• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    K_A_R_K_U_L_K_APsychosomatika, celostní medicína
    COOLKA
    COOLKA --- ---
    ahoj,

mam dotaz, zna nekdo odpoved?:-) Moc mi chutnaji ajurvedske caje a uvazuji o jejich systematickem uzivani. Nicmene nevim, jak presne na to. Moc toho o cinske medicine nevim, ale vim, ze je potreba v ramci mesicnich cyklu posilovat ruzne organy. Nicmene co s vecmi, ktere se "jiz vlecou". Napr. v unoru by se mely posilovat ledviny, ja mam ale zaroven pomerne bolestive menstruace a zahajila jsem kuru na zlepseni. Pokud mam dodrzet klasickou kuru 3 tydnu zbyva mi na ledviny tyden, coz je malo. Jindy zase muzou prijit problemy s nachlazenim atd. Kuru na menstruaci bude potreba zopakovat atd.

Diky za jakykoliv tip

C.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    CONTINUITY: jj, vidím to stejně ... (a to jsem pro jednoduchost přeskočil, jak se dostaly k tý regresi, to je malej zázrak sám o sobě :-) )
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    NIKOPOL: Tak to měla obrovský štěstí, že se dostala k té regresní terapii, malej zázrak :o))

fakt snadno s z ní mohla stát doživotní zombie na psychiatrický medikaci na potlačení těch hlasů

Moc dobrý slyšet, že se takovýhle věci dějou :)
    SESTRENICE_HADA
    SESTRENICE_HADA --- ---
    ad nástěnka - dr. Prix už nefunguje
    LIQUIDEYED
    LIQUIDEYED --- ---
    NIKOPOL: holy mother of god
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    CRABON:
    jedna hezká ambiciózní, perspektivní, téměř umělecká kadeřnice si žila svůj život
    až jednou začala bejt psychicky labilní .. šlo to sní z kopce, furt byla nespoojená, nic jí dobrý nebylo..
    až najednou se u ní projevila štítná žláza, stloustla .. no prostě pro hezkou holku celej život v prdeli
    a bylo hůř furt chtěla něco měnit, když to dostala zase obrátila, no k vydržení sní nebylo
    takle se to táhlo nějakou dobu až jednou přišla stim, že slyší hlasy, že jsou to andělé, a že jí říkají, co má dělat ...

na pováženou, že ? ... naštěstí má sestru dobrou duši, co se nějak dostala k regresní terapii
    posléze se zjistilo, že problé štítný žlázy vůbec nebyl její, ale nějaký cizí přivtělený duše (rozuměj: astrální tělo zemřelého parazitující na lidské bioenergii), která se na ní pověsila z důvodu jistýho karmickýho dluhu oný kadeřnice.
    duch byl usmířen a odveden, problémy se štítnou žlazou a s hlasama, nespokojeností a tak zmizeli

pro mě jako většinou racionálně uvažujícího člověka byl zajímavej předevšim postup
    problémy, stítná žláza ... hlasy .. regresní terapia a "usmíření karmy" ... vyléčení štítný žlázy, hlasů, lability
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    CRABON: Vypisuji z knihy Proč jsme nemocní od Dr. Novotného:

Onemocnění způsobeno autoimunitním procesem... příznačné při tom je, že se nemocný přiotráví vlastním nadbytkem, tedy tím, co zbytečně vyrobil, aniž by měl šanci produkt ve zdraví užít.
    Charakteristické pro Basedowu nemoc jsou vystupující oční bulvy. Duhovky jsou vystrčeny do prostoru, což dodává postiženému někdy zvědavý, jindy žádostivý nebo ustrašený výraz.Tím je prezentována existence proti sobě stojících emocí, z jejichž tlaku by se měl nemocný v psychické rovině dobrovolně vymanit (to je ovšem ta nejtěžší terapie), případně by měl tyto protichůdné city v přiměřené míře a v sociálně únosné míře rozvíjet a uspokojovat.
    Buď už nic nechtít, anebo jednat tak účelně, proporcionálně a racionálně, aby nemocný získal v psychické i fyzické rovině vše potřebné a naopak se zbavil všeho nadbytečného včetně minulosti, jejíž zátěž blokuje cestu kupředu.
    Náhlé akutní zjevení nemoci bývá navozeno také přetížením nesnesitelnými životními okolnostmi (nehoda, znásilnění, nevěra, odloučení, ale i radostný úlek).
    Výzkumy objevily u postižených strach z významných osob a pocity ohrožení přenesené do zralé dospělosti z dětství, někdy také přetrvávající závislost na rodičích.
    Nemocní nesnášejí teplo, někdy hubnou, třesou se jim ruce, srdeční tep mívají zrychlený a nepravidelný, oči vystouplé, kůži teplou a mastnou, trpí svalovou ochablostí, někdy i psychickými poruchami. Objevuje se vole vnitřní (se studenými či horkými uzly) i vnější. Horké uzly jdou ruku v ruce se ctižádostivostí a ctižádostivou aktivitou ega, které chce příliš hodně, nebo ještě daleko víc. Ctižádost je většinou doprovázena negativními city a aktivitami vůči konkurenci, strachem z ní a úzkostí. Ego je v tomto případě nadáno pozoruhodnou vitalitou, která zdaleka neochabuje úměrně ku zvyšujícímu se věku. Ego se ubírá vpřed s vystouplýma očima za rozmanitými cíli. Jenže co z toho, když úspěšně dosažené cíle ego beztak neuspokojí, neztiší a nezastaví? Nebude lepší se těchto cílů vzdát a spokojit se s tím, co můžeme nalézt uvnitř vlastního nitra? Není ten marný a nezastavitelný běh ve vnějšku pouhým panickým úprkem před smrtí, která vše pomalé i rychlé beztak stejně zprudka zastavuje?

Tak třeba ti to pomůže:) Hodně zdaru!
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    LILY: Děkuju! Vypadá to docela dobře i s tím, co tam všechno píšou... Kdysi jsem už na nějaký kurzy koukala a naštvalo mě, jak strašně tajej náplň kurzu...
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    LILY:
    TVX:
    No mě na tom bylo něco divnýho:D
    Kolik takovej víkendovej worshop může stát? (vím, že můžu googlit, ale radši bych nejdřív informace ze zkušenosti) A kam je nejlepší jít?
    TVX
    TVX --- ---
    ANIQUE: a dvouvikendovy shiatsu je prima, me dalo vyborny zaklady.
    TVX
    TVX --- ---
    Masaz z knizek je blbost, jak pise Lily :)
    Chce to zacit nejakou praxi, treba i jenom vikendovou.
    LILY
    LILY --- ---
    ANIQUE: A ty masáže hodláš praktikovat nebo tě to jen tak zajímá jako čtivo? Protože pokud bys chtěla opravdu masírovat, pak doporučuju kurz. Já jsem byla nadmíru spokojena s tříletou Darja Shiatsu School. Jako "ochutnávku" dělá i základní dvouvíkendový kurz.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    YEETKA: Děkuju, děkuju. Abych se přiznala, tak vlastně vůbec nevím co makrobiotika je a divím se tomu:) Zkusím tedy pro začátek toho pána.

Jsem teď byla trochu rozčarovaná z knihkupectví. Chtěla jsem si koupit nějakou knihu o masážích a nebyla jsem seschopná rozhodnout... intuitivně mě to vede spíš k nějakým východním technikám, ale opravdu nevím. Máte někdo nějaký zkušenosti s jednotlivejma stylama?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ANIQUE: kvasinky jsou podporovány hlavně cukry, lepkem a hlavně mléčnými produkty..
    mě se osvědčilo snídat tzv. pomalé cukry.. tzn. obilné kaše.. slazené rýžovým nebo javorovým sirupem s nějakým vyvažovacím kondimentem... např. vařený list kapusty, nebo brokolice..
    co se acidobazicity organismu týká pak bych doporučila autora Mishio Kushi... píše primárně o makrobiotice, která pracuje hlavně s vyrovnáváním ph organismu..
    mě se tento systém nemálo velmi osvědčil... nejsem ovšem v tomto ohledu ortodoxní.. makrobiotika je především léčebná strava...
    pokud by jsi posléze chtěla i nějaké recepty, pak bych doporučila Dagmar Lužnou..
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    TVX: Jo, to už dělám teď a začínám být ok. Ale předtím mi do toho nešlo odnikud vlízt, takovej začarovanej kruh... Ale ono ta výživa čloěka vyklidní, že pak je schopnej najít i nějakou tu příčinu...
    TVX
    TVX --- ---
    ANIQUE: Nechces se na to podivat nejak poradne? Treba jako odkud se ten stres bere atd.?
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    RUSTFIZZLE: Albu Phan.
    RUSTFIZZLE: jaké jsou mezitím rozdíly?

TVX: Jasný, ale fakt je, že jsem byla hodně v háji, z nějaký strany jsem to začít musela a ze strany psychické to v mým stavu už skutečně nešlo. Včerejší výkyv, plačtivost, bolesti zad, opětovné namnožení mykóz - nakonec jsem se vykašlala na práci a věnovala sobě, nahřála si záda, přečetla kousek hodný knížky, dala si koupel, vyrazila na procházku ven - a hlavně jsem se neustále přesvědčovala, že mě budou mít lidi rádi, i když je nechám čekat - dnes jsem vstávala brzy bez budíku, záda trochu cejtim, ale jinak si připadám dost ok, usmívám se jak idiot. Ale vím, že tohle je děsně citlivý období, stačí blbost a jsem schopná se rozsypat zpátky tam, kde jsem byla...

Nějaký nápady na motivační cvičení na zvládnutí stresu? Mám jich spoustu, ale každá další dobrá (občas něco zabere, občas ne..)
    TVX
    TVX --- ---
    ono to prehaneni s alkalitou ma taky svy problemy, naladi to cloveka do takovy rozplizlosti, ztrati se hranice a struktura, takze lepsi je rovnovaha.
    navic, jsou to spojene nadoby, naladou jde ovladat PH a pomoci ph naladu...
    RUSTFIZZLE
    RUSTFIZZLE --- ---
    (a to 5,5 může být v lékařské stupnici a ne chemické)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam