• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    K_A_R_K_U_L_K_APsychosomatika, celostní medicína
    PAW_LINKA
    PAW_LINKA --- ---
    KATUSA: díky moc a měla bys prosím tě kontakt na někoho ze Zlínského, Olomouckého případně Ostravského kraje? Prahu mám dost z ruky.
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    PAW_LINKA: Zkušenost nemám. Ale zprostředkovaně se zakladatelem - přinejmenším se zamyslí... to už je co říct.

Jaroslav Dušek hostí MUDr.Jana Hnízdila (Divadlo Kampa: Duše K, 19.7. 2011) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=wQgPLMTVfGc

Pak ještě jsou anthroposofičtí lékaři, snad by poradili, snad pomohli:
    MUDr. Barbara Čvančarová názory - pediatr Praha 6 - ZnamyLekar.cz
    http://www.znamylekar.cz/barbara-cvancarova2/prakticky-lekar-pro-deti-a-d/praha-6
    MUDr. Hana Sirotková názory - neurolog Praha 6 - ZnamyLekar.cz
    http://www.znamylekar.cz/hana-sirotkova/neurolog/praha-6#opinions

Můžu zkusit sehnat i kontakty v jiných krajích, byl-li by zájem.
    PAW_LINKA
    PAW_LINKA --- ---
    zdravím, chci se zeptat, jestli máte někdo osobní zkušenost s psychosomatickou klinikou v Praze? mám skoro roční zdravotní obtíže s nohou a plotýnkama a s místními doktory nějak není domluva. Díky za odpověď
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    LILY
    LILY --- ---
    BLACKTHUNDER: já vím. Kdyby ta otázka zněla jinak, napsala bych, že to může způsobovat stres.. Jinak mně osobně kdysi na nestresování se pomohlo chodit do taiji.
    WOPICE
    WOPICE --- ---
    BLACKTHUNDER: zkus akupunkturu, pokud je to takhle čerstvý tak by to mělo zafungovat
    KAATHA
    KAATHA --- ---
    BLACKTHUNDER: i kdyz jsem zastance alternativniho leceni, v tomhle pripade bych ti vazne doporucila doktora. existuje virus, ktery se projevuje pistenim v uchu. pokud se neleci, muze se ti ucho trvale poskodit a pisteni ti zustane. nedavno se to bohuzel stalo moji znamy..
    LILY
    LILY --- ---
    BLACKTHUNDER: přestat se stresovat, nějak rozumně cvičit (často to bývá od krční páteře) a zajít k někomu na kraniosakrální biodynamiku.
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    Kniha: http://www.kosmas.cz/knihy/139380/jak-lecit-nemoc-silene-mediciny/

Tak, návrh novely vyhlášky č. 185/2009 Sb.:

(...)
    Návrh počítá se zavedením nových nástavbových oborů specializačního vzdělávání lékařů, v jejichž rámci budou moci lékaři se specializovanou způsobilostí dále prohlubovat své vzdělání a získávat nové poznatky a zkušenosti, což ve výsledném efektu povede ke zkvalitnění poskytování zdravotních služeb. Konkrétní návrhy vycházejí z nejnovějších poznatků v oblasti zdravotnického výzkumu a zároveň reagují na současný vývoj v oblasti populačních onemocnění. Z výše uvedených důvodů je do návrhu vyhlášky navrženo zařadit tyto nové nástavbové obory specializačního vzdělávání lékařů:
    (...)
    6) psychosomatika
    (...)

:-) alespoň něco
    TVX
    TVX --- ---
    Pokud by někdo měl zájemv yzkoušet, příští středu mám ještě jednu ukázkovou hodinu kurzíku kde se budeme učit uvědomovat si a pracovat se svým energetickým systémem. Půjdeme odspodu a zaměříme se především na uzemnění. Místo: Praha Želivksého
    Kurz práce s vlastní energií | Relaxační a léčivé techniky na suchu a ve vodě
    http://masaze.tvx.cz/kurz-prace-s-energii/
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Viděla jsem pár psychosomatickejch ordinací. Máte někdo zkušenost s některou? Asi bych tam šla radši než k obvoďačce
    LU_EXE
    LU_EXE --- ---
    LILY: jj, a jak ten kterej clovek mluvi. Napriklad "vidim to cerne"(ocni zakal) nebo "ten me zas otravil" (asi zlucnik)..
    LILY
    LILY --- ---
    LU_EXE: to člověk nemusí být ani etikoterapeut. Stačí mít rád svoji mateřštinu a občas zkoumat slova víc zblízka.
    LU_EXE
    LU_EXE --- ---
    KOTENCE: to je docela hezky napsaný, "nevím, co mám dělat, nemůžu udělat rozhodnutí atd", a už jsem taky slyšela výraz "nemocný = není mocný něco udělat" (Etikoterapie myslím), nebo je něco tak stresující, že si to člověk není ochoten ani připustit a projeví se to až na těle.
    Mě zrovna škrábe v krku z podobného důvodu.. snad brzy přestane a vše se vyjasní doufám :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TLUSTEI: Já bych se být Vámi zamyslela, proč jsem po několika letech nemocný. S infekcemi se potkáváme každý každý den a je tedy na místě sledovat, proč je tentokrát tělo oslabený a imunitní systém má problémy.
    Já jsem na sobě vypozorovala, že často upadám do nemoci, když nevím, co mám dělat, nemůžu/nechci udělat nějaký zásadní rozhodnutí a podobně.
    LILY
    LILY --- ---
    TLUSTEI: já jsem tím myslela, kdyby to neustupovalo třeba týden, tak je záhodno s tím někam zajít.. :)
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    LILY: :) nechces programovat? tak neprogramuj ne? .) ale verim, zes to myslela dobre. lec horecky ustupujou, polykani uz taky neni tak bolestivy,...aplikoval jsem den pustu, dneska velelehkou stravu, hromadu cesneku a za chvili se chystam na diviznu a kloktani salveje. Predevsim ale totalni klid na luzku. Nastesti je tady jeden andel co se o me s laskou stara.
    LILY
    LILY --- ---
    TLUSTEI: nechci ti něco programovat a věřím, že to nebude ten případ, ale když se mi něco podobného stalo před mnoha lety, tak to byla nakonec mononukleoza.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    ANIQUE: Dekujeme. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam