• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    za 10-15tis s DPH je strašne malej výber , možná za 2 roky to bude jinak.
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    PEPAZZ: tvl ptám se na auto s cenou 10-15k a doporučíš mi auto za 30k USD :)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    PEPAZZ: Jo tak tohle má kupodivu VW už několik let a děti to hrozně baví :-)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    když jsme u te navigace tak me potěšil letni update ve kterem se i stare modely(Tesla) dostaly funkci predikce destinace musim rict ze to funguj baječně v utery sednu do auta a navigace mi tam automaticky haže radlickou halu kam chodím hrát, nemusim hledat proste se to auto naučilo samo. Takovéhle featury potěší.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    MESTREY_: Jinak tohle není samozřejmě problém jen EV, ale týká se to všech VAG aut co běží na MIB4, i ICE. Nicméně oproti předchozí generaci tzv post Golf 8, kde zlobilo úplně vše, je to ještě ok, takže nepředpokládám, že se tím bude někdo z vývoje vůbec zabývat.

W_NOICE78:
    Ten problém Utube je většinou chyba telefonu, konkrétně Samsungu a platí že čím novější, tím horší konektivita.
    ...jen v tom seznamu bugů nevidím zásek masážních sedaček, to se taky stává.
    MESTREY_
    MESTREY_ --- ---
    JYRKA: Lucky you! :) Mé problémy s SOS znáš, ty u mě vyřešil až update na 3.8. Ten zase rozbil navigaci, která začala padat při každé delší jízdě (pokaždé např. na stejném místě před Záhřebem) anebo složitější operaci typu "vyhledej nabíječky určitého operátora po cestě". Nevyklápějící se zrcátka u mě napravil update v servisu ještě když jsem měl 3.0.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MESTREY_: Mam to pro ridice a funguje. Spolujezdec ma dost mista, takze u nej to neni treba
    MESTREY_
    MESTREY_ --- ---
    JYRKA: Máš např. aktivované komfortní nastupování, kdy se ti odsouvá sedačka? Lze samostatně pro řidiče i spolujezdce. Vždy se sedačka odsunula ale ne vždy se po nastoupení opět přisunula. A jednou za čas se mi např. sedačka spolujezdce úplně rozštelovala - typicky když auto delší dobu stálo a nejelo se s ním, ta se sedačka spolujezdce odsunula úplně dozadu a sklopila. Manželka si myslela, že vozím modelku ;)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MESTREY_: Divny. Mam 3.2 a nedela mi to
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MESTREY_: Tohle byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem nechtěl koncernový auto.
    MESTREY_
    MESTREY_ --- ---
    W_NOICE78: Tyhle veci se tahnou uz od verze 3.x, takze to nejsou chyby ale vlastnosti. Priprav se na to, ze je neodstrani nikdy.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    TOMBRIDER: ta poznámka o motoru z ID.7 je trochu zavádějící - žádná ID.7 nikdy neměla 240 kW motor - mají buď 210 kW vzadu, nebo 250 kW ve čtyřkolce spojením 210 kW vzadu a 80 kW vepředu. Takže i když je to stejný typ motoru, na 240 kW byl naladěný jen v ID.3 GTX nebo Cupra Born VZ ;-)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    DOCKINEZ: Souhlas. Stará A2 je boží uchylárna.
    A tady se odkaz díky zadku, docela povedl. Baví to víc než ID3 neo.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TOMBRIDER: Fakt to trochu designově odkazuje na původní A2, i když teda ty pověstný blatníky tady trochu zredukovali. Mně se to líbí moc.

(Ale já jsem úchyl, mně se líbila i původní A2.)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---

Audi A2 e-tron (2026): Sparsame Antriebe, ordentliche Reichweite
    https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/autokatalog/marken-modelle/audi/a2-etron-neuvorstellung/
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Audi A2 e-tron, aneb ID3 od Audi.
    Tři velikosti baterií: 50, 58 a 79 kWh
    cena od 38 200 EUR
    Nejvyšší model s výkonem 240 kW (326 k) využívá motor z ID.7
    spotřeba 12,8 kWh/100 km

W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PEPAZZ: Mezi tím Škoda:

Model 2027 začíná konečně dostávat 6.0.1. Digitální klíč již funguje. Těch chyb v 6.0.0 bylo docela dost.
    Jaké máte problémy s 2027?
    -občas se nevyklopí zrcátka
    -sedačka se po odsunuti nevrátí do své polohy v paměti - musí se ručně
    - rozsvítilo se za jízdy SOS a vzápětí se restartoval infotaiment , pak vše OK
    - nedrží v paměti některé nastaveni jako zapnutí wifi hotspot, kritéria pro nabíjecí místo a další nastavení.
    - občas nenaskočí obraz kamery
    - občas nezobrazuje teplotu
    - YouTube někdy nejde zvuk
    Jsou to sw blbosti , ale otravuje to.
    Pokud by jste někdo nevěděl tak internet je volný 10GB na mesic po dobu 3 let a k hotspotu se připojíte jednoduše načtením QR kódu.

ŠKODA ELROQ CZ/SK | Model 2027 začíná konečně dostávat 6.0.1
    https://www.facebook.com/share/p/19P5Hvwcue/?mibextid=wwXIfr
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    FSD v15 už na HW4 běží, ale paměťová rezerva může rozhodnout, jak moc bude muset Tesla výsledný model omezit.
    💾HW4 nemá jednu společnou 32GB paměť. Obsahuje dva bezpečnostně redundantní počítače, každý s přibližně 16 GB RAM.
    📐U odhadovaného 10miliardového modelu zaberou samotné váhy asi 10 GB při INT8. Zbytek potřebují kamery, časová historie, plánování a systémové procesy.
    🟠HW4 tedy může v15 zvládnout díky kvantizaci a chytré práci s pamětí, ale pravděpodobně bez velké rezervy pro vyšší rozlišení a delší kontext.
    🟢AI4+ má podle Muska nabídnout 32 GB na každý SoC. To dává dvojnásobný prostor pro růst modelu, i když výpočetní výkon stoupne jen mírně.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    pro info:
    Cybercab už skutečně řídí FSD v15
    Cybercab nečeká, až jej FSD v15 pustí na silnice. Raná verze už zajišťuje placené autonomní jízdy v texaském Austinu.
    Jde o samostatnou nehlídanou větev s modelem kolem 10 miliard parametrů, zatímco zákaznická FSD v14 používá zhruba miliardový model.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    NOPOLICE: jestli nespecháš tak pak cybercab na leasing :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam