• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASCOtaxikarstvi & taxisluzby - jezdite taxikem? - kontakty - za kolik, s kym, od kud kam, rady * tipy * varovani . . .
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HIMLHERGOT: Takze jezdi za 12Kc, Maji auta mladsi 6ti let, min. stredni tridy (octavia a lepsi), zlute, na strese svitilnu taxi a pruhy?
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    MATES_: tak v pohodě, vydělám si dostatečně peněz jinde a jinak:)
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NOSPAM: ccac 40 000km rocne..

to je samy cekani a tak.. zajimavy je, ze znam lidi, co jezdej za 12kc/km (licenci maj a na dispecink kaslou)celou noc, sou na telefonu pro známý, splnujou vsechny podmínky pro dobrý auto, a jejich jedinej rozdíl od jinejch taxikářů je, ze nestihaj jeden kšeft za druhym.. a funguje to..
    MATES_
    MATES_ --- ---
    HIMLHERGOT: Tak se pak ale neříkej, že to je 200 / půl hodiny. Jinak pokud myslíš, že je to tak lukrativní a skvělý job :oD ... tak Ti přece nic nebrání aby jsi začal taky jezdit. Nepotřebuješ k tomu přece skoro nic, jen odpovídající auto, magistrátní zkoušky z místopisu, koncesi a znalost ulic v Praze, plus klubů a hospod a podobně. A pak se ti jen posypou peníze. No neber to :oD
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HIMLHERGOT: Kolik najedes Km rocne?..

vidim ze stale nechapes..

Taxikar pokud jezdi aby se uzivil najede 9000Km mesicne. = 18K Kc
    Nezalezi mas-li vlastni auto nebo pronajate auto stoji mesicne 12-20K Kc
    Koncese se da sehnat okolo 1K Kc mesicne
    Dispecink stoji zhruba 5,5K Kc mesicne

Cili naklady na Km jsou 5Kc at jede plnej nebo prazdnej a ver mi, ze nadpolovicni vetsina tech Km jede prazdnej (prejezdy).

Taky si spocitej kolik hodin ten clovek asi na tech 9K Km stravi za volantem ;-/
    Jo.. a nezapominej ze dost casu stravi cekanim na zakazku..
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NOSPAM: kdyz tak o tom premejslim, tak krom specifické barvy (jakože žlutá??) splňuju ty podmínky bez problémů a kamarád mi ho opravdu neopravuje a furt to nestojí 200000 ročně:)))
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    MATES_: ale to uz prece neni muj problém jako zákazníka, ze pak někde čeká.. to je problém taxikáře, že si nesežene práci... já když si nebudu schánět práci a budu čekat, tak mi nikdo nezaplatí....
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NOSPAM: to by mě zajímalo, jak víš, co mam za auto a kam ho dávám do servisu..
    MATES_: pride mi, ze odpovídáš na uplně jiny prispevky, nez pisu, takze sorry..
    MATES_
    MATES_ --- ---
    HIMLHERGOT: BTW ano bude to cca 200 / 1/2 hodiny, ale pak čeká další třeba hodinu na další zakázku. To je jako když si jdeš koupit televizi do elektra a řekneěš .. TY jo teď jste vydělali 20 000 za 10 minut ... to je paráda
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NOSPAM: nemají nástupku 20 .. takže to je 410 nebo 420 .. ale i to si myslím, že je slušná cena. Btw Kurýr jezdí za 17 :oD :oD ... takže je to ještě míň jak 400 :oX
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HIMLHERGOT: 20Km po dalnici te ale stoji 400 :-) pokud nikde nestojis a necekas.
    Speedcars, Modry andel a Nejlevnejsi jezdi za 19/Km coz i s nastupkou dela ty tve 400,-
    MATES_
    MATES_ --- ---
    HIMLHERGOT: Tak Ty tu počítáš 4 kč na km. Při spotřebě 8 litrů na 10 km [promiň ale spotřeba ve městě se tomu velmi blíží :o)] a ceně 34 kč na litr je spotřeba cca 2,70 na km. Pokud chceš tvrdit, že gumy a olej vycházej na korunu třicet na kilometr, pak nevím nevím.
    Nehledě k tomu, že když vezmu celkové a všeobecné zdražování versus magistrátem daná cena, která je stejná několik let :o) .. tak to myslím není až tak zlý. A pokud mám pocit, že mne taxikář okradl, tak sio nechám vydat doklad .. zkontroluju jestli obsahuje náležitosti a předám to na magistrát. Pokud nesplňuje .. zavolám měšťáky :o)
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HIMLHERGOT: Take jsem mel naivni predstavy o taxi nez jsem to zacal delat. Chapu ze ti tech 19Kc/Km (nemluve o 28,- z ulice) prijde strasne moc ale proste ty porad vidis tu svoji karu kterou jsi koupil jako 10 let starou a kterou ti sflikuje kdejakej kamarad.

Magistratni pozadavky jsou: max. 6 let stare auto, specificke barvy a oznaceni, min. stredni tridy min. 3. dvere pro nastup. K tomu musi byt vybavene klimatizaci.

Pak muzes pouzivat verejne stafly (vtipkuju verejne jsou teoreticky) a rychle pruhy (taky vtipkuju tam smis jen s platicim zakaznikem).

HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NYEMI: ano..furt to bude cca 200kc za pul hodiny...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    HIMLHERGOT: S tim souhlasim, treba by to motivovalo lidi brat si taxiky na dalkovy jizdy, ale priznejme si - to si svyho casu vazime tak malo? Protoze cista cena bude nas zaplacenej cas.
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    prislo by mi v porádku, kdyby 20 km po dálnici stálo 400 a ne 900
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NYEMI: souhlasim, ale taky mam auto, taky s nim dost casto jezdim (cca 40 000 ročně) a že bych se dostával za servisna tokový sumy, to bohudík...
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    MATES_: tak 3kc za kilometr je cca 8litrů benzínu na 100km? a to je v dnesni době vysoká spotřeba (pokud nejezdíš jako prase, což zrovna neplatí o pár taxikách, který sem měl tu možnost v posledních třech dnech potkat na silnici..). O tom, že by stačilo zaplatit benzín sem nepsal, tos asi vyčet někde jinde.. že by olej, gumy, servis stál 180 000 - 240 000 za rok?

Netvrdim, že jezděj z radosti, jen si tam NOSPAM napočital 2x cenu za benzin a 2x cenu za opravy jako by nic.

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Uprimne, vsechny tyhle teoreticky pocty jsou strasne krasny, obcas daj za pravdu jedny strane, obcas druhy, podle toho, jak si kdo co pocita, protoze nemame stejny auta, ani zamestnavatele, ze.
    Z vlastni zkusenosti a z toho, jak jsou na tom kolegove z my benzinky si troufam tvrdit, ze tazikarenim clovek nezbohatne.
    Zakaznici se mne casto ptaji "Vy jste tak fajn, a mate ferovou cenu - reknete mi, proc ti taxikari tak kradou?" A ja jim jen zhruba vypocitam, co priblizne rekl mates a nospam. Plus pocatecni investice, ktery bez auta nejsou maly. A lidi jsou hodne prekvapeny, protoze si to neuvedomujou.
    Takze si myslim, ze problem neni v cene za taxika, spis v nasich platech. Vsechno kolem je drazsi a drazsi, ale lidi ocekavaji ceny jako pred deseti lety. Ale to asi vsichni vime a je to na jinou politickou diskuzi.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    HIMLHERGOT: Samozřejmě .. však taxikáři jezděj jenom z radosti že můžou jezdit. Takže vlastně stačí když mu zaplatíš benzín. Opotřebení auta, dálnicční známka, silniční daň, daň z příjmu, sociální pojištění, zdravotní pojištění, servis auta, olej, gumy .. to všechno je přece zbytečné.
    Btw jak můžeš vědět kolik komu žere auto? Podle čeho to odhaduješ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam