STEPNI_VLK: Pises, ze jsi sam prosel obdobim, kdy jsi rozvazoval o ukonceni zivota a i v tento moment jsi si byl vedom vsech tech veci co tu popisujes? vztahy, odpovednost, muset mit nazor atd??
Mne kdyz se to stalo, tak jsem byla uplne mimo.. kdyz pisi mimo myslim tim odpoutana, sama, se svym trapenim a to ti blizci byli v tom samem byte, par metru ode mne, nehralo to roli. A dodnes vim, ze kdyby mi tenkrat prislo "jo" tak proste pujdu a nejspis se zabiju (treba by mi v tom nekdo zabranil).. od te doby mam nejak za tezko uznavat to co pises.. proste jsou urcite vody, urcita bublina, kde je to ja ja a zas ja muzes k tomu pridat boha ci Boha a nebo intuici ci pud sebezachovy, ale ostatni lide jsou mimo tudle bublinu. A tadle bublina se umi nafouknout a taky se umi splasknout.
A bylo mi taky nejakych 17 ci 18, zivot jsem mela v zasade v pohode, vsechny ty dulezity veci - jidlo, teplo, obleceni, vzdelani, zazemi - tu pro mne byli, a mam za to, ze tezko by to neco v ten moment zmenilo, kdyby tomu bylo jinak.
Sebevrazda je osobni rozhodnuti, ktere je samozrejme zapsano do socialnich a jinych souvislosti, to je muj nazor. Museni nechavam na tobe :))) Museni si odpoustim, ba co vic, banuji ho. Beru to tak, ze ten kdo musi prestal mit volbu, je vlastne mrtvy.
Jinak slovo adorace znam z franiny a sloveso
adorer znaci zboznovat. Tudiz adoraci zivota bych brala jako lpeni, ale i vynaseni zivota jako hodnotu co nas spasi.