• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    NOPOLICE: jestli nespecháš tak pak cybercab na leasing :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    NOPOLICE: to souhlasím ale jsou to spolehlivá EV bez velkých problémů ..
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    JYRKA: Je to tak...a popravdě to má i stinnou stránku. Např. na okraji Prahy už místama není kde nabíjet. Obec skoro s 10k obyvateli a jsou tu 4 nabíječky, každá se dvěma dírama na AC 22, z toho dvě lokace s omezeným přístupem. Jasně, část nabíjí doma v domě, ale v bytovkách je toho minimum. Takže trochu frustrace pro plebejce

Pak mě trochu štvou spořílci v teslách, co stojí X hodin někde u dálnice na benzínce na levnější 50kW a já s phev prostě nebudu sosat předražený čezový UFC, který nevyužiju. A na AC nemám cestou čas a jako start/destination charger je toho prostě strašně málo.

Takže za mě začínám přemýšlet nad bye bye jantar a jdu jezdit na dinosaury, alespon než mi v roce 2027 dovolí zařít vymýšlet wallbox na garážovém stání
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    PEPAZZ: dají, ale obě jsou už velký ošklivý suv
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    NOPOLICE: za 15 bez DPH je už e-kona nebo e-niro s 64kwh baterkou
    MESTREY_
    MESTREY_ --- ---
    INSTINKKT: Je to v pohode, pokud mas rad bolest.
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    Líbí se mi hodně původní ioniq 28 kWh. Kombinace už docela solidního dojezdu, rychlého nabíjení, levného provozu, ceny a nevypadá to jak suv. Je to za cenu 10-15 tisíc eur v dnešní době dobrá volba nebo jsou za podobné ceny lepší? Dá se předpokládat, že se na podobné ceny v horizontu 1-2 let dostanou mnohem lepší auta (neplánuju pořizovat hned)?
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    FEDAJKIN: To dělají všechny čínský automobilky, všechny najely na normální systém importér plus dealeři.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Ale ty 21" gumy, 255 mm vzadu jsou fakt zbytečně široký - a užší dát nejdou
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NIKDAS: Dneska 200 km většinou po dálnici, 130 - 140, průměr 22.4
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    JYRKA: Jak moc ti klesla spotřeba na dálnici? Vím že jsi tady vždycky psal, že Mach-e je v tomhle tragickej
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    INSTINKKT: podívej se na ceny ojetých MG na mobile.de - ty padají cenově snad nejrychleji ze všech. Koupil jsem před měsícem Enyaq RS model 2023 a spokojenost - prozatím jsme najeli necelých 5000 km. Měnil jsem ho za Mustanga Mach-e a skoro ve všem je ten Enyaq lepší.
    INSTINKKT
    INSTINKKT --- ---
    JYRKA: Díky. To mě uklidnilo. Eště mi tu nabízejí MG ZS EV za míň peněz. To je asi na prd, ne? Eště sem v tom neseděl.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    INSTINKKT: Jo a ID 4 se mi libi vic zvenku, ale interier ma tragickej
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    INSTINKKT: Mam Enyaqa s 3.2 a vcelku dobry. SW by mohl byt rychlejsi, ale nic zasadne problematickeho.
    Jen update na vyssi verze trva desne dlouho
    INSTINKKT
    INSTINKKT --- ---
    Jsou koncernový auta s firmwarem 3.x v pohodě nebo se jim je lepší vyhnout? Vybrali byste spíš enyaq nebo ID4? Diky
    GOR
    GOR --- ---
    Nabijeni v parkovacim dome Jana Gayera v Hradci Kralove zajistuje Charge Up.

Ehm.... To je odkaz primo z webu Charge Up

ALESH
    ALESH --- ---
    Vikendovy vylet na jedno nabiti. Kdybych se snazil, tak tech 600 dam. Dalnice cca 40% (pravda ze mi asi trochu pomoha zacpa na d1). 2023 Ioniq 6 RWD.

PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Je v tom cca +- 50kwh baterka a 22" obrazovka ;))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam