• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    K_A_R_K_U_L_K_APsychosomatika, celostní medicína
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    chystám se příští týden na irisdiagnostické vyšetření k paní Kateřině Konrádové. neznáte ji někdo? máte zkušenost. podle stránek i telefonu vypadá docela normálně, tak snad to nebude nějaký tmářství zas...
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    SSAMIAD: Jak to dopadlo s močákem? Co mě tak k tomu napadlo... Psyche je duše a soma je tělo, když máš psychosomatické potíže, tak jsou to potíže duševní projevující se na těle. Jsem přesvědčená, že hlavní lék je pro člověka upřímnost k sobě samému. Jestli si nechceš či nemůžeš přiznat nějakou pravdu o sobě, může se to nakonec projevit nemocí... může to souviset s něčím, co se ti stalo v těch 18, kdy ti ty potíže začaly. Z hlediska horoskopu je 18tý rok důležitý - to by ti asi líp vysvětlil astrolog... Musíš se zamyslet, jestli mají situace, které zánětu předcházely, něco společného, jestli v tobě vyvolávají třeba stejnou duševní náladu - a odkud se ta nálada bere... je zajímavé, že se ti to často stává po sexu, že přijde bolest - sexu či jeho následků by se člověk neměl bát... zánět značí to, že člověk má nějaký vnitřní konflikt, který se snaží potlačit, neřešit - i ty tvoje ostatní potíže, nemůžeš něco "strávit", nejde to "udržet", krev ve stolici už mi přijde docela vážná potíž. V neposlední řadě je dobré podívat se na to, proč zrovna ten močák - jakou úlohu má v těle - je to pružná nádrž, konečný orgán zažívacího systému, a shromažďuje odpad, který tělo už nepotřebuje, nechce. Když už je odpadu plný, přijde povel z míchy na vyprázdnění. Zajímavé je zamyslet se, čím to je, že máš "jen" pocit (není to objektivní fakt), že je plný... no a samozřejmě, kromě zamyšlení se nad sebou, což je práce, kterou musí vykonat každý sám, je taky dobré pohovořit si s dobrým doktorem, který bude ochoten se konkrétně nad tebou taky zamyslet z odborného hlediska, pro kterého nebudeš jen chodící "diagnóza", ale jedinečný člověk s jedinečným problémem...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SSAMIAD: vsechny nemoci jsou psychosomaticke. psychicka slozka nemoci je zatim nezmerena a nezmeritelna, ale mozna zcela zasadni. rozhodnuti zkusit jinou nez klasickou lezbu by snad mohlo prinest ovoce.

Do te doby nez zkusis toho homeopata, napadlo me tohhle: pokud drive fungovala antibiotika, mohlo by fungovat koloidni stribro ...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SSAMIAD: zkusenosti ne, ale dost jsem to nastudovaval nedavno kdyz jsem to poprve zaregistroval. nedava to moc smysl ani tak, jak to prezentuje autor J. Humble (a ZADNE jine informace k tomu nejsou, zadne testy, lekarske studie, nic, vse nakonec okazuje na nektere ze stranek vyse zmineneho, jen tezko za tim nevidet podvod)

tvrzeni, kolik lidi to na svete vylecilo z vseho mozneho jsou prinejmensim neprukazna (nechci psat rovnou lzi, ale myslim si to o nich)

rves do sebe jed- http://cs.wikipedia.org/wiki/Oxid_chlori%C4%8Dit%C3%BD (coz nemusi byt tak spatne, to je vetsina ucinnych leku), prakticky belidlo, neorganickou chemikalii uzivanou k desinfekci ... ale zase v tak malem mnozstvi, ze se nikdo z klasicke mediciny nenamahal zkusit, jestli je to v takovem mnozstvi stale toxicke a nebo jestli to nahodou nemuze byt na neco fungujici... (mnoho leku tak funguje- ale na velmi omezene spektrum chorob)

...ale tady zacina to divne- jestli to funguje, tak to nema nijak schopnost rozlisovat co to ma nicit, bude to nicit vse zive bez ohledu na prospesnost pro tvuj organismus a pri tom uvolnovat do tela docela dost volnych radikalu (ktere prokazane nebezpecne jsou, oxid chloricity je silny oxidant)

muj zaver je ze ackoli by to treba mohlo a vlastne i melo na NECO (bakterie) fungovat, skody napachane tim na tele mohou byt mnohem horsi, takze do me by to nikdo dobrovolne nedostal.
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    máte někdo zkušenosti s MMS kapkami?
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    ahoj, mám velké problémy s močovým měchýřem, je mi 24 a tak od 18ti let trpím na záněty, které mívám často po sexu a jsou mi vždy léčeny antibiotiky, které hned zabraly a bylo vše ok. Záněty se ale vracely, a to klidně i po týdnu, jindy třeba byl pul rok klid. Nyní ale už 3 týdny trpím pocitem na močení, pořád mam pocit plného močového měchýře, bolí mě na zmáčknutí jako by byl uplně plny, téměř na doraz, přitom jsem čerstvě vymočená. Poprvé mi an to nic nezabralo, ani antibiotika, čaje, kapky...mám to nejlepší na trhu, byla jsem na vyšetření v Motole, jak na urologii tak na gyndě- vše ok...Jsem zoufala, už nevím co mámd ělat, nemužu se na nic soustředit. Neustupuje to, je to na bodě mrazu, ani horší, ani lepší. Bolesti nemam, fyzicky je mi jinak dobře, jen pořád ,,plny" močák- na ultrazvuku na urologii mi řikali, že ho mam prázdny, ale ja už to skoro ani nemohla vydržet..ovšem paradoxně v noci močit nechodím. V září jsem objednana k homeopatovi, protože velice často trpím spíše problémy, které jsou psychosomatické- bolesti žaludku, močový měchýře, krev ve stolici, prujmy...angíny a chřipky se mi vyhybají. Mužete mi prosím někdo poradit?
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    Jestli si chcete počíst, v rámci jiné diskuse jsem byla přivedena ke studiu knihy o alternativní medicíně z pera bývalého přecedy spolku Sysifos, MUDr. Heřta, člověka s báječným selským rozumem, leč zapomínajícího v lékařské vědě na jednu věc - na člověka jakožto prostředníka sil, které vědecké přístroje jen těžko můžou zachytit...:
    http://www.sysifos.cz/files/Alternativni_medicina_Hert.pdf
    LILY
    LILY --- ---
    Máte někdo zkušenosti s biosyntézou? Resp. slyšeli jste o tom někdo něco?
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    Ahoj,

mám dotaz: celkem trpívám na záněty močového měchýře a říkám si, že bych to možná mohla zkusit řešit nějak komplexněji. Budu moc ráda za tip jak v rámci samoléčby, tak i třeba pod dohledem nějakého odborníka.... díky
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    ...Poprvé ve střední Evropě nabízí Mezinárodní postgraduální medicínský výcvik (IPMT – International Postgraduate Medical Training) jak možnost seznámit se s antroposofickou medicínou, případně prohloubit si své znalosti, tak učinit první kroky na cestě k tomu, aby se člověk stal anthroposofickým lékařem/lékařkou...

http://www.ipmt.net/czech/index_cz.php
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    DIVA_BARA
    DIVA_BARA --- ---
    DIVA_BARA
    DIVA_BARA --- ---
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    MIKINKA: Ať zkusí anthroposofického lékaře - v Praze vím o MUDr. Prixovi, Báře Čvančarové (oba se dají vygooglit) nebo Johanně Boňkové, ta je teda na mateřské, ale kdyžtak můžu poradit, jak ji sehnat...
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    SIKY: děkuji moc :) informace jsem předala, tak uvidíme :)
    SIKY
    SIKY --- ---
    MIKINKA: Se mnou poprvé mluvil ředitel, dr. Kabát. Byl fajn, i když ten vstupní pohovor je prostě divnej. Pak jsem chodila k psycholožce Adree Řehákové. Byla fajn. Primář je podle mě dobrej, on se pak poradí s týmem, ke komu by měl danej člověk jít. Někdo potřebuje jen sezení s psychologem a trochu si to ujasnit, u někoho bude lepší klinickej psycholog nebo psychiatr. Nicméně jsem se tam nesetkala ani na chodbě s nikým, kdo by byl vyloženě nesympatickej. Taky u nich je hlavní, že chce člověk sám něco udělat, nějak s tím stavem pohnout.
    Jinak seznam psychologů a lékařů včetně specializace a kvalifikace je na těch stránkách taky.
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    jeste ze zeptam...tip na nejakeho overeneho lekare? Aby neprisla zase s nejakou spatnou zkusenosti, i kdyz doufam, ze jsou tam jen sami odbornici :)
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    SIKY: děkuju moc, určitě zkusím doporučit, snad s tím nějak pohnou (pohne), někdy mám skoro pocit, že s tím už nějak nemá sílu něco dělat po tom, jak to řeší dlouho a stále bezvýsledně...
    SIKY
    SIKY --- ---
    MIKINKA: Psychosomatická klinika na Břevnově. Sezení s psychologem (pokud ho po prvním seznamovacím sezení doporučí primář) hradí pojišťovna (teda aspoň VZP).
    http://www.psychosomatika.cz/
    Stačí zavolat, i bez doporučení lékaře a objednat se. vedle psychologů a psychiatrů tam fungují i relaxační skupiny, ale ty se hradí. Jen teda nevim, jak to bude, když jí nepomohli nijak ani v Bohnicíh :(
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    Zdravím přítomné... jdu pro radu, jak už to tak bývá.

Má kamarádka má již několik dlouhých let zdravotní problémy, těžko říct jestli jsou psychosomatické, ale vše tomu nasvědčuje...jedná se o návaly, nevolnost, průjem, bolesti břicha, v různých kombinacích a za ta léta několika modifikacích...obešla všechny možné lékaře, prošla všemi možnými vyšetřeními, kdejakou drobnost, kterou ji našli ji vyléčili a tvrdí ji, že je zdravá...nakonec absolvovala stacionář v Bohnicích, ani to nepomohlo, tak jsem se chtěla zeptat, jestli myslíte, že by ji pomohla individuální sezení s psychologem...případně jestli byste nějakého mohli doporučit?! Bohužel by mohl být problém po finanční stránce, vzhledem k jejím potížím totiž není schopná pracovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam