• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASCOtaxikarstvi & taxisluzby - jezdite taxikem? - kontakty - za kolik, s kym, od kud kam, rady * tipy * varovani . . .
    MINOS
    MINOS --- ---
    NYEMI: A já prosím vyhodit úplně. Už spíše nejezdím než jezdím :) Děkujuuu.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NYEMI: Myslel jsem opravit v záhlaví :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MATES_: Ja ti ho klidne opravim :D
    MATES_
    MATES_ --- ---
    Prosím oprav mi auto. Změna na Škoda SuperB 2006, černý :o) ...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    POsledni mesic ne-e. Vysypalo se mi auto, nebo teda spis vylilo. Je to holt tezkej zivot s veteranem.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NYEMI už zase jezdí ne?
    VASCO
    VASCO --- ---
    cau, napsal jsem se na nastenku, doufam ze nikkomu to moc nevadi a pokud ano tak se mu co nejsrdecneji omlouvam ,)
    MATES_
    MATES_ --- ---
    ALLEYCAT: Rozhodně bych si stěžoval. Podle vyhlášky je dáno, že řidič taxislužby NESMÍ ve voze kouřit. Tzn pokud tam měl nahuleno, tak je to minimálně problém. Tzn pokud víš číslo vozu, nahlásil bych ho na jeho dispečinku, plus bych vznesl požadavek, že s tímto prasetem nechci v životě jet. Jako já když jedu prázdnej, dovolím si taky občas různé věci, ale pokud mám ve voze klienta, chovám se jako člověk :) (většinou :-D)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ALLEYCAT: I když to nahlásíš, tak je to tvoje slovo proti jeho. Navíc on ví, kde bydlíš. Nejsi policajt, tak nech být.
    MINOS
    MINOS --- ---
    ALLEYCAT: Plus tam rekni ze uz s tim ridicem nikdy nechces jet.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ALLEYCAT: Pravdepodobne s tim nikdo nic delat nebude, ale tak je to tvoje svedomi. Stvalo te to? Chces s tim neco delat? Tak se neptej lidi kolem, a zavolej do acek, ze sis nechala tam a tam pristavit taxika a ze to byl mamlas.
    ALLEYCAT
    ALLEYCAT --- ---
    Má smysl nahlásit taxikáře, kterej jezdí skutečně nebezpečnym způsobem?
    O víkendu jsem jela s AAA taxi a něco takovýho jsem skutečně nezažila.
    Nastoupila jsem do taxíku zavolanýho přes dispečink, uvnitř seděl hnusnej tlustej chlap, tak divně nakřivo jak kdyby s tou autosedačkou už srostl, na mikně nějaký drobky a auto prokouřený.
    Říkala sem si dobře, to nějak překlepu, už chci bejt doma. Pak se ale rozjel a jel poměrně dost rychle. Ještě stále jsm si říkala že je to ok, že si pokuty zaplatí sám, navíc to bylo po dvanáctý večer, takže prázdná Praha, a přišlo mi, že jestli mu je nějakejch padesát a třicet let z toho dělá v taxíku, snad ví co dělá. Ovšem jen do chvíle, než jsme na nábřeží dojeli k místu, kde se silnice zužuje a jede se v blízkosti kolejí. Auto se tam sice asi vedle tramvaje vejde, ale kdo tamtudy není zvyklej jezdit, radši asi přibrzí a cpát se tam nebude.
    Já sama bych tam nevjela, navíc v noci; a taxík, kterej jel před náma, si to taky nelajsnul - takže začal brzdit. Což ovšem řidiče se kterym jsem jela já, málem stálo předek, protože jel rychle a nalepenej na něj, takže to jen tak tak dobrzil. Přestože si za to mohl sám, začal na to auto před náma troubit, řval nějaký nadávky, a následovalo najíždění zezadu, najíždění na to auto zboku, vyklánění se z okna a řvaní nadávek.
    Tohle už mi přišlo celkem HC, ale byla jsem brutálně unavená a ani jsem nevěděla co udělat, takže jsem zaplatila za cestu z malý strany do holeš kilo a šla jsem do postele.
    Nicméně si říkám, že bych se s timhle pánem dost nerada setkala, až budu řídit někde sama, protože to co dělá, je fakt nebezpečný. Mám ale obavu, že když pošlu mail nebo zavolám do AAA, tak si mě poslechnou a vyserou se na to.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MATES_: Podle mě to má podle kilometrů - jukne na tachometr a zařadí to do nějakého pásma. Možná je i ceník, protože podle něčeho jsme je vybrat museli, ale já ho nikdá neviděl.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NELDE: Tak Londýn to má evidentně postavené jinak. Ono to možná bude podobné jako u nás. Kdy smluvní přeprava také nemusí mít taxamter a buď účtují po pásmech, nebo spočítá ujeté kilometry a vynásobí cifrou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NOSPAM: To jsem nevěděl, že nesmí brát hotovost. Nicméně my měli obvykle objednávku dopředu.
    V Londýně je celá řada smluvních přepravců, ale fungují jen na telefon. Obvykle mají na předním skle samolepku pre-hired car. A nemají taxametr, takže stejná trasa stojí jinak, podle toho, co si odváží říci.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NELDE: Protoze je to tak dane ze zakona o smluvni preprave..

Smluvkar by spravne v okamziku kdy prepravuje klienta mel mit v ruce Pisemne ci elektronicke potvrzeni objednane jizdy. Po skonceni jizdy NESMI ridic prebirat hotovost (tj. jedinne bezhotovostne.. ) ale obchazi se to tak, ze ma k smlouve dodatek o tom ze je i pokladnik :-)
    A hlavne by spravne nemel za zadnych okolnosti nabirat na ulici..

PS: hotelove taxi to resi tusim jakousi ramcovou smlouvou s hotelem ale i tak nabiraji vse co vyjde z hotelu a chce taxi :-) a samo s sebou jezdi za "hotelove ceny"
    NELDE
    NELDE --- ---
    MATES_: Proč by smluvní přeprava nemohla přijmout platbu v hotovosti? Jaký je ostatně v tomto případě rozdíl mezi hotovostí a platební kartou? Běžně jsme našim smluvní řidičům platili hotově (dokonce ani nebrali kartu).

Když zaplatíš kamarádovi za odvoz, tak je to také smluvní přeprava.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    OMNIHASH: Ano hotelové taxi je smluvní přeprava. Smluvní přeprava nepřijímá platby v hotovosti. Tedy cena za převoz je zákazníkovi přičtena k účtu, případně ji zákazník hradí platební kartou. Ale pokud v hotelu u Karlova Mostu řekne recepční hostovi, že samozřejmě může zajistit odvoz na letiště .. že to stojí 850 kč a pak volá řidičovi že mu právě domluvil letiště za hotovku ... to je trochu na hraně. Odvézt já klienta na letiště za 850 z centra, tak pokud mne tam odchytnou MP tak mne vykostěj.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    Kdo vlastne a proc smazal nastenku?? :-/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ode dneska zase oficialne vozim lidi. Porad tim samym, peknym, nablyskanym Volvem. S novym karburatorem :)
    Pokud si mne zavolate na 777036870, jezdim stale za 20 korun na kilometr s nastupkou 20 korun.
    Muzu slouzit ve vsedni dny i vikendy vecer (od osmi, plus minus), zpravidla krome uterku a casto i patku.
    Zvladnu i ranni odvozy (treba na letiste je to oblibene) do deviti hodin.
    Pokud byste nutne potrebovali treba pres den odvyzt skrin do Brna, zavolejte, vsechno je na domluve.
    Taky ocenim, pokud budete brat v potaz moje nervy a zdravy spanek, a nebudete mi volat v pet rano, ze chcete odvyzt ze Zizkova na Vinohrady necele tri kolometry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam