• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHARELATED - spříznění na cestě
    KUATO
    KUATO --- ---
    JOGIN: myslel jsem, že už dávno jen tak pluješ.. :o)
    JOGIN
    JOGIN --- ---
    KUATO: Myslím, že neztrácí, protože to může přijít a odejít během života několikrát a vzájemně se to proplétat, být s souladu, nebo protikladu. Během posledních 5 let jsem si vyzkoušel oba extrémy pěkně natvrdo.
    KUATO
    KUATO --- ---
    JOGIN: jogine, starý pse, co je pravdy na tom, že s přibývajícími lety ztrácí člověk schopnost operovat v sobě vůlí?

    GRETKA: no, mi nejbližší - moji rodiče ani vyženění rodiče na sobě nedávají zatím najevo, že by se nějak připravovali na dřevěný kabát. přitom to musí soudného člověka zneklidňovat, když už je i to zdraví v prdeli a vyhlídky moc nejsou :o)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    JOGIN: :))) ty byt clovek obecny ? ;)))
    JOGIN
    JOGIN --- ---
    No, nastoupil jsem onu metu, takže vím o čem je řeč a můžete se mě zeptat :-)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    :)))
    KUATO: mne zas povidali, ze tak 40-50 ma clovek v zivote dalsi zlom, neco jako je adolescence ... hlavne se to poji s tim, ze ti dospejou deti a ze jakoby ses nucen hledat jine cile & jak zaplnit svuj volny cas
    A "oslavnou cilovou rovinku" bych spis videla kolem 60ti, kdyz se cloveka tyka duchod.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    SETEC: homo vulgaris.
    SETEC
    SETEC --- ---
    KUATO: Co je to "obecny clovek" nebo spis ma byt "Clovek obecny"? :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    SNOP: předně je to můj názor, takže to nemusí být pravda, natož obecná. co se týká obecného člověka - mám na to jiný názor :o).
    SNOP
    SNOP --- ---
    Coz jiste bude obecne pravda, ale nikdo z lidi neni obecny clovek.
    KUATO
    KUATO --- ---
    JOGIN: :o) pěkné.
    přijde mi, že tohle dobíhání do cíle, kdy lidem padají klapky z očí a uvědomujou si o čem to vlastně v životě je, má jenom dvě slabiny. první je ta, že si člověk musí od určitého zlomu přiznat a naučit se žít s myšlenkou, že to tohohle bodu žil "špatně" ve smyslu, že jeho život byl postavený na nesprávných, lživých základech, což je těžké přijmout a nezlomit se pod tím, protože to jakýmsi způsobem odkládá tu minulost jako ?bezvýznamnou?. a ono to je s přibývajícími léty víc a víc těžké, to srovnání se, rekapitulace, uzavření jedné kapitoly, aby mohla být otevřená a rozepsaná druhá. a pak ještě druhá slabina - člověk prý v rozmezí 40-50 let ztrácí schopnost působit sám v sobě vůlí, že se víc dostává do jakéhosi tahu setrvačnosti, kdy dojíždí na kvalitativním podbarvení mysli/podvědomí, ve kterým žil do té doby. už s tím nemůže příliš manipulovat, stává se pasivním přihlížečem. což je příjemné, když celý život pracoval dobře a už relativně bez úsilí se účastní na téhle "oslavné cílové rovince", ale v opačném případě nevím, jestli ho to nebude naplňovat hořkostí, že "něco chce, ale nemůže". ale tohle nemůžu posoudit, protože jsem se do té epochy ještě nedostal.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    V nové Revover Revue je jeden soubor textů - v podstatě dokumentární záznamy, jen jsem se na to koukla včera letmo, protože jsem RR teprve včera dostala, ale je tam jeden výborný text ke smrti...možná to přepíšu, má to neuvěřitelnej půvab. Stará paní vzpomíná na umírání nějaké své sousedky.
    JOGIN
    JOGIN --- ---
    NAT: To znám... Ještě než jsem se rozvedl, ležel jsem jednou takhle s tchánem na posteli (nehledejte erotický podtext :-)) a on najednou řekl: "Víš, já si myslím, že nemůžu nebýt, já budu pořád, já přece nemůžu zmizet." Nikdy jsme se na toto téma nebavili, vypadlo to z něj samo. Takže si myslím, že čím více se lidé blíží k cíli cesty, tím více si začínají klást otázky.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SNOP: Šikovní.
    SNOP
    SNOP --- ---
    Na vedomost se dava, ze byla uvedena do provozu nova knihovna cizojazycnych okultnich textu, umistena na adrese http://english.grimoar.cz
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Včera jsem po delší době opět viděla v televizi program, který měl smysl, který za to stál. A protože bude ještě reprízován - pravda, v ne právě přívětivých hodinách, ale třeba vám to nebude vadit - tady je na něj odkaz:
    http://www.ceskatelevize.cz/program/1060636773-23.08.2007-20:00-2.html

    Byl to dokument věnovaný stáří, jeho ztrátám a ziskům. A také jeho denní realitě. Přestože byl natočen (či spíše sestříhán) tak, že se nevyhnul jisté dojímavosti, nebyla to podle mě dojímavost přehnaná. A také nešlo o vystavění pomníku moudrosti stáří - naopak, dozvíte se o neustávajícím hledání, pochybnostech, obavách - v oblasti víry i života zcela praktického.

    Je pravda, že stáří není téma, které by se mě nějak zásadně dotýkalo, ale stárnutí ano a neustálé upravování/opravování náhledu na svět, přesouvání priorit, změny názorů...to vše také. Bylo překvapivě uklidňující vidět, že některé otázky člověka provázejí celým životem. Musím říct uklidňující - protože to znamená, že mysl neustrne, že se nenechá svést snadným řešením.

    Podívejte se.
    JOGIN
    JOGIN --- ---
    Sháním film "Moře, které myslí" kdybyste ho někdo měli, ozvěte se mi, prosím.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    CONTINUITY: Pamatuju si jasne svuj zivot od veku cca 3.5 roku vcetne myslenek
    já asi od tří. nepřetržitá paměť. zajímavý byl rozhovor se ségrou, když jí bylo 4 nebo 5 let a mě 6 nebo 7 (ona už si to nepamatuje:) ) kdy jsme se pozastavovali nad tím, jak jsou dospělí "divní" a já jsem řekl, že takový nebudu. ona tehdy řekla "ale až budeš dospělý, změní se ti mysl!" vím, že jsem si tehdy přísahal že nezmění a že si budu dávat na to pozor.

    myslím, že jsem se transformoval celkem dost, ale zároveň se snažím udržovat něco jako "zpětnou kompatibilitu", což je možná důvod, proč si to všechno nepřerušeně pamatuju
    RASWAN
    RASWAN --- ---
    Jo jo,,kam skřítek nemůže tam nastrčí jehovistu :-)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    RASWAN: Já se chovám preventivně celkem slušně. Navíc o moje blaho pečuje velký černý pes - to většinu skřítků (a pošťáků a Jehovistů apod.) zdrží.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam