• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    FINSON
    FINSON --- ---
    PRASOLET: A ještě jenom na maximálně dvě kola 🤦
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    za id.3 nemůžeš tahat nic. koule je tam jen na nosič kol.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jsem se koukal na bazarové id.3, chci něco s tažným jednak na lehký nebržděný vozík a druhak na nosič na kola, a ono to umí jenom dva kusy? Plus ten druhý piktogram odspodu znamená, že vozík nemůže být s plachtou na rámu? WTF, ti mi tu elektrifikaci teda ale neusnadňují.

DIM_
    DIM_ --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    Tak dneska sem poprvy jel v dieslu po tom co 14 dni jezdim jen i3 a teda byl to sok:D Odezva pedalu, zadna rekuperace, zadny zrychleni, razeni prevodovky, hlasity, vibrace od motoru... Neni cesty zpet:) Musim jeste projet miatu, tak doufam ze aspon ta neztratila kouzlo, ale bojim se:D Je to teda C8, takze koncepcne stare auto, sem ale zvedavej az sednu do tatovi Q7 jakej to bude feel. Ale neco mi rika ze to bude taky sok, jak spatny to je, protoze nikdy mi predtim c8 neprisla napicu, po tom co sem jezdil Q7.... Jen podvozek byl znat vzduch proti pruzinam, ale treba odezva plynu je v Q7 jeste horsi nez v C8.... Vzdycky sem vedel ze elektrika je proste nadrazenej druh pohonu, kdyz ma ale clovek prime srovnani je to fakt brutal.
    A ma to jen i3 nebo v kazdym elektroaute je ten elektromotor tak krasne decentne slyset? Hrozne me to bavi a takovy to ze by mi chybel zvuk spalovaku me jeste ani jednou nenapadlo. Tohle mi to plne a mnohem prijemneji nahrazuje. Vzdycky se mi hrozne libilo fake razeni a motor v ioniq 5N ale popravde nevim jestli bych to vubec pouzival kdybych to auto mel... Na simu se ty otacky spalovaku hodne hodej na okruh, clovek ma lepsi prehled kolik jede, v realu ale clovek odhadne rychlost mnohem snaz treba podle aerodynamickeho zvuku kabiny, hluku od kol a celkove toho jak se svet kolem hybe. Takze ani na ten okruh nevim jak velky plus je mit rychlosti... :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    NIKDAS: Ono jí to pořád nějak používá i v "HEV režimu", takže vydrží. Ale jinak se můžeš do těch áček jít zeptat nebo podívat, k těm PHEV mají Aviloo certifikáty.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    BOBASH: 100% SOH baterii po 3 letech nepoužívání bych chtěl vidět. To bych se spíš vsadil, že bude uplně mrtvá.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    DIM_: Taky si myslím.
    Mno napsal jsem tam z meho mailu na tyhle legrace :)
    DIM_
    DIM_ --- ---
    TOMBRIDER: To bude scam. Minule jsme to resili (velmi podobny inzerat) a ja posledni zpravu sem psal, ze to rozstipnu tim, ze to overim.
    Tak jsem overoval a byl to scam. Musel bych hrabat emaily, ale prubeh byl, ze to byl chirurg z nejaky cizi zeme. A ze zrovna je auto v Atenach a muze mi ho nechat privezt do CR, ze no problem. Myslim, ze za 150 EUR, ktery mi kdyztak hned vratej. Nebo tak nejak.
    Tak jsem psal, ze to je nahoda, ze mam v Atenach sestrenici a ze auto prohlidne tam, ze tim vsem usetrime starosti. Uz se nikdo neozval.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    TOMBRIDER: Jo a teda tenhle inzerát je podezřelý. Možná to bude scam..
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    TOMBRIDER: jo, ale ten ioniq s věrší baterkou se nabíjí o dost pomaleji, tak bacha
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    No a pak tady I3, a prohlédnout jestli do ní neteče střešním oknem :)
    BMW i3 125kW, 94Ah | Sauto.cz
    https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/i3/211109535
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    DOCKINEZ: Tyjo než Nissana bych snad raději bral Golfa
    třeba:
    Volkswagen e-Golf 100KW VIRTUALvyhř.SED.MFvolant | Sauto.cz
    https://www.sauto.cz/osobni/detail/volkswagen/e-golf/210905001

Nebo Ioniqa třeba:
    Hyundai Ioniq 28kWh, LED, COMFORT, SOH 87.2% | Sauto.cz
    https://www.sauto.cz/osobni/detail/hyundai/ioniq/210955095

Za trochu víc je i s použitelným dojezdem v zimě
    Hyundai Ioniq 38,3KW Trend | Sauto.cz
    https://www.sauto.cz/osobni/detail/hyundai/ioniq/210875468
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    W_NOICE78: Jejich PR sedí v Německu a neuměj česky... lowcost automobilky si nemůžou dovolit lokální PR :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    BOBASH: Paráda, snad tě někdo z Tesly nesleduje na NYXu 😉
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    v EU tak 2035 takže jeste máte čas :))

Your Petrol Car Could Be Worth Less Than Zero by 2031 — Here's the Data
    https://www.youtube.com/watch?v=OmQPocDe4a8
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    W_NOICE78: Už jsem psal do PR Tesly, ať navalej kus na test :)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    PEPAZZ: píšu si!
    GOR
    GOR --- ---
    DOCKINEZ: Přesě jak píše PEPAZZ - Leaf 2 nemá CCS, má jen Chademo, "redukce" stojí cca 25k. My Leafa provozujeme 3 roky, prozatím do něj lejeme jen vodu do ostřikovačů, elektriku a pneumatiky. Nissan Korecar HK IMO mezi značkovejma servisama patří k těm příčetnějším.

Leaf nemá teplotní management baterky ve smyslu, že by ji chladil, maximálně sníží výkon nabíjení. Záleží na modu používání, pro potulky okolo baráku to až tak nevadí.

Roky 2018, 2019 nemaj funkční aplikaci. Dá se předpokládat, že Nissan časem odstřihne i novější kusy.

Je to předokolka, má příšernej raid - u užších parkovišť na kolmý stání zajíždění na víckrát... (manželce to neva, já z toho rostu když předtím delší dobu jezdím Ovcí).

Se 40 kWh baterkou HK - Pha a zpět po dálnici v zimě IMO nedáš.

Kdybys ho chtěl vidět/projet in vivo, jsem cca 17 km od HK (jestli si dobře pamatuju že jsi z HK nebo okolí...)

Pokud bys šel po novějších kusech, doporučuju předem ověřit záruku na baterku - někteří dovozci blábolej, že auto servisovaný bylo, ale knížka prázdná.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DOCKINEZ: model 3 si mužes projet u mě v Krči kdybys chtěl (plati pro ohokoliv kdo napíše): ) nic jineho k projiždce tu ted nemám :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam