• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VANEK: noooo, obří litinovou plotnu zapneš a je zapnutá... a jestli na jedný půlce stojí hrnec, nebo jestli topí zbůhdarma, je už fakt tak trochu jedno. Což je ale zase ta organizace práce.

    Dělám objednávky a čenichám na internetu a narazila jsem na artikl zvaný živočišná smetana. Jako fakt.
    Smetana na vaření 20% - živočišná - FRISCHLI | Objednat zboží | Bidvest
    http://www.objednatzbozi.cz/ItemDetail.aspx?id=541233
    Dneska se mi asi nechce trollovat, ale ukládám a někdy si tam zavolám, co si jako přesně představují pod pojmem živočišná smetana, z jakého živočicha je to vyrobené a jestli je to sebrané z mlíka, nebo jestli to vaří ze štětin a paznehtů. Protože, co to do prdele má bejt? To za chvilku budeme říkat rostlinná mrkev, rostlinná mouka, houbné/mykotické/vimjá žampiony a rostlinně-bakteriální kysané zelí? Proti podobným verbálním prasárnám bojovali již staří Číňané a furt je ten svět stejně v prdeli.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Ja si vzdy vzpomenu na "Vlak detstvi a nadeje", kde Ruzickova varila z levneho konskeho masa chutny hovezi gulas :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GANBOY: proti konině nic (sám jí můžu), ale přijde mi zvrhlý koupit si hovězí burger (s obsahem koniny a prasete, když pominu upozornění, že může obsahovat stopy soji, ořechů, mandlí, korýšů a dalších dobrot (který je dnes takřka na všem) :-(
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Uvažoval jsem, že bych ho příště přidal do domácích klobás, ale záleží, co bude zrovna k mání. Svíčková je samozřejmě zbytečně kvalitní, stejně to projde mlýnkem, ten to srovná. Jo, kde jsou časy plných chlévků a králíkáren...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GANBOY: vynijkající. Za velmi slušnou cenu jsme koupili koňskou svíčkovou v makru, i když mraženou, a bylo to na grilu božské.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    konina je dobry maso nahodou.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZUZKAOU: V Polsku je pořád koní dost - myslím pracovních, ne těch hubených hajter, co mají lidi na ježdění - no a co s ojetým koněm, že? Jen mají lidi proti konině předsudky.
    LOOKBETTERNAKED
    LOOKBETTERNAKED --- ---
    VANEK: kosti vaříš podstatně dýl, tam podle mě v nákladech vyskočí i elektřina/plyn.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hovězí burgery s koňským masem pocházely z Polska, zjistili Irové – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/ekonomika/291415-hovezi-burgery-s-konskym-masem-pochazely-z-polska-zjistili-irove.html

    Ale zase pokud v tom byla konina, tak byly určitě aromatičtější, než jen s hovězím.
    VANEK
    VANEK --- ---
    GENTIANA: tak jsem to právě myslel, že uvařit kosti není o tolik víc práce než hodit kostku, takže finanční srovnání má smysl zvlášť tady spíš než u těch plněných knedlíků.
    Ale jestli mají kuchařky času nazbyt, tak je to samozřejmě bez debaty.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SYNTHY: Málokdy používám palce, ale toto je tak trefně napsáno, že jsem podlehnul. Hluboce rezonuji.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Nechtěj to vědět :-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MACHALIK: u specialit. CO jsou prsa paní nadlesní?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SAMIEL: aaa jako super. Vyvar byl skvelej, silnej, morek uz jsem nemela ani nepamatuju, takze me uplne rozneznil :) a to maso se krasne rozpadalo, kombinace s krenem s jablkama moc dobra.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GENTIANA: A na lístku máte masalu v sekvi hlavní chody vedle moravskýho brabca nebo o tři stránky dál u specialit podniku spolu s prsama paní nadlesní?
    Jen se ptám... když už se snažíš o tu obrodu hospy...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SYNTHY: A co bych jako měla dělat jinak, lépe, radostněji?

    STEPNI_VLK: no, koncept je Aby hosti jedli u nás a ne v okolních hospodách:D takže od každého trochu a dobře to udělat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    On je taky hotel něco jiného, než běžná hospoda. Hospoda může mít klidně koncept a na jídelníčku deset jídel obdobného ražení, a lidi tam na to přijdou, protože tam půjdou cíleně ti, co jim to chutná. Hotel musí v první řadě nakrmit ubytované a to pokud možno tak, aby host na čtrnáctidenní dovolené neměl třikrát totéž.
    SYNTHY
    SYNTHY --- ---
    GENTIANA: ... život není peříčko a výskytem nácků, českého lidu, nanynek, odborníků, debilů, psychopatů a tvorů vykonávajících činnost ne přesně podle představ někoho, kdo ho hodlá poslat k čertu, překypuje. Sleduji tvou nyxostory od samého začátku a ukázky tvého světonáhledu mi říkají, že jsem rád za to, že místo výkonu poslání je tajné a jsem ušetřen nutkání si tuto oblast na mapě zakroužkovat červenou fixou a označit popiskem: " Pozor, tady je Krakonošovo." ;-)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    GENTIANA: Něco jiného ovšem je, když někdo bazíruje na detailech a prkotinách, a na druhé straně když kuchyně vaří páté přes deváté bez konceptu. Pak to klasicky dopadá tak, že některá jídla si lidé dávají jednou za uherský rok, a suroviny na ně jsou promrazené do mrtva, příp. jinak umrtvené. Vepřoknedlozelo, řízek a smažák na jednom lístku nepovažuji za žádné faux pas. Ale víme tu prd, jaké máte přesné složení jídelního lístku, takže bych to asi více nerozmazával..
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    A přiznávám se, že mě food nazis serou. Nemám nic proti myšlence silného konceptu a zásad a možná, kdybych měla na dvorku ropnou studnu, tak si založím putyku, kde budu vařit, co se mi zlíbí a jak se mi zlíbí a já jsem mlsná a vybíravá. Jenomže to tu není moje putyka, není tu ropná studna, takže je potřeba jaksi vařit pro český lid, který si žádá vepřoknedla, řízku a smažáku. No a pak odněkud vyhřezne nějaká nanynka, která si na kolejích už jednou uvařila špagety s kečupem, takže je odborník na všecko, co se provozování restaurace týče, a začne mít hipstersky ironické poznámky o tom, jak každýpřecevíže kohout na víně a žemlovka se fakt absolutně nesmí připravovat v jednom podniku.

    Mám tady na krku hotel, kromě putyky řeším, že někdo třískl fénem o zeď a jaksi ho tím zničil, že je potřeba vyměnit vodoměr, mám tu na stole hromadu nějaké drobné administrativy a celý víkend budu opravovat bordel v databázi, který paní vedoucí tak krásně vytvořila. A pak přijde nějakej debil, co se poválí v křesle a řekne, že von by teda dělal knedlík šišatější a že támhle je otisk prstu a jak je možné, že se správné šišatosti knedlíků nevěnuje více péče a že tu nedbáme na hygienu. Obvykle se pak ten nějakej debil diví, že ho pošlu k čertu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam