• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHARELATED - spříznění na cestě
    rozbalit záhlaví
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NATASHA: No, to já bych zrovna netvrdil. Také už tři a půl měsíce hledám a hovno, hovno, zlatá rybko. Nabídky sice pořád jsou, ale stereotypně se opakující obchodní zástupci, IT a inženýrské profese, sem tam něco jiného. Navíc i na tu nejobyčejnější pozici jsou zástupy lidi - úspěchem je už i nějaký ten pohovor v personálce, neřkuli u zaměstnavatele. Před rokem bývalo na jobs.cz více než 4 stránky nabídek pro můj kraj - dnes jsou to s bídou 2. A to jsem ještě navíc slyšel prognózu, dle které se má vše ještě zhoršovat, a největší nezaměstnanost bude až někdy ke konci roku 2010. Potěšpánbu!

    Ale jo, je mi jasné, že jsi chtěla především potěšit..
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Jo, taky držím palce.
    Pomalu se zase objevují nabídky práce...trošku to polevilo, myslím.
    KUATO
    KUATO --- ---
    drz se
    PERCHTA
    PERCHTA --- ---
    Díky za názory.
    Vyhodili mě z práce, nezbývá mi, než se uskromnit a soustředit se na cibuli a brambory v záhoně. Taky máme ořešáky.
    Možná to je jenom taková malá krizička a už šťastně přechází jako rýma. Přeju všem pevné nervy.

    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Hleďme, Nakonečného nové vydání Lexikonu magie to na kosmas.cz dotáhlo na 7. místo žebříčku nejprodávanější literatury. Pravda, sleva 15% je větší než ta, kterou nabízelo Argo na Světě knihy.
    http://www.kosmas.cz/top10.asp
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    HUSOKACHNA: Racionální pohled je možný, otázkou je, zda jsou lidé schopni racionálně žít svoje životy.
    HUSOKACHNA
    HUSOKACHNA --- ---
    NATASHA: když vemeš v úvahu hlavní makroekonomické údaje, stejně ti vyjde, že v ČR se stále jedná jen o zpomalení růstu ekonomiky.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Účelově se krize rozhodně používá všude, kde je to pro někoho výhodné - krizí se zaklínají všichni, kteří chtějí něčeho více (pracovní aktivity) a za méně peněz (výstupu).
    Jistěže nejde o život, ale propouští se a někde jsou lidi nuceni brát si neplacené volno, což bylo dříve (konkrétně v oboru marketingu a reklamy) nemyslitelné.
    U nás v práci jsou například všichni tátové nervózní, protože sám se chlap uskrovní a na pivo mu vždycky zbyde, ale když na něm závisí další tři lidi, už se to řeší hůř. Našetřeno nebo prarodiče v balíku má málokdo...zato hypotéku skoro každý.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    HUSOKACHNA: To je podle toho, která čísla vybereš, viď.
    HUSOKACHNA
    HUSOKACHNA --- ---
    PERCHTA: HDP meziročně o +0,7, Nezaměstnanost 7,7 % ... = http://www.czso.cz/csu/csu.nsf/aktualniinformace#13
    V Čechách žádná krize není.)
    KUATO
    KUATO --- ---
    PERCHTA: to je spis krize stredniho veku, ne? gor u mestaku to ma hlubsi dopady, pac na tech dedinach clovek vyleze z chalupy a hned vidi, ze vlastovky svitori ve chleve, mladi vrabli pipaji zpod tramu, jablone odkvetaji, merunky uz maji nasazene, brambory a obili lezou ze zeme, vcely nosi rousky plne pylu, plastve se plni medem... takze veci jdou jak maji. a co se rika v televizi, tomu clovek nesmi moc verit, marketingove kecy.

    btw, myslel jsem, ze jsi genova inzenyrka, nebo kyho vyra. jaktoze takovi nemaji do ceho pichnout, kdyz nam po svete behaji nemocne prasata (vetsinou dvounohe), ztraceji se zkumavky s nebezpecnymi viry atd? ;o)
    SNOP
    SNOP --- ---
    Ne. Zijeme v medialni realite. Kdyz to srovnam s popisy moji prababicky, jak to vypadalo po roce 1929, kam se hrabe soucasny stav.
    PERCHTA
    PERCHTA --- ---
    Ahoj lidi, náhodou jdu na nyx a zastavuju se tady, tak mě napadlo, hezky vás všechny pozdravit.
    A něco vtipného bych vám chtěla napsat, cítím se dosti un-related, o hodně víc než dřív. Mám takové dlouhé životní volno, Gretka je už pět let v Paříži, já dlím v Čechách, líbí se mi tu, stala jsem se prakticky statickou bytostí, protože jsem už půl roku bez práce a děti mám dospělé. Dívám se na krizi kolem sebe s porozuměním.
    Tak a to je moje téma, cítíte se v krizi?
    SNOP
    SNOP --- ---
    Vypecene:
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SNOP: Zajímavý experiment! :) Nicméně rád bych ještě pro srovnání nějakou jinou, odpolední či večerní hodinu, kdy je méně pravděpodobné, že budou lidé pospíchat do práce. Motivace nepřijít pozdě do práce je totiž dle mého přeci jen vcelku jasně silnější než touha po krásnu, zvláště pak po ránu, kdy se řada lidí ještě ani pořádně neprobrala. Na to snad ani netřeba experimentů..
    JOGIN
    JOGIN --- ---
    Trochu naděje pro šťastnou budoucnost :-D
    http://www.famas.estranky.cz/stranka/over
    GEM
    GEM --- ---
    SNOP: Mně ta zmínka o malých dětech připomněla jednu historku. Když byly synovi cca 3 roky, jeli jsme autobusem a na sedadle naproti seděl dospělý člověk postižený downovým syndromem. Syn si začal broukat svou tehdy oblíbenou „Já do lesa nepojedu“ … a ten člověk se k němu s vervou přidal. Autobus byl poloprázdný a všichni je dobře slyšeli, na čemž jim logicky vůbec nezáleželo. Ale oba měli evidentní radost, že si spolu můžou zazpívat :-))

    Nezasahovala jsem do toho a jen je sledovala. A taky pozorovala reakci okolí.
    Byla to zajímavá zkušenost.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SNOP: Jaké hezké jméno toho webu, žánop.

    Mimochodem, kvůli kráse se zastavuju a civím a doluju notýsky poměrně často, ale upřímně myslím, že koncert v metru by mě taky nachytal na švestkách.
    Myší díry mezistaničních průchodů upřímně nenávidím a snažím se jim uniknout, jak jen to jde.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Včera byl v TV výborný blok o Palachovi a navazujících událostech. Dívali jste se? Člověka obcházela hrůza. Dokument PALACHŮV TÝDEN je případně k vidění na webu: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/20856226629-palachuv-tyden/
    456
    456 --- ---
    Škodlivost obsahu filmu mi připadá dost relativní. Tedy např. - Co je škodlivější pro vývoj dítěte, film kde je sex nebo film který obsahuje, že krást, když to děláš chytře je zábavné a beztrestné ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam