• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    PAN_SPRCHA: Ať si - oni chcípnou v padesáti na infarkt a ty se budeš smát :-))
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MUTHA: já už jsem na to alergickej. Tady v práci je nás pár co chodíme na dlouhej oběd do slušnější restaurace a pak tady posloucháme: "nojo, to asi máte míň práce, když si můžete dovolit chodit do restaurace a ne do kantýny" (to že se nám to do pracovní doby stejně nepočítá, takže tu musíme být o to dýl, jim vůbec nedochází, prostě jsme ty nemakačenka na siestě)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    DUCK: to kde jsem byl v německu já, tam to byl těžkej big brother. bezkontaktní čipový náramky který zaznamenávaly jakejkoliv pohyb. Je fakt že se člověk o nic nemusel starat, všechno se načetlo do systému. Ve dveřích na každým patře a u hlavního vchodu je tam rám co zaznamená všechny průchody a pak si člověk může projet historii vlastních pohybů na firemním intranetu.
    DUCK
    DUCK --- ---
    PAN_SPRCHA: Ano, v DE jsem je taky nezazil. Popravde jsem nikdy nepracoval ve firme, ktera by je mela :) Krome jedene pul rocni brigady, kde se ovsem stejne systematicky obchazeli ... Systememe prvni prijde do prace pichne vsem, posledni odchazi pichne vsem ...
    DUCK
    DUCK --- ---
    ALONSY: Pokud to je pro ne opravdu tak zasadni, tak je nacase zmenit zamestnavatele, ktery to bude akceptovat.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ALONSY: proč? Pokud chtějí delší oběd, přikoupit si mohou i předkrm, zákusek. Pokud jim nevyhovuje délka pracovní pauzy, není to chyba čechů jako takových, ale zaměstnavatele a jím nastavených pravidel.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    ALONSY: tak záleží na zaměstnavateli. U nás prostě píchneš odchod na oběd a když se vrátíš za dvě hodiny, tak se ti počítá půlhodina na oběd a práce se načítá zase od tý doby co si píchneš příchod. úplně stejnej systém jsem zažil i v německu, v Belgii nemají píchačky vůbec a všichni si chodí do práce a na obědy tak nějak jak chtějí.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    DUCK: Ano, každému vyhovuje něco jiného, ale Češi, kteří se mají rádi a nechtějí si kazit zažívání půl hodinovým obědem mají prostě smůlu.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    DUCK: to vůbec ne, celé to začalo, tím že MUTHA pořádný oběd = nemakačenka a jediné správné je to do sebe naházet a zpátky k píchačkám. Já mám pracovní zkušenosti z Německa a Belgie, to nejsou žádný jižní státy.
    DUCK
    DUCK --- ---
    PAN_SPRCHA: Predem se omlouvam, ale tohle uvazovani me vytaci. Kdo urcuje ten hlavni a jediny spravny trend, ktery musi vsichni bez vyjimky prijmout ? Cilem je tedy nejaky Euroobcan ? V jiznich statech maji siestu, protoze pres obed je proste takove horko, ze se poradne pracovat neda. Co z toho usuzovat ? Ze to je takhle jedine spravne vsude ? Nejsme stejni lide, kazdemu proste vyhovuje neco jineho, ale nic to nedokazuje o tom, ze je jeden horsi nebo lepsi.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ale hezky nám tu Zdenda ten klub oživil :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PAN_SPRCHA: O tom, že si někdo v práci píchne a žije zbytek dne, bys možná měl vyprávět někomu, kdo se nevrátil do každodenní pracovní docházky po šestinedělí a nárazově nepracoval předtím ;o) Tohle fakt není můj problém, že bych práci "přežívala" a žila ve volném čase. Jenže jaksi nějaký ten mimopracovní čas člověk potřebuje, pokud má rodinu a práce není jeho jediný koníček.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    No, a navíc mi jaksi připadá, že řecká kuchyně není žádná velká výhra: vrcholem rafinovanosti je tam mleté maso a cokoli zabaleného do vinného listu. (Neříkám, že to není dobré, nějaké kleftiko bych si hned dal, ale velké jméno ta kuchyně nemá.)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ZUZKAOU: Až na to, že v rámci Ano, šéfe Zdenda necestoval jen po prdelích a maloměstech, a přesto - pokud si dobře pamatuju - všude tlačil víceméně to samé. Takže to měl buď ve scénáři, nebo se prostě jen snaží přes média zviditelnit za každou cenu, tj. i za cenu popření sebe sama..
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    BRUKEV: jo, češi jsou zaostalí. na 40 let se tady zastavil jakýkoliv přirozený vývoj, tak proč si nalhávat, že zaostalí nejsme?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    PAN_SPRCHA: ty kokso, mně už to nedá, byť to není o jídlu: nejspíš pracuješ někde v německu a já si říkám, proč radši nejdeš na nějaké německé forum, když jsou ti češi tak zaostalí?

    Viz.: ...Češi si pořád myslí, že v práci je důležité hlavně být.../...V civilizovaný evropě už pochopili.../...To je právě to špatný český uvažování...

    Nabyl jsem dojmu, že jen u nás se maká klasickou osmičkou a že jsme nějak retardovaní.


    PAN_SPRCHA: Tak a poté co jsem vychladnul, tak k tématu:) Já tě chápu, ono to časově vyjde na stejno, ale tady jsou asi lidi fakt víc zvyklí, že se chodí za zábavou večer. Jako že odmakají do 16/17 hodin svou osmičku a do knajpy jdou třeba až pak. A mně to taky moc nevyhovuje, mám stejnou zkušenost, jako TAPINA: když jsem měl velkou "obedovku", tak jsem paradoxne stíhal míň. Tam jsem jel, to jsem chtěl vyřídit, pivo jako večer s klukama jsem si stejně během oběda nemohl dát,...

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: u půl úvazků je hlavní problém, že zaměstnavatel platí víc jak půlku povinných odvodů.

    STEPNI_VLK: no ta logika je jaksi vedená možností obchodního úspěchu. Pokud máš hospodu v malém městě a kuchaře, co byl nejdál v Zadaru na dovolené, tak jaksi pokud dotyčná hospoda má vařit něco, co nebude ostuda a půjde to prodat se ziskem, tak nic moc jiného, než místní kuchyni nenajdeš.

    To že on sám nemá českou kuchyni rád je pak něco jiného. Stejně tak, že to, že ji v Imperialu nabízí - tam je to opět vedeno kupeckými počty.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PAN_SPRCHA: Ne, prací ne. Kdybych pracovala 12 hodin denně, tak mám pocit užitečné činnosti. Pracuju 7 hodin denně, jak jsem psala. Zbylých 5 (což je jen o málo míň) strávím cestou do práce, z práce, na oběd, z oběda, bezcílným poflakováním, ale jak je to rozkouskované, tak to není dost času na to, abych ho věnovala něčemu smysluplnému. Do 30 let mi to i vyhovovalo, teď už ne. Nechci se vidět s rodinou jen po tmě a přitom si odpracovat (a vydělat) míň, než člověk, co dělá standardních 8,5 hodiny.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    TAPINA: "zabitý celý den" jak zabitý? prací? To je právě to špatný český uvažování. Ráno si píchnout, odpoledne odpíchnout a žít jenom zbytek dne. Někteří kolegové co mi tvrdí že na dlouhý oběd nemají čas si pak jdou po práci sednout na jedno a pak jdou domů ve stejnou hodinu jako my co chodíme na delší obědy.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Zdenda asi začal fetovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam