• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASCOtaxikarstvi & taxisluzby - jezdite taxikem? - kontakty - za kolik, s kym, od kud kam, rady * tipy * varovani . . .

jezdíte taxi ? - kontakty, informace - za kolik, s kým, odkud kam . . .

Kdo, kde a za kolik: :-) PS: asi ideální v případě kontaktu přihlásit se pod heslem "Nyx" :-)
    Praha:

MATES_ : tel: +420 603 284 596 Obvykle: Po-Ct+Ne 17/19 - 00/01, PA 19 - 05/07, SO 15/16-05/06 Cena: 30/19/6 - Seat Leon, červený 08

NYEMI : zrusila auto tak nekdy priste.. :-)

NOSPAM : tel: +420 731 669 212 Kladno a prilehle okoli mozno pres den (na letisti behem 15. minut) jinak Praha 20:00-6:00 Cena: 19/40/6 - Zluty Superb2

VASCO : tel: nejezdi nejcasteji Zizkov a Modrany, Obvykle: Po-Ct+Ne 18 - 00, Pa+So 18 - 06 Cena: 30/15/0 Nezvedá-li nemůže mluvit. Nedostupný = nejezdi - červený MB Vito (6 pasazeru + ridic, konferencni stolek), cargo taxi po predchozi domluve mozna
    rozbalit záhlaví
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    Jo.. jen kdyz si vzpomenu.. zrovna v SO jsem chytil zakazku.. Prejezd 5Km, chlapec naskocil se slecnou a jeste se ujistoval ze ma stribrnou slevu (slavnych 16Kc) a kdyz se ptam kam to bude tak ze at nejsem zvedavel a jedu rovne ze me odnaviguje..

Jeli jsme celych 500m za 55,- (40 nastup, 8 jizda a 7 cekacka na semaforu)

HIMLHERGOT: Pevne verim ze takoveto zakazky ti tvi znamy nejezdi. Tu noc jsem vypnul drat a jezdil jen ulici, protoze dalsimu trotlovi co si zavola jen proto, ze usetri 10,- a jeste se predvede pred slecnou ze ma na Tágo z baru domu bych asi musel napalit.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    HIMLHERGOT: Kamarade, ted mam chud ti jit spravit fasadu. Ja cekam celou noc, abych nekoho odvezla za ty debilni dve stovky, co stoji ten prejezd vinohrad. Pokud tu praci nedelas, tak prosim te nefilosofuj, jak to funguje.

Nekde jsem zaslechla, ze v praze je tolik taxikaru, co v Parizi. Pro ty pomalejsi, Pariz je priblizne desetkrat vetsi, nez Praha.

A vubec, diskuzi na tema "kdo je bohatsi a kolik co stoji" bych opustila.
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NYEMI: tak tady spíš funguje to, že ti lidi pracujou celou pracovní dobu a odvezou víc zákazníku na víc míst za míň peněz.. to je jasny, ze to vadí taxikářům, který seděj a čekaj na dvě svý jízdy za 1000 za 10hodin práce...
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NYEMI: Modry andel jezdi za 16,- se slevovejma kartama.. a ze nejakou uznavanou slevovou kartu ma kazdej druhej o tom radeji nemluvit..

Ostatne to je i duvod proc se to tam tak strida.. 6 dni v tejdnu 10 hodin v aute abys vydelala.. zadna slava.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jeste nedavno jsem se divila, proc taxikari nadavaji na speedy (nebo kdo to ofiko jezdi za 16/km) a ted je docela chapu. Jak si ma clovek najit praci, kdyz je tu banda reponu, co nedokazou spravne ohodnotit praci a pak ji berou ostatnim?
    Ja se normalne zivim ilustratorstvim, a tam je ukrutne dulezite umet ohodnotit svoji praci.
    "netvari se jako starousek" je velice objektivni v diskuzi, kde pocitame halire za kilometr.
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    MATES_: tak uz to je zarázejici, ze nekdo muze jezdit za 19nebo kolik a nekdo za 28...
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NOSPAM: konkretne stribrny mondeo s pruhama a takovym zlutym vzorem...nevim jak stary, ale netvarise jako starousek..
    spoustu klientu, ktery mu neustále volaj..vetsinou má za cestu 2-3 telefony s dalsi objednavkou a to jezdim nejcastejc kolem 4-5ráno..
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HIMLHERGOT: Takze jezdi za 12Kc, Maji auta mladsi 6ti let, min. stredni tridy (octavia a lepsi), zlute, na strese svitilnu taxi a pruhy?
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    MATES_: tak v pohodě, vydělám si dostatečně peněz jinde a jinak:)
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NOSPAM: ccac 40 000km rocne..

to je samy cekani a tak.. zajimavy je, ze znam lidi, co jezdej za 12kc/km (licenci maj a na dispecink kaslou)celou noc, sou na telefonu pro známý, splnujou vsechny podmínky pro dobrý auto, a jejich jedinej rozdíl od jinejch taxikářů je, ze nestihaj jeden kšeft za druhym.. a funguje to..
    MATES_
    MATES_ --- ---
    HIMLHERGOT: Tak se pak ale neříkej, že to je 200 / půl hodiny. Jinak pokud myslíš, že je to tak lukrativní a skvělý job :oD ... tak Ti přece nic nebrání aby jsi začal taky jezdit. Nepotřebuješ k tomu přece skoro nic, jen odpovídající auto, magistrátní zkoušky z místopisu, koncesi a znalost ulic v Praze, plus klubů a hospod a podobně. A pak se ti jen posypou peníze. No neber to :oD
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HIMLHERGOT: Kolik najedes Km rocne?..

vidim ze stale nechapes..

Taxikar pokud jezdi aby se uzivil najede 9000Km mesicne. = 18K Kc
    Nezalezi mas-li vlastni auto nebo pronajate auto stoji mesicne 12-20K Kc
    Koncese se da sehnat okolo 1K Kc mesicne
    Dispecink stoji zhruba 5,5K Kc mesicne

Cili naklady na Km jsou 5Kc at jede plnej nebo prazdnej a ver mi, ze nadpolovicni vetsina tech Km jede prazdnej (prejezdy).

Taky si spocitej kolik hodin ten clovek asi na tech 9K Km stravi za volantem ;-/
    Jo.. a nezapominej ze dost casu stravi cekanim na zakazku..
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NOSPAM: kdyz tak o tom premejslim, tak krom specifické barvy (jakože žlutá??) splňuju ty podmínky bez problémů a kamarád mi ho opravdu neopravuje a furt to nestojí 200000 ročně:)))
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    MATES_: ale to uz prece neni muj problém jako zákazníka, ze pak někde čeká.. to je problém taxikáře, že si nesežene práci... já když si nebudu schánět práci a budu čekat, tak mi nikdo nezaplatí....
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NOSPAM: to by mě zajímalo, jak víš, co mam za auto a kam ho dávám do servisu..
    MATES_: pride mi, ze odpovídáš na uplně jiny prispevky, nez pisu, takze sorry..
    MATES_
    MATES_ --- ---
    HIMLHERGOT: BTW ano bude to cca 200 / 1/2 hodiny, ale pak čeká další třeba hodinu na další zakázku. To je jako když si jdeš koupit televizi do elektra a řekneěš .. TY jo teď jste vydělali 20 000 za 10 minut ... to je paráda
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NOSPAM: nemají nástupku 20 .. takže to je 410 nebo 420 .. ale i to si myslím, že je slušná cena. Btw Kurýr jezdí za 17 :oD :oD ... takže je to ještě míň jak 400 :oX
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HIMLHERGOT: 20Km po dalnici te ale stoji 400 :-) pokud nikde nestojis a necekas.
    Speedcars, Modry andel a Nejlevnejsi jezdi za 19/Km coz i s nastupkou dela ty tve 400,-
    MATES_
    MATES_ --- ---
    HIMLHERGOT: Tak Ty tu počítáš 4 kč na km. Při spotřebě 8 litrů na 10 km [promiň ale spotřeba ve městě se tomu velmi blíží :o)] a ceně 34 kč na litr je spotřeba cca 2,70 na km. Pokud chceš tvrdit, že gumy a olej vycházej na korunu třicet na kilometr, pak nevím nevím.
    Nehledě k tomu, že když vezmu celkové a všeobecné zdražování versus magistrátem daná cena, která je stejná několik let :o) .. tak to myslím není až tak zlý. A pokud mám pocit, že mne taxikář okradl, tak sio nechám vydat doklad .. zkontroluju jestli obsahuje náležitosti a předám to na magistrát. Pokud nesplňuje .. zavolám měšťáky :o)
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HIMLHERGOT: Take jsem mel naivni predstavy o taxi nez jsem to zacal delat. Chapu ze ti tech 19Kc/Km (nemluve o 28,- z ulice) prijde strasne moc ale proste ty porad vidis tu svoji karu kterou jsi koupil jako 10 let starou a kterou ti sflikuje kdejakej kamarad.

Magistratni pozadavky jsou: max. 6 let stare auto, specificke barvy a oznaceni, min. stredni tridy min. 3. dvere pro nastup. K tomu musi byt vybavene klimatizaci.

Pak muzes pouzivat verejne stafly (vtipkuju verejne jsou teoreticky) a rychle pruhy (taky vtipkuju tam smis jen s platicim zakaznikem).

HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NYEMI: ano..furt to bude cca 200kc za pul hodiny...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    HIMLHERGOT: S tim souhlasim, treba by to motivovalo lidi brat si taxiky na dalkovy jizdy, ale priznejme si - to si svyho casu vazime tak malo? Protoze cista cena bude nas zaplacenej cas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam