• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHARELATED - spříznění na cestě
    KUATO
    KUATO --- ---
    NATASHA: tezko rict. kamarad chtel vybrat z toho popela kosticky, aby si z nich udelal nejaky nahrdelnik, kdyz uz teda dela dlouhodobe celkem poctive tu Kali a kdyz uz se nas planovany vylet na jeden stary opusteny hrbitov v sudetach odklada na neurcito, tak jsem to chtel udelat aspon trochu ritualne :o), ale zatimco vetsinu prosince se sralo kde co, tak posledni tyden je trochu klidnejsi, tak snad to vydrzi :o).
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KUATO: A stalo se potom něco šťastného? :)

    Děkujeme! Taky!
    KUATO
    KUATO --- ---
    novoroční meditační zátiší se Šivou a popelem z pohřební hranice (původ - Varanasí). nevím, zda se tomu dá říkat PF2020 :o)
    KUATO
    KUATO --- ---
    pred casem jeji male velicenstvo hrabaje v mych vecech opakovane vyhrabla sigilum Lasenicova "patrona", aby si s nim hrala.. s pobavenim jsem zaarchivoval pro budouci generace :o)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KUATO: Mám radost z toho, co píšeš. A že to moje psaní právě tak působí, nu, i z toho --- však nejprve to vždycky celé posedne mne, to místo, to setkání, aby pak mohlo být něco napsáno. A líbí se mi, jak se vracím, ale hlas místa je pokaždé trochu jiný; a nebo můj pohled. Jak se to všechno různě nastrkuje a ukazuje a propojuje, hmmm!
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KUATO: Ještě bys mohl dorazit do Košic :)

    kosice
    KUATO
    KUATO --- ---
    nebejt ta Praha takový lán světa, tak bych Tě přišel za tři týdny potahat za cop do Božské lahvice, až budeš křtít ta nová písmenka, co se Ti přihodily. takhle Tě potahám leda na dálku, imaginárně :o). co mě ale pobavilo, že nakladatelství, co Ti písmenka vydalo se jmenuje Dauphin (delfín) - takhle byli označovaní prvorození královští synové, kteří měla později připadnout koruna, a taky se tenhle symbol používá pro filosofického merkura, který bude časem korunován na Kámen :o).
    KUATO
    KUATO --- ---
    NATASHA: no jo, cesty Boží jsou nevyzpytatelné :o). člověk nenechá ve snu čarodějnici vytrhat zuby a hned mu to na nejbližší křižovatce přehodí výhybku :o).

    koukám na ty obrázky a úplně cítím známé vůně s nimi spojené - dopolední těžší pach plný kulatých tónů mladého podrostu a vlhké půdy i ostřejší pach suché trávy a sluncem vypáleného dřeva z pokročilejší fáze dny, kdy se člověku nechce než sednout na takový pařez a zavřít oči a nechat se probodaný Héliovými paprsky rozpustit ve vánku a šustění trávy..svalil bych se pak do ní a válel se k nejbližšímu trsu maliní, která by mě milosrdně přikryla stínem a vyšší vzdušnou vlhkostí, skřítci by mi nosili maliny až do huby a ze všech těch pachů bych měl hlavu úplně vymydlenou.. :o). máš pravdu - příroda, ač se zdánlivě rve a bojuje, je zdrojem spousty krásy. možná i ten boj v ní je spíš extatickým tancem než bojem, jen člověk je moc "chytrý", aby to viděl. možná to chce koukat přes ten správný filtr (což je možná zcela bez-filtří), aby to tak bylo vidět :o).

    rozhodně Tvoje poezie (soudě podle střípků ze sousední hospody, co jsem čet :o) je už v tuhle chvíli opravdu jako ty propletené kořeny stromu, co máš chuť je hladit a očuchávat, dokaď se nevnoří do temné a vlhké půdy (nevědomí) - spousta vjemů, zacuchaných kudrlinek, co snadno obsedají :o).
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KUATO: Něco málo o letošním Oku jsem už propálila "v sousední hospodě" :)
    Mrzelo mě, že jsme se neviděli... i s vaší malou včelařkou :)

    Dnes se vracím v obrazech, protože jsem si letos (proti očekávání, po pravdě) uložila pod lopatky mnoho dobrého světla. A zeleného chvění a vrzání, vrnění a bublání.

    Možná bys řekl, že příroda se rve o to, kdo bude mít hlavní hlas v novém lese.
    Vedlejším efektem lítého boje druhů je spousta krásy. S Notýskem jsme si to moc užili :)

    Oko-utery3

    Oko-utery1
    SNOP
    SNOP --- ---
    KUATO: Ne, deda byl od mladi v invalidnim duchodu, bo byl slepy. Ale rad organizoval veci a lidi (nejdriv v Sokole, pak v KSC, pak mezi slepci, kdyz ho z KSC vyrazili, a tak ruzne), rad psal basne a chodil po horach...
    SNOP
    SNOP --- ---
    KUATO: Dokonce uz ctyri generace, nasel jsem jeste jednu fotku, na ktere je na Oku jako teenager muj otec a s nim tam je i jeho ded :-)
    Letosni Oko bylo celkem vydarene. Pocasi nam pralo, priroda kolem buji, lidi prijelo celkem dost, jedina chybka byla, ze se drtiva vetsina osazenstva vystridala ve stredu, takze temer polovina lidi se nepotkala s tou druhou polovinou. Osobne jsem Oko pojal vice odpocinkove, a odpocinek jsem si uzil :-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    Tvuj deda byl taky kantor? ma takove prisne drzeni tela :o)). to by byla rodinna diagnoza jak hrom :o))
    KUATO
    KUATO --- ---
    SNOP: takze uz tri generace jezdi vase rodina opekat burty na tohle pozehnane misto, pekne! btw, jake bylo letosni Oko?
    SNOP
    SNOP --- ---
    KUATO: Jasne a jasne :-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    SNOP: ten strec sedici vlevo na tom spalku je Tvuj deda? tuze mi pripomina tim drzenim tela jednoho gnoma. jen kdyby mel misto tech brejli trochu veci ocicka :o)). btw, je to z Oka?
    KUATO
    KUATO --- ---
    tohle decko se mi zda povedene. nejen, ze je z celeho houfu jedine, ktere jsem naucil jist trubci larvy (samozrejme ve fazi bilych oci, nejsme zadni barbari :o), ale jeste nema ani predsudky a klido jde pomahat cistit tatinkovi kozku (i kdyz ji to pravda moc dlouho nebavilo :o)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SNOP: Jééé...:)
    SNOP
    SNOP --- ---
    Odlozim si tu jednu takovou fotku:
    PANDAMON
    PANDAMON --- ---

    KUATO: no tos mi v tom jasno neudělal:)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KUATO: Téma, které literární kritika soustavně bagatelizuje ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam