• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Nebudu zkouset pekari v duchodovem vysvetlit, ze je s 2 Teslama (udajne) nerd. Psali na interwebs 😅 Nebo to mozna radsi brat tak, ze je to "nerd" sveho remesla.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    BOBASH: Ten tvůj kámoš patří do jaké skupiny? Z toho, co píšeš, nerd určitě nebude, ale normální asi taky ne.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    Jinak ad to vnímání normálních zákazníků vs. nerdů, co si kupujou Tesly a čínské věci. Dneska jsme se s tím XPengem potkávali s kámošem, který má zrovna Volvo ES90 taky na test někam jinam.

Byl totálně vzteklej z toho, že mu to nejde odemykat a hlavně zamykat, protože ten čip, co v tom je, nefunguje jak má. Primární postup otevírání toho auta je samozřejmě karta v Android Wallet, případně appka. Jenomže on a) odmítá mít v telefonu appku auta b) nemá v telefonu žádnou kartu (platí fyzickou kartou nebo cash) c) neumí do telefonu načíst QR kód (nebo to snad neumí ani jeho telefon) a celou tu věc by prostě zahodil (i kdyby to Volvo nemělo třeba objektivně naprosto nesnesitelný asistenty).

A to mu není 60 nebo 70, je o rok starší než já (43, já 42).

Tolik k představám o tom, jak většinový motorista bude milovat Tesly a XPengy :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    W_NOICE78: Clo? Jako kdyby to stálo 1,2 milionu a ne 1,8 milionu, tak je ta kvalita zpracování téměř akceptovatelná.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    BOBASH: Kde udělali soudruzi chybu, když za to u nás chtěli víc než dvojnásobek? U Tesly nebo BMW je rozdíl mezi Čínou a Evropou zhruba 40–50 %, ale u XPengu jsme přes 100 %.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    JYRKA: Rychlost nabíjení fajn je. Parkovací asistent seriózně parkuje líp než já – použil jsem ho u nás na parkovišti v místě, kde bych s tak velkým autem i já uvažoval, že pojedu jinam.

Ale že to žere je prostě fakt.

A stejně tak je fakt, že luxusní interiér to má jen na fotkách, ve skutečnosti je vyrobenej fakt z hroznejch věcí a místama i hrozným způsobem. Taky na tom autě po necelých 20kkm je na některých místech poměrně fest vidět opotřebení.

No a příšerný UX je čínská klasika.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BOBASH: U Tebe si, diky castym hejtum, uz nejsem jistej, jestli nejsi zaujatej :)
    Zrovna Xpeng mi prijde hodne fajn, uz diky rychlosti nabijeni. Jen nemam osobni zkusenost.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    Tak jsem si dneska vyzvednul XPeng G9 Performance+. No. Vypadá to cool a umí to pár cool věcí, třeba to má nejlepšího parkovacího asistenta v mě známým vesmíru.

Taky to stojí stejně jako BMW iX3 v základu, má to baterku jako GLC v top verzi, ale dojezd v reálu spíš jako Enyaq, nebo možná iX3 v úplným základu...

A vypadá to na první pohled cool a obrovský, ale pak zjistíš, že je to reálně velký opět jako to iX3/GLC, akorát je to vyrobený stylem Potěmkinova vesnice a v reálu je to příšerně lacinej shit.

Jo a Lane Assist má skvělou vlastnost, že začne vyjíždět z pruhu, drží cestu rovně ven a pípá na mě, abych ho zachránil.

Jako je to jedno z těch nejlepších čínských aut, co jsem měl v ruce, ale představa, že za to dám 1,8 milionu z peněz, který jsem si vydělal, mi přijde naprosto absurdní.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Je to OT, ale vysvetluje to dost

Všichni by tu umřeli. Cvičení v německém tunelu pro rychlovlaky skončilo fiaskem, hasiči nehodu hlásili faxy

Všichni by tu umřeli. Cvičení v německém tunelu pro rychlovlaky skončilo fiaskem, hasiči nehodu hlásili faxy - Zdopravy.cz
    https://zdopravy.cz/vsichni-by-tu-umreli-cviceni-v-nemeckem-tunelu-pro-rychlovlaky-skoncilo-fiaskem-hasici-nehodu-hlasili-faxy-293751/
    KURE
    KURE --- ---
    DOCKINEZ: Aha, ok tomu rozumím. To nejak nepovazuju za napsany LLM.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    DIRTJUMPER: nejrychlejsitesla sa mi ani neobtazoval odpisat, tak neviem, ja to mam od chciteslu.com ale nie teda dovoz ale co mali zrovna po ruke, lebo som to riesil v casovej tiesni
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KURE: STT - speech to text. Prostě místo klapání na klávesnici příspěvek namluví a před odesláním jen učeše to, co funkce převodu řeči na text nepobrala správně.
    KURE
    KURE --- ---
    PEPAZZ: ten samej kanal ma video z iX3 bez nabijeni z Rieky do Berouna.
    Z Chorvatska do Česka bez nabíjení. Zvládne to BMW iX3?
    https://youtu.be/7UX9Q6CCt_4?si=gBtzkdo9E7xTIbl-
    KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER: nejde o článek, píšeš že skoro všechno co sem píšeš je LLM. to nechapu.
    ja jsem taky přátelský.
    a co je prosim STT?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    tohle je mazec
    Přes 700 km z Chorvatska s 6minutovým nabíjením. Mercedes CLA boduje
    https://www.youtube.com/watch?v=3s7SFtQ1Fuo
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DIRTJUMPER: Známý nějaký čas zpět kupoval u TeslaDave a prý spokojenost. Ale je to myslím už cirka dva roky.
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    má tady někdo zkušenost s dovozem od tesladave popřípadě nejrychlejšítesla?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KURE: 2) Výstup Fable 5 mi přijde v lepší kvalitě než ten odkazovaný článek. Nejméně ušetřím někomu tokeny za totéž.

Pokud potřebuješ Ty + palečky nějaké místo kde se tohle nesmí, feel free to leave.

13 mi už bylo, snažím se chovat přátelsky, ale pokud nevyhovuji každému, to je život.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KURE: STT
    KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER: Asi nerozumím té motivaci.
    Přijde mi, že je to jako když máš domluvený pokec v hospodě, něco ti do toho vleze a tak místo abys nepřišel, pošleš mentálně postiženého učednika s dobrou pamětí, s tím že tě zastane.

Je fakt těžký to vnímat jinak než jako špatný. Neměla by UI sloužit k tomu abychom měli vic času na to co nás bavi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam