• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHARELATED - spříznění na cestě
    JOGIN
    JOGIN --- ---
    K tomu pěrun... Ono se to ale nevyslovuje pěrun, ale to u je něco jako ü. Ale ne úplně ü, ale tak zhruba na polovině foneticky mezi u a ü. Prostě pro Čehúny nedefinovatelné :-)
    JOGIN
    JOGIN --- ---
    KUATO: Závěr 14:46:19 26.3.2007 je to oč tu běží ;-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    NATASHA: :oP
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KUATO: No vidíš, jak najednou pěkně překládáš, lenochu :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    SNOP: :o)) to je dobre, co ten hrom vsecko neviii, klobouk dolu :o). Prazak, ale CHLAPIK!
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SNOP: Aha, tak to si schovám do hlavy do škatulky "Neříkat Snopovi" :-)
    SNOP
    SNOP --- ---
    Def.: pěrun = dareba, též obdivně ve smyslu borec.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KUATO: Áchjo, takové pěkné slovo a Ty si ho takhle sušíš.
    KUATO
    KUATO --- ---
    NATASHA: pěrun - to se dá těžko přeložit, musel bych použít další označení, které by se tomu sice nářečně blížily, ale pro Čecha by byly stejně "cizí" :o). sice už jsem se naučil obstojně mluvit česky a jsem tomu tuze rád, protože je to nádherný květnatý jazyk, co vibruje jako křidélko kolibříka sosajícího z rozkvětlého květu nektar, přesto mi většina myšlenkových pochodů jede postaru :o). a za to jsem taky rád. je to jednoduché, přímé a mi se v tom dobře žije :o)

je důležité pochopit, že se nežije pro meditaci, ale medituje pro život :o). ale to člověku obvykle dojde až když ho osud chytne za límec, vytáhne od rozpitého šálku lahodného čaje a hodí do rozbouřené Řeky Života :o).
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KUATO: ...pěrun? To neznám, vysvětli prosím :)

Syn už je veliký, to už je úplně jiná pohádka než když tu bezdětný Kuato meditoval hlava nehlava .--)
    KUATO
    KUATO --- ---
    no, moji tvrdou hlavu a vzpurnost teda zdědil :o). a taky lenost a nepořádnictví. taky se chce furt škubat, tahá kočku za ocas a po každém jídle je jak prase. vlastně nevím, jestli má i nějaké dobré vlastnosti :o)))
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    KUATO: celej tatka:-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    SNOP: houby, Kuato na na vrcholu sveho zraleho stari, usedne do lotosove pozice a vedome opusti telo:-)
    SNOP
    SNOP --- ---
    KUATO: Pozdravuj ho, jmenovce :-) Vsak az on vyroste, bude mluvit podobne... a ty uz budes vetchy starik, nebo mrtvy starik, a zmacknes leda zvonek privolavajici sestricku.
    KUATO
    KUATO --- ---
    :o)) ty jsi pěrun :o))
    kdyby si to dovolil říct můj Samuel, tak ho zmačku, až piskne!
    SNOP
    SNOP --- ---
    KUATO: Bozske kvality nereaguji (=nemaji reaktivni povahu). Reaguje clovek, na pritomnost bozskych kvalit. Jeho reakce je podminena cistotou a pripadne zasluhami.
    Buh nepicha prstem do telefonniho seznamu, Buh bohuje :-)
    Presto - i nejvetsimu hrisniku Buh klepe na dvere. Buh je tu stale pro nas pro vsechny, staci ho jen (jen? takova klada, a on si rekne "jen") pustit dovnitr.
    KUATO
    KUATO --- ---
    SNOP: ano. přesto je reakce božských kvalit podmíněna čistotou (a zásluhami?) žáka. není to náhodný výběr píchnutím prstu do telefonního seznamu.

NATASHA: největším aktem lásky je dát svobodu. a člověk může vědomou manipulací s vnitřními stavy IMHO dosáhnout čehokoli.
    ad jizvy - proto zapomínáme..
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Odpuštění - jako schopnost náležející bohu se zdá zcela přirozené. Kdo absolutně ví, ví i, proč odpouští, ví, že odpuštění je aktem lásky; Je sám láskou, tedy nebojuje.

Ale pro člověka: odpustit sám sobě, to už je těžší, vina za selhání se připomíná, je to jizva...
    Je těžší odpustit druhým lidem nebo sobě? Myslím, že sobě.
    SNOP
    SNOP --- ---
    opacim jen, ze ten termin "zakon" vyvolava dojem, ze se jedna o neco, co lze pochopit a uchopit, a tedy redukovat jednani na nasledovani nejakeho algoritmu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam