Ty jo, čistě teoreticky - kdybych se úplně vykašlal na psa a řekl si, že teď mě zajímají akorát dvě dětské sedačky vzadu + kufr na obří, leč jakž takž skládatelný kočárek*, na dovolenou do Chorvatska se teď prostě jezdit nebude a celkově ten nájezd budou tvořit hlavně popojížďky po městě, sem tam na trénink a jednou za hóóódně dlouho na otočku do Phy (250 km celkem tam i zpátky), tak by mi stačilo asi aj něco menšího než Enyaq.
Vlastně by to chtělo něco plebejskýho nebo přinejmenším dobře udržovatelnýho, u čeho mě nebude bolet, když se mi tam děti poblijou nebo tam budou drobit či cintat pití**
Co byste mi doporučili? Jezdím starým autem k plný spokojenosti, ale začíná to být za hranicí „liju do toho akorát benzín a olej“, tak se sponzoringu místního autoservisu klidně vzdám a ušetřený peníze vrazím do BEV.
Nemám a nechci*** barák, takže budu odkázán na komerční nabíjení. Asi bych mohl v garáži rodinné vily namontovat wallbox s hodinama a při návštěvě prarodičů nabíjet tam, ale nelze s tím počítat jako s řešením, co mě 100% pokryje.
A ne, nechci do toho nalejt mega. Ani půl. Ne že by to nešlo, ale moje kolenovrtství a pocit vyhozených peněz by mně to vyčítaly do konce života.
Vidím to tak 300-350k max. Je to úplně mimo? Díky za nápady :)
*i ve složeným stavu zabere naprostou většinu místa v kufru C-maxu
**protože na debatu „v autě se nežere ani nepije a prostě si počkáme, až se budeme moc někde najíst příborem a u stolu“ jsou moc malé
***ale manželka chce, takže kdo ví, jak to časem dopadne