie.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Asi píchnu do vosího hnízda, ale aktuální aplikace Škodovky je míle před aktuálními aplikacemi Tesly a Fordu.
    Fakt jsem nadšenej.
    Kniha jízd + přehled nabíjení v podobě ke stažení, detailní přehled auta, digitální certifikát... Bomba. Přikládám ten certifikát.

NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DZODZO: Vypadá to na EQE
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    tuto ked pisu "luxusni" tak v reci Mercedesu to asi nebude CLA zejo? skor nejake EQx

Luxusní elektrický mercedes shořel v autosalonu na Českobudějovicku - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-luxusni-elektricky-mercedes-shorel-v-autosalonu-na-ceskobudejovicku-40591726
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    HELVETE: U těch ABB 50kw shitů je problém v tom, že neumí DC výkon rozdělit, takže moc není důvod ty kabely měnit...

Pozn. Ať mě tady někdo netahá za slovo: Možná konečně vymysleli nějaké řešení, co by umožňovalo využít oba kabely, každopádně já ho ještě nikde neviděl implementovanej
    GOR
    GOR --- ---
    HELVETE: Mluv za sebe, my Leafari Chademo ocenime :-D
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    NIKDAS: Ještě mě taky na nabíječkách často štve ta přítomnost Chademo konektoru a jen jeden CCS2. Fakt jsem nikdy nepotkal auto, který by ho používalo. Takže když je CCS2 obsazené radši cucnu pomalé AC i u toho Lidlu. Zajímalo by mě, jestli to začnou víc předělávat. Primárně používám ČEZ a ten kdo u nich dostal úkol řešit tu síť fakt EV nikdy nepoužil, obzvlášť u obchoďáku kdy potřebuješ do kufru a pro jistotu tam je nějaký sráz, plot nebo kačírek a keře.
    RSZ
    RSZ --- ---
    Tyjo nepochopíš, že do každého auta se musí nacpat ecall, ale na traileru stále stačí násada na koště jako nárazník (a to samé na bocích).
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    DZODZO: Z toho videa se mi udělalo celkem šoufl. 56 km/h a výsledek je utržená hlava? Budu si teď držet větší odstup :D
    ADAM
    ADAM --- ---
    BOBASH: Že ty ses nekoukl na to video? Tam právě rozebírá, že eu zábrana proti podjeti je k ničemu narodil od té us. A v sedanu máš reálnou šanci na přežití díky tomu, že hrana návěsu projede těsně nad tvou hlavou (vyjede nahoru po tvoje a-sloupku)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DZODZO: Co to je za kravinu? Za prvé v EU mají tahače zábrany proti podjetí, uražení hlavy se týká US. Za druhý v sedanu máš hlavu právě na úrovni spodku reálnýho návěstu, v SUV typicky narazíš do nárazníku nebo přímo nástavby návěsu už kapotou.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BOBASH: ako je demonstrovane vo videu, v nizsom aute je vacsia sanca, ze ti naves tahacu neurazi hlavu ked to pod neho zapikujes
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DZODZO: A to jako proč?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    tuto ta fontanka (18:00) to je moc :D

EV Fest 2026: Custom Cybertrucks, Lucids & Wild Wraps in Long Beach
    https://youtu.be/MAAErjWDCrY?t=1080
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    LAUNCHER: Ta krasa je relativni :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER:

Chinese Luxury Electric SUV | Hongqi E-HS9
    https://youtu.be/4eI-oHSSy6g?is=Rvh93xsb2ckIAXiK
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Hongqi E-HS9, obrovský a krásný 👍

DZODZO
    DZODZO --- ---
    BOBASH: pritom take SUV je na dialnici s europskymi kamionmi mozno este horsia volba nez nizsi sedan

Why you are so much more likely to survive this collision in the USA than in Europe.
    https://www.youtube.com/watch?v=K_fAt_00Awg
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    W_NOICE78: Ale ne kvůli tomu interiéru, kterej je stejnej jako u zbytku Porsche. Holt lidi víc kupujou SUV, a Porsche podělalo sadu věcí, v čele s neprodloužením výroby spalovacího Macanu, respektive s tím, že nezačali včas vyvíjet jeho další generaci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam