• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    K_A_R_K_U_L_K_APsychosomatika, celostní medicína
    Člověk není jenom tělo, má i svou složku duševní a duchovní a je nezbytně nutné, aby tuto skutečnost dnešní medicínská věda konečně přestala přehlížet a brala ji s plnou zodpovědností do úvahy při léčbě a výrobě léčiv - ráda bych tu rozvinula diskusi na uvedená témata, kde by se propojovalo to, co dnešní věda ví o těle, s moudrostí našich předků o podstatě lidské bytosti. Dnešní medicínská věda potřebuje duchovní obnovu, tím naléhavěji, čím více roste její vliv a působení ve společnosti. Klub má sloužit tomu, aby si zde lidé vyměňovali své zkušenosti, radili si, případně bádali společně.

Pokud byste měli chuť spoludotvářet nástěnku atd., napište mi, uvítám to. Dík. K.
    rozbalit záhlaví
    LU_EXE
    LU_EXE --- ---
    KOTENCE: to je docela hezky napsaný, "nevím, co mám dělat, nemůžu udělat rozhodnutí atd", a už jsem taky slyšela výraz "nemocný = není mocný něco udělat" (Etikoterapie myslím), nebo je něco tak stresující, že si to člověk není ochoten ani připustit a projeví se to až na těle.
    Mě zrovna škrábe v krku z podobného důvodu.. snad brzy přestane a vše se vyjasní doufám :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TLUSTEI: Já bych se být Vámi zamyslela, proč jsem po několika letech nemocný. S infekcemi se potkáváme každý každý den a je tedy na místě sledovat, proč je tentokrát tělo oslabený a imunitní systém má problémy.
    Já jsem na sobě vypozorovala, že často upadám do nemoci, když nevím, co mám dělat, nemůžu/nechci udělat nějaký zásadní rozhodnutí a podobně.
    LILY
    LILY --- ---
    TLUSTEI: já jsem tím myslela, kdyby to neustupovalo třeba týden, tak je záhodno s tím někam zajít.. :)
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    LILY: :) nechces programovat? tak neprogramuj ne? .) ale verim, zes to myslela dobre. lec horecky ustupujou, polykani uz taky neni tak bolestivy,...aplikoval jsem den pustu, dneska velelehkou stravu, hromadu cesneku a za chvili se chystam na diviznu a kloktani salveje. Predevsim ale totalni klid na luzku. Nastesti je tady jeden andel co se o me s laskou stara.
    LILY
    LILY --- ---
    TLUSTEI: nechci ti něco programovat a věřím, že to nebude ten případ, ale když se mi něco podobného stalo před mnoha lety, tak to byla nakonec mononukleoza.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    ANIQUE: Dekujeme. :)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    TLUSTEI: Tělový svíce a mixovanou zeleninu s ideálně čerstvým českým česnekem. Kapičky z grepových jadérek. Zeptej se, co ti kazí radost. Nejíst bílkoviny a sacharidy jen kvalitně, např. biovločky. To se srovná.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Dobry den,
    vidim, ze s uzlinama se od tematu prilis nevzdalim. Poradi nekdo jak na zdurely (napuchly) krcni uzliny pekne prosim? Behem nekolika hodin mi vcera, z me neznamych duvodu, napuchly krcni uzliny jako snad nikdy. Celkove jsem zdravej clovek a nemocnej jsem uz nekolik let nebyl. Citim se malatne a v noci se hodne potim, polykani je vylozene neprijemny, mozna mam i zvysenou teplotu. Nejdriv jsem vyzkousel osvedcenou citronovou stavu plus caj z chilli papricek, lec tentokrat to jaksi nezabira. Dneska od rana pustuji a davam telu prostor na to si poradit samo. Podelil by se nekdo o metodu "jak z toho ven" ?
    Dekuji uctive.
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    Jinak přes Boreliozu, kterou doktoři třeba nejsou schopni odhalit je, slyšela jsem a důvěžuji zdroji, pan doktor Strakrle z Brna, prý pomohl už mnoha lidem.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    PHRANKY: Někteří léčitelé ti hlavně udělají komplexní diagnostiku, hodíme řeč:)
    Na doktory kašli, v reálu lze všechny přístroje nahradit...
    PHRANKY
    PHRANKY --- ---
    A jsem zas na začátku :) Doktoři mě pořád staší s rakovinou, další se sarkoidozou (kterou mám, ale naštěstí ne na orgánech). Do toho mi dneska řekl jeden člověk, že slyšel úplně stejnou historii a že nakonec dotyčné diagnostikovali boreliozu. Nechce se mi na operaci, protože nechci mít "jen tak" 3 cm jizvu na krku, ale pořád tu jsou tlaky od doktorů, kteří by mě nejradši operovali hned. Dnes jsem slyšela názor, že někteří léčitelé umí rozpoznat rakovinu v těle. Je to pravda? Víte o někom takovým? Díky!
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    PHRANKY: A já ti můžu kouknout na nohy.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    PHRANKY: Jak bys to chtěla? Znám třeba jednoho člověka přes čakry, hodně moc mi pomohl s akutním zánětem trojklannýho nervu, ale bylo to dechberoucí:D
    To je tento: novy-usvit.cz - ale fakt nevím, jak jsi na tom s esoterikou:D
    Výborná je tahle paní: http://www.regeneracesil.cz/ (má i skvělej přístroj pro celostní vyšetření)
    No a kámoš, kterýmu jsem napsala dotaz je tady šaman: http://zviera.cz/honza-rudcenko

Pak už asi jen Honza Hnízdil:D
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    PHRANKY: Zeptám se ti..
    PHRANKY
    PHRANKY --- ---
    LILY: tak jsem dnes byla na hematologii a doporučují mi jít na vyříznutí uzliny, kterou pak využijí k diagnostickým účelům. Spíš zvolím jinou cestu, protože uvnitř cítím, že to nechci...

Máte někdo doporučení na léčitele, co má zkušenosti s EB virem (únavový syndrom), zvětšenými uzlinami a sarkoidozou?
    PHRANKY
    PHRANKY --- ---
    ANIQUE:
    LILY:
    Díky za reakce. Taky to vidím na léčitele, protože klasická západní medicína eb virus stejně neumí léčit. Námět o radosti ze života je velmi podnětný, děkuju, nikdy jsem nad tím takto nepřemýšlela.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BADIANE: Díky, zkusím
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    TORUVIEL: vnitrni uzivani: rutin (bud v doplncich - ascorutin, nebo v pohance idealne neloupane, v grepu-hlavne to bile pod slupkou), kastan (http://www.online-lekarna.cz/?cmd=product&catid=81&id=4727). Vnejsi aplikace: Venadoron gel od Weledy.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Co byste mi poradili na: křečové žíly, neustálé modřiny na nohou (nevznikají samovolně, pořád se někde obouchávám o nábytek atd.) prosím?
    LILY
    LILY --- ---
    Já osobně bych zkombinovala péči lékaře (který je ochoten s pacientem komunikovat jako s partnerem) a nějakého léčitele (ale opravdu ověřeného). Z punkce bych asi taky neměla kdovíjakou radost, ale možná je to jen iracionální pocit z neznámého.
    Co ta punkce obnáší? Není to nakonec jen obyčejné napíchnutí za účelem laboratorní diagnostiky? To by podle mého nemusel být důvod k obavám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam