• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASCOtaxikarstvi & taxisluzby - jezdite taxikem? - kontakty - za kolik, s kym, od kud kam, rady * tipy * varovani . . .
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NELDE: Reknu ti to jednoduse.. zkus vyjet alespon 3K denne a stravit za volantem max. 10 hodin denne.. Jo a abych nezapoměl musíš dodržet povinné přestávky.. tj. max 9h práce denně a po nejdéle 4,5h mít 1h odpočinku.

Ale abych te vyvedl z dalších omylů :-)
    - zapominas ze jezdit na dispecing = prejezdy jak k zakaznikovi tak zpatky na mista kde je sance na praci.
    - stát již dnes uděluje "osvědčení" které by stačilo centralizovat a ty jsou na konkrétní osoby.. pak jsou jěště tzv. koncese což jsou vlastně jen firmy které teoreticky odvádějí daně z provozování taxi.
    - kontrolní nákupy se dějí již dnes byť ne v příliš velké míře.
    -taxikaření bez osvědčení nebo koncese je trestáno dle zákona celkem mastnou pokutou stejně jako předražování.. proč to nikoho z nich netankuje jsem psal níže.
    -roční poplatky by byli jen další položkou na kterou misíš NĚJAK vydělat a kterou jen schramstne stát bez přínosu pro zákazníka.

a spoustu dalších "lahůdek"

Z toho usuzuju ze jedinne co jsi kdy mel spolecneho s taxikarenim je to co sis precetl v blesku.

NYEMI: Myslím že my co jezdíme známe takové ty profláklé firmy ke kterejm si sednout je o peněženku :-) stejně jako kde se vyskytujou a v čem jezděj :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Znám taxikáře, co maji drahy auta, a stejne se chovají jak čuňata. Myslim, ze stáří vozu by neměl byt ukazatel kvality služby. Nebo žlutost auta. A tim stářím nemyslím čistotu, to je samozřejmost.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NOSPAM: Jo, řešení je snadné:
    1) Na taxikaření kdekoli na území státu musí být licence od celostátního úřadu. Za roční poplatek - něco jako 1k pro řidiče a 10k za auto - jo.
    2) Pravidelné kontrolní nákupy - první předražení v daném roce (o 10% a více) odebrání licence řidiči na 1 měsíc, druhé předražení odebrání licence na tři měsíce pro řidiče, třetí předražení doživotní odebrání řidiči.
    3) Provozování taxislužby bez licence je trestným činem neoprávněného podníkání.

Ad 1) podle mě to oddělení licencí je strašně důležité, protože můžeš ten taxík provozovat ve více lidech, či mít firmy (dneska i v AAA jsou auta vlastněná řidiči).
    NELDE
    NELDE --- ---
    NOSPAM: Pokud dispečinky tlačí cenu pod náklady, tak by pro ně řidiči nejezdili. Nevěřím tomu, že je to pod náklady. Nad druhou stranu, pokud ti dá dispečink více práce, tak můžeš jít dolů s cenou.
    Spočítej si to jednoduše - půjdeš-li cestou auta za 500000 na leasing, tak dáš tak 12k měsíčně. Plus údržba, gumy, čistění. Řekněme 20k. K tomu aspoň 40k na svůj plat (z čehož vidíš, že cena auta nehraje zas tak velký rozdíl (-; je to jen větší riziko nemoci či jiného výpadku přijmů). To je 60k měsíčně = 3k na pracovní den. Při větší spotřebě a současných cenách máš 4,- na km za benzín. Pokud jezdíš za 19, tak musíš najet 200 km. Pokud jezdíš za 29, tak musíš najet 120 km
    Tedy pokud jezdíš více, tak fakt můžeš jít dolů s cenou, aniž bys někoho dotoval. Pokud bys někoho chtěl dotovat, tak bys musel jezdit asi za 9,- protože to by znamenalo najet 600 km denně (což se dá jen pokud jedeš mimoměsto - to pak ale platí zákazník jen jeden směr).
    Osobně vzhledem k nástupní sazbě a čekací sazbě (která jede na taxametru furt) považuji 19 za dobrou sazbu, při které taxikář vydělává, a všechny kecy o tom, že s regulovanou se nedá přežít beru jako rétoriku.
    Mimochodem nedávno v Beirutu mě hotelový vůz (Mercedes) vezl na letiště za $15 - asi tři čtvrtě hodiny odhaduji tak 20 km, v Praze by to vyšlo tak na 700 a to bych si ještě gratuloval.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    BTW: mate nekdo reseni ktere by dokazalo donutit jezdit vsechny taxikare poctive?
    Hotely aby pouzivaly taxi preje-li si host taxi? a nevybiraly od firem/ridicu vypalne za to ze zavolaji prave je?
    Dispecingy k tomu aby nestlacovali cenu dolu az na mez kdy zakaznika v podstate ridici dotuji?
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NELDE: MATES_:
    Vesmes vsechny firmy maji vozy vyssi tridy a pres dispecing te natahnou vjmecne.

PS: TickTack ma 28 ;-)

NELDE: Sry dovolim si nesouhlasit.. uz vicekrat jsem byl svedkem kdy napr. u hiltonu vyjde clovek ve a shani TAXI a hotelaci se jej hbite ujmou a ve finale mu za pojizdku k sasazu(cca 130,- na taxametr) nauctujou skvelych 450,- a ja kdyz ho pak vezmu zpatky tak je celej rozhozenej ze ho teda musel predchozi taxi okrast..
    No a kdyz se zeptam cim jel tak zjistim ze s hotelakem.

Ale je fakt ze dokud budou typy jako stojici v Dlouhe, na Vaclavaku, Staromaku, pred Chapo, u Nebe, pred Mekou, v Celnici ,tak se nic nezmeni a policajti s tim nic nenadelaj protoze i kdyz je nahodou chytej, a napalej jim pokutu seberou papiry tak si je jen udelaj v jinem okresu a jezdej dal. Maji milionove dluhy u statu ale nikdo s tim nepohne.. auta nejsou jejich, prijem prokazatelny 0 a majetek na sebe taky zadnej.

Jsem si jisty ze kazdy z nas zna i dalsi mista kde takovyhle typy stojej.

I kdyz priznejme si to samy mnohdy si za to ty lidi muzou samy.. stopnete si omlacenou sunku kterou ridi cikorka.. co cekate?
    To stejne.. skocite do volva XC90 tak asi tezko by takovouhle vobludu uzivil kdyby jezdil 28/Km..
    NELDE
    NELDE --- ---
    MATES_: Podstatné je, že tohle nekazí pověst taxíků v Praze. Tohle z ni žije. Pokud cena na ulici bude standardní a fér, tak tyhle služby nebudou potřeba.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NOSPAM: To je právě ono. To letiště ujde (mám osobní zkušenost o domluvě hosta z hotelu, kdy si slečna domlouvala hotelové "taxi" z centra (kousek od Karlových Lázní) na letiště na pátou ráno a bylio jí odpovězeno, že za 800. Trcohu se mi v tu chvíli zastavilo srdce :oD.
    Jinak tenhle ceník s emi líbí hlavně Karlák a Václavák za 300. Případně hodně luxus je Opera za 300 nemluvě o hlavním nádraží, kde je určitě vysypou nahoře u Fantovky :oD.
    Jasně jsou to vozy vyšší třídy, ale takový jezděj i na TAXI. Vem si A++ u Sedopu (nebo jak to tam přesně maj značený), případně Tick Tack. Tam jsou A6 a taky jezděj za 25 max :).
    NELDE
    NELDE --- ---
    NOSPAM: Ale já neříkám, že nejsou dražší. Taky jsou dost často luxusní auta (odpovídá to ceně hotelu). A hlavně je ta cena pevná dopředu (žádný turbo nebo okliky či počítání ujetého času). Když mi v UK zavolá cab concierge v hotelu, tak to stojí dvojnásobek, než když jede cab firma (licencované taxi je tuším někde mezi).
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    MATES_: Tak uz nejsem zmaten.. nejratsi cestou je to 18,5Km nejlepsi (tunelama) je to 20.

Pocitam 20Km + 10 minut cekani.
    Z ulice by cena byla 660
    Pres dispecink s AAA (pocital sem 25 netusim kolik maji ted pres dispecing standart) by cena byla 600 navic maji tzv. ekonomicke taxi za 19,9,- a voachery na letiste za 14,9,-
    Pres dispecink Speedcars a MA (19/Km) by to delalo 420

Takze pomineme-li to ze minibusy u vetsiny spolecnosti jezdi za 28/Km tak za osobak maji ceny na letiste celkem fer.. ale o zbytku uz se s takovym nadsenim mluvit neda.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    MATES_: jsem zmaten co s tim??
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    MATES_: ta angličtina je moc:)
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NOSPAM: Mám vyfocený ceník jízdného z jednoho nejmenovaného hotelu. Sídlej přímo na IPáku, takže ceny jsou z IP Pavlova.

NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NELDE: On je spíš problém že hotel/club taxi jsou samy o sobě dost předražené.. obvykle na blízko o 50-200% na dálku o 30%

Samozřejmě jsou i vyjímky ale těch je dost málo. (kolik např. natočíš z Václaváku na letiště/hl. nádraží? a hotel si řekne 750 letiště a hlavák 430 jinak natočíš cca 550 letiště a 100 na hlavák)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jo, kdyby, kdyby. Ja to treba beru dost svatecne, kdyz si mam nastrojit auto a vyjet do ulic. Jen co se tyce obleceni, tak se snazim sladit s autem - pro rejpaly, ne, neznamena to, ze si na sebe vezmu hadry diskostylu konce sedumdesatek. Ale rozhodne jsem cista, mam vyvoneny auto, a na tvari usmev, protoze nikdo nestoji o zaprdenyho otravu. Nemyslim si, ze je u nas zvykem tvarit se na zakazniky mile, z toho co slysim.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NOSPAM: Nejen vypadají. Oni to vesměs jsou bývalí vexláci.
    NOSPAM: V US (plus jinde) ti na letišti personál, který taxíky diriguje, řekně předběžnou cenu. Jinak ten týpek vycházel z reklamy na letišti v Praze, která říká, že jen ty žluté mají "férovou cenu".

Ten boj proti club/hotel transport nemá cenu - to nejsou taxíky, ale smluvní doprava. Dokud budou taxíky předražené a nekvalitní, je to jediná šance pro hotely a velké firmy zajistit kvalitní dopravu. Třeba v Singapuru mají u hotelů/restaurací/nákupních center štatly, kam průběžně najíždějí taxíky všech možných firem.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NYEMI: No pokud vim tak prazsti taxikari naprosto propadli krom ochoty v tom jak vypadaji.. proste neudrzovany zakoureny kary s manikama ktery vypadaj jak vexlaci ze 70. let ve vobnosenejch spinavejch mykinach :-))

Teda ne ze by jsi mela na sobe neco ohavneho ale urcite by ti nejaka halenka sekla stejne jako to tricko :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NOSPAM: Soozeee?
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    PS: no magistrat by krom "boje" s nepoctivci mel pribrat i boj se spinavejma taxikarema a k tomu i pribrat cerne taxi a je jedno jestli maj na sobe club transport nebo hotel transport..

Kdo pak ma porad vysvetlovat ze mu uctuju za tu stejnou cenu 2-Xkrat mene protoze ho predemnou pekne natahli?...

BTW: minule mne pobavili.. nejakej typ se mnou jel a porad remcal ze chtel AAA ale ze ma informace o cenach at ho nezkousim obrat ze s nima jel z letiste atd.. az sem to nevydrzel a zeptal sem se kolik ze mu to 3A uctovali z toho letiste k tomu Hiltonu?
    A on ze 850 (na taxac z ulice max 550) :-D (no a priletel brzo rano takze kolony pry zadne).
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NYEMI: Kdy prevlekas ze sportovniho obleceni do neceho spolecenstejsiho? :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam