SSAMIAD: Jak to dopadlo s močákem? Co mě tak k tomu napadlo... Psyche je duše a soma je tělo, když máš psychosomatické potíže, tak jsou to potíže duševní projevující se na těle. Jsem přesvědčená, že hlavní lék je pro člověka upřímnost k sobě samému. Jestli si nechceš či nemůžeš přiznat nějakou pravdu o sobě, může se to nakonec projevit nemocí... může to souviset s něčím, co se ti stalo v těch 18, kdy ti ty potíže začaly. Z hlediska horoskopu je 18tý rok důležitý - to by ti asi líp vysvětlil astrolog... Musíš se zamyslet, jestli mají situace, které zánětu předcházely, něco společného, jestli v tobě vyvolávají třeba stejnou duševní náladu - a odkud se ta nálada bere... je zajímavé, že se ti to často stává po sexu, že přijde bolest - sexu či jeho následků by se člověk neměl bát... zánět značí to, že člověk má nějaký vnitřní konflikt, který se snaží potlačit, neřešit - i ty tvoje ostatní potíže, nemůžeš něco "strávit", nejde to "udržet", krev ve stolici už mi přijde docela vážná potíž. V neposlední řadě je dobré podívat se na to, proč zrovna ten močák - jakou úlohu má v těle - je to pružná nádrž, konečný orgán zažívacího systému, a shromažďuje odpad, který tělo už nepotřebuje, nechce. Když už je odpadu plný, přijde povel z míchy na vyprázdnění. Zajímavé je zamyslet se, čím to je, že máš "jen" pocit (není to objektivní fakt), že je plný... no a samozřejmě, kromě zamyšlení se nad sebou, což je práce, kterou musí vykonat každý sám, je taky dobré pohovořit si s dobrým doktorem, který bude ochoten se konkrétně nad tebou taky zamyslet z odborného hlediska, pro kterého nebudeš jen chodící "diagnóza", ale jedinečný člověk s jedinečným problémem...